Homo's slachtoffer van homofoben in Gent.Helaas, op het einde van 2019, een slecht nieuws bericht. Dit keer ('opnieuw') vanuit Gent, waarbij twee jonge homo's door homofoben in elkaar worden geslagen.

De feiten gebeurde zaterdagnacht nabij de Sint-Baafskathedraal. In een open brief op sociale media schrijft één van de slachtoffers, Nick B, over de gebeurtenissen. “Gent, de meest open-minded stad van Vlaanderen. Een links bastion waar iedereen zichzelf mag zijn. Dachten we. Tot we in elkaar geslagen werden omdat we onszelf wilden zijn. Wij met z’n tweeën, op weg naar huis na een avondje stappen. Zij met z’n drieën, duidelijk op zoek naar geweld. Wij op de verkeerde plaats, op het verkeerde moment. Zij op stap met de verkeerde intenties."

Zowel Nick als zijn vriend werden met ernstige verwondingen op het AZ Sint-Lucas binnengebracht. Nick had bloeduitstortingen in het gelaat. Zijn vriend liep een neusbreuk en verschillende kneuzingen in het gelaat op en verloor een stuk van een tand. Ondertussen is de poltie een onderzoek gestart en nog op zoek naar de daders.

Het is lang niet het eerste geval van gaybashing (homofobe aanval) in Gent. Afgelopen zomer nog werd Toon Porrez, voormalig uitbater van de A-Pluss in de Belfortstraat, het slachtoffer van zinloos geweld. En hij is helaas niet het enige slachtoffer. Vooral in 2017 en 2018 waren er regelmatig holebi info nieuws berichten over homofobisch geweld in Gent, het afgelopen jaar was gelukkig 'rustiger'.

LEES OOK
TAXI CHAUFFEUR ONTSLAGEN NA HOMOFOBISCH GEWELD - 28 december 2019
HETERO SLACHTOFFER VAN HOMOFOBIE TIJDENS GENTSE FEESTEN - 2019
LICHTE STRAF VOOR HOMFOBEN DIE GENTSE HOMO KOPPELS AANVIELEN - December 2018
HOMO KOPPEL UIT GENT ZWAAR AANGEVALLEN DOOR HOMOFOBEN - Augustus 2018

Bron: hln.be én holebi info

Dit bericht is gepost op 30 December, 2019 en 3272 keer gelezen.