Je leest:

Antwerpse taxichauffeur ontslagen na homofobe scheldpartij en agressie.Een Antwerpse taxichauffeur is op staande voet ontslagen nadat hij op kerstdag de bekende decorateur Pieter Porters had aangevallen. “Die man ging compleet door het lint toen ik tijdens de taxirit een vriend een kus op de wang gaf. Hij schreeuwde dat wat wij deden weerzinwekkend is en dat hij ‘onze soort’ niet in zijn taxi wou.”

Porters vertelde zijn verhaal in de krant het Laatste Nieuws. Naar eigen zeggen was hij niet van plan om op kerstdag buiten te komen. De Antwerpse decorateur sukkelt met een beginnende longontsteking en lag vlak voor de feestdagen nog in het ziekenhuis. “Ik had geen grote plannen, maar op kerstdag stonden hier toch een aantal vrienden aan de deur. ‘Komaan, Pieter. Het is Kerstmis. Je bent al zo lang niet meer buiten geweest, nu ga je met ons een hapje eten.’ Ik ben meegegaan, en uiteindelijk heeft die avond me zóveel deugd gedaan. Dankzij mijn vrienden heb ik onverwacht toch een leuke kerst beleefd. Toen ik samen met Mamadou, een vriend een taxi terug naar huis nam, heb ik hem dan ook een dikke kus op zijn wang gegeven, om hem te bedanken voor de fijne avond.”

Homofobe taxichauffeur
Dat gebaar werkte bij de taxichauffeur als een rode lap op een stier. Hij trapte op de rem, draaide zich om en begon te schreeuwen. “Dat we ‘disgusting’ waren. Dat ‘onze soort’ niet welkom was in zijn taxi. Ik heb nog geprobeerd om te bemiddelen. Gevraagd of het ook zo’n probleem zou zijn mocht ik geen man op de wang gezoend hebben, maar een vrouw. ‘Nee’, antwoordde die taxichauffeur doodleuk. Hij zei dat een man die een vrouw kust ‘iets compleet anders’ is. En dat wij ‘weerzinwekkend’ waren. Omdat hij luider en luider begon te roepen, werden Mamadou en ik bang en zijn we uitgestapt," aldus Porter in de krant het Laatste Nieuws.

Homofobe agressie al lang gewoon als homo!
Daarna werd de taxichauffeur ook fysiek agressief. Toen hij zag dat Pieter een foto nam van zijn nummerplaat, sloeg hij zijn gsm uit zijn handen en pakte hij het toestel af. Hij greep Mamadou bij zijn kraag en schudde hem door elkaar. Pieter kon een café binnenvluchten en daar de politie verwittigen. “De taxichauffeur probeerde eerst nog een ander verhaaltje op te hangen. Als we hem moeten geloven, zaten Mamadou en ik bijna op elkaar. Maar dat was niet zo. Wij zijn niet eens een koppel. Dit ging alleen maar om een vriendschappelijke kus op de wang. En weet je wat het ergste is? Ik schrik al lang niet meer van dit soort reacties. Als homo krijg je vaak de goorste dingen naar je hoofd geslingerd. Onlangs zelfs door een oud vrouwtje terwijl ik op een tram aan het wachten was. ‘Vuile janet’, beet ze me toe. Van dat soort verbale agressie trek ik me al lang niets meer aan. Mocht ik dat allemaal willen aangeven, zat ik twintig keer per dag op het politiecommissariaat. Maar die taxichauffeur werd ook nog eens fysiek agressief. Daar trek ik de lijn. Ik heb een klacht ingediend.”

Niet aanvaard
Bij taximaatschappij Antwerp Tax zijn ze gechoqueerd door wat er gebeurd is. “Dit gedrag aanvaarden we niet van onze chauffeurs”, aldus zaakvoerder Koen Van Oorschot. "De taxichauffeur in kwestie werkte niet rechtstreeks voor ons, maar voor een onderaanneming. Hij is op staande voet ontslagen. Ik heb me ook al persoonlijk geëxcuseerd bij meneer Porters, die al bijna twintig jaar vaste klant is bij ons. We zitten hiermee verveeld, want dit past niet bij de normen en waarden die wij als bedrijf uitdragen," aldus Van Oorschot in de krant Het Laatste Nieuws.

Bron: hln.be

Dit bericht is gepost op 28 December, 2019 en 2640 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

17 oktober 2020 - Mister Gay Belgium

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Nieuw Vlaams dating programma op komst met Jani Kazaltzis.

 

Aandacht voor geweld tegen holebi's & transgenders met viooltjes in Antwerpen.

 

Minderjarige riskeert celstraf voor homofobe aanvallen in Brugge

 

Antwerp Pride (5-9 augustus), wat gaat nog door en wat niet - en toch nog veel fun online.

 

Antwerpen: holebi & trans+ gerelateerde info n.a.v coronavirus + nuttige links

 

Queer Arts Festival Antwerp past programma aan vanwege coronavirus.

 


Buitenlands nieuws

Lesbische asielzoekster overgoten met kokend water in Nederland.

 

Voor het eerst twee superhelden gehuwd in Marvel strip.

 

Al 26 transgender personen vermoord in de Verenigde Staten dit jaar.

 

Homo en biseksuele mannen hebben minder seks in het coronavirus tijdperk.

 

Elite jongensschool onder vuur om wat men vertelt over holebi's & transgenders.

 

Nederlandse holebi intersekse en trans+ federatie roept overheid op iets te doen aan toenemend geweld.

 

Noord-Ieren kregen zwaar homofobe pamfletten in hun bus.

 


Showbizz & Sport

Disney Plus viert homo songwriting-genie en toneelregisseur in docu + trailer.

 

BBC kreeg klachten om lesbische tienerkus + video.

 

Meer dan 700 Britse artiesten strijden tegen racisme en holebi- en transfobie.

 

Presentator Andy Cohen mag geen coronavirus patienten redden omdat hij homo is.

 

Vijfvoudig kampioen sporter en wereld & Europees medaillewinnaar komt als biseksueel uit de kast.