NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Antwerpse taxichauffeur ontslagen na homofobe scheldpartij en agressie.Een Antwerpse taxichauffeur is op staande voet ontslagen nadat hij op kerstdag de bekende decorateur Pieter Porters had aangevallen. “Die man ging compleet door het lint toen ik tijdens de taxirit een vriend een kus op de wang gaf. Hij schreeuwde dat wat wij deden weerzinwekkend is en dat hij ‘onze soort’ niet in zijn taxi wou.”

Porters vertelde zijn verhaal in de krant het Laatste Nieuws. Naar eigen zeggen was hij niet van plan om op kerstdag buiten te komen. De Antwerpse decorateur sukkelt met een beginnende longontsteking en lag vlak voor de feestdagen nog in het ziekenhuis. “Ik had geen grote plannen, maar op kerstdag stonden hier toch een aantal vrienden aan de deur. ‘Komaan, Pieter. Het is Kerstmis. Je bent al zo lang niet meer buiten geweest, nu ga je met ons een hapje eten.’ Ik ben meegegaan, en uiteindelijk heeft die avond me zóveel deugd gedaan. Dankzij mijn vrienden heb ik onverwacht toch een leuke kerst beleefd. Toen ik samen met Mamadou, een vriend een taxi terug naar huis nam, heb ik hem dan ook een dikke kus op zijn wang gegeven, om hem te bedanken voor de fijne avond.”

Homofobe taxichauffeur
Dat gebaar werkte bij de taxichauffeur als een rode lap op een stier. Hij trapte op de rem, draaide zich om en begon te schreeuwen. “Dat we ‘disgusting’ waren. Dat ‘onze soort’ niet welkom was in zijn taxi. Ik heb nog geprobeerd om te bemiddelen. Gevraagd of het ook zo’n probleem zou zijn mocht ik geen man op de wang gezoend hebben, maar een vrouw. ‘Nee’, antwoordde die taxichauffeur doodleuk. Hij zei dat een man die een vrouw kust ‘iets compleet anders’ is. En dat wij ‘weerzinwekkend’ waren. Omdat hij luider en luider begon te roepen, werden Mamadou en ik bang en zijn we uitgestapt," aldus Porter in de krant het Laatste Nieuws.

Homofobe agressie al lang gewoon als homo!
Daarna werd de taxichauffeur ook fysiek agressief. Toen hij zag dat Pieter een foto nam van zijn nummerplaat, sloeg hij zijn gsm uit zijn handen en pakte hij het toestel af. Hij greep Mamadou bij zijn kraag en schudde hem door elkaar. Pieter kon een café binnenvluchten en daar de politie verwittigen. “De taxichauffeur probeerde eerst nog een ander verhaaltje op te hangen. Als we hem moeten geloven, zaten Mamadou en ik bijna op elkaar. Maar dat was niet zo. Wij zijn niet eens een koppel. Dit ging alleen maar om een vriendschappelijke kus op de wang. En weet je wat het ergste is? Ik schrik al lang niet meer van dit soort reacties. Als homo krijg je vaak de goorste dingen naar je hoofd geslingerd. Onlangs zelfs door een oud vrouwtje terwijl ik op een tram aan het wachten was. ‘Vuile janet’, beet ze me toe. Van dat soort verbale agressie trek ik me al lang niets meer aan. Mocht ik dat allemaal willen aangeven, zat ik twintig keer per dag op het politiecommissariaat. Maar die taxichauffeur werd ook nog eens fysiek agressief. Daar trek ik de lijn. Ik heb een klacht ingediend.”

Niet aanvaard
Bij taximaatschappij Antwerp Tax zijn ze gechoqueerd door wat er gebeurd is. “Dit gedrag aanvaarden we niet van onze chauffeurs”, aldus zaakvoerder Koen Van Oorschot. "De taxichauffeur in kwestie werkte niet rechtstreeks voor ons, maar voor een onderaanneming. Hij is op staande voet ontslagen. Ik heb me ook al persoonlijk geëxcuseerd bij meneer Porters, die al bijna twintig jaar vaste klant is bij ons. We zitten hiermee verveeld, want dit past niet bij de normen en waarden die wij als bedrijf uitdragen," aldus Van Oorschot in de krant Het Laatste Nieuws.

Bron: hln.be

Dit bericht is gepost op 28 December, 2019 en 2501 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

30 april 2020 - CORONAVIRUS
21 mei 2020 - Trans Party
30 mei 2020 - 6 YRS H.I.M
31 mei 2020 - CafeDeLove Revival
06 juni 2020 - Dance With Pride
14 juni 2020 - RuPaul Werq The World
27 juni 2020 - Travestie Show
27 juni 2020 - Girls for Girls
11 juli 2020 - Unicorn Festival
08 augustus 2020 - H.I.M Pride

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Seizoensfinale Vlaamse jeugdserie #LikeMe in teken van homohuwelijk + 2 video's.

 

Mister Gay Belgium verkiezing verplaatst naar nieuwe datum vanwege coronavirus crisis.

 

Ook klein Antwerps stadje krijgt weldra een regenboog zebrapad + extra info + lijstje.

 

Coronavirus Belgie: Sensoa raad hetero's holebi's en transgenders alle vormen van seks af, en opgelet voor acute soa's.

 

Regenboogzebrapad al eerder aangelegd wegens minder drukte door coronavirus in West-Vlaamse stad.

 


Buitenlands nieuws

Europese Unie tikt Hongarije op de vingers inzake transgender rechten.

 

Nog steeds voelen holebi & transgender studenten zich vaak gediscrimineerd.

 

Homo's kunnen coronavirus patiënten redden maar mogen dat niet.

 

Uniek: Nederlands kinderziekenhuis opent transgender kind afdeling.

 

Amerikaans gouverneur komt met 2 zware anti transgender wetten.

 

Holebi & transgender senioren krijgen zeer nodige hulp in tijden van coronacrisis.

 


Showbizz & Sport

Sneer van NikkieTutorials naar Ellen DeGeneres nu internationaal nieuws + video.

 

Library of Congress neemt holebi & trans anthem, ook populair onder hetero's, op in verzameling + video.

 

Rapster komt uit de kast en stelt daarbij meteen haar vriendin voor.

 

Voormalig NBA speler die in 2014 geschiedenis schreef en vriend besmet met coronavirus.

 

Orange Is the New Black actrice heeft veel te danken aan transgender actrice.