NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Het geheim van een Vlaamse homo man.Geheimen, sommigen hebben ze anderen niet. De krant het Laatste nieuws laat elke week een lezer(es) anoniem aan het woord over zijn of haar geheim. Zopas was dat het geheim van Ken, 30. (een fictieve naam om zijn identiteit geheim te houden).

Redactrice Sabine Vermeiren luistert voor de krant het Laatste nieuws elke week naar een anoniem verhaal van een Vlaming. Eén keer alles op tafel, en daarna nooit meer. Het verhaal van Ken, 30 en openlijk homo. Volgens Vermeiren kwam Ken destijds als student niets te kort, het woonde in een modern studentenkot, kreeg zakgeld, verdiende geld bij in de horeca, en toch zei hij achttien en welopgevoed, geen 'nee' toen hem duurbetaalde seks werd voorgesteld. Het gebeurde één academiejaar. "Driehonderd euro per keer. Ik was verblind door het geld," aldus Ken.

In begin omschrijft Vermeiren Ken als een man waar je ongewild even naar staart, waarna ze schrijft: " Denk: aftershavereclame. Donker haar, stoppelbaard, smetteloos gebit. Een man van dertig, stijlvol gekleed, Italiaanse schoenen, het aanblik van Ken die op de redactrice over komt zou 'een plaatje kunnen zijn uit een magazine'.

Ken is homo, iets wat hij al dertien jaar weet. In de middelbare school had iedereen het al door toen hij zelf nog onwetend was. Pas in de zomer tussen zijn zesde jaar en de hoge school viel alles in zijn plooi. Hij was voor de mannen. So what? Nu dat van de baan was kon zijn leven verder gaan, en dat deed hij, en meteen was er al een fantastische vriend.

Bedrogen
"Hij heette Bart (fictieve naam) en ik werd halsoverkop verliefd. Bart was geweldig. Een populaire kerel. Iemand naar wie mensen opkeken. Maar ook: een bedrieger. We waren drie maanden samen toen ik ontdekte dat hij vreemdging. Correctie. Constant vreemdging. Mijn wereld stortte als een plumpudding ineen. Vandaag, als dertigjarige, zou ik daar volwassen op reageren. Maar ik was achttien en wilde wraak nemen. Bart wilde straf doen? Prima. Ik zou hem eens laten zien wat ‘straf’ was," aldus Ken die verder aan de het Laatste nieuws krant redactrice vertelt:

Seks tegen betaling
"Het was mijn eerste jaar op kot. Ik studeerde architectuur en proefde voor het eerst van vrijheid. Op een avond, kort na de breuk met Bart, zat ik op een chatsite. Ik weet niet goed wat ik daar zocht. Contact? Een lief? Seks? Verstrooiing? In elk geval: iemand stuurde me profielfoto’s. Ik kan het niet anders omschrijven dan: dat was alsof ik naar een god keek. Ik zag een razend knappe man. Iemand van zo ongeveer mijn leeftijd. Hij wou afspreken voor seks. Tegen betaling. Of 300 euro goed was, vroeg hij. Ik wéét: dat had natuurlijk honderdduizend alarmbellen moeten doen afgaan. Maar dat gebeurde dus niet. Ik moet, ik ben de eerste om het te erkennen ongelooflijk naïef zijn geweest. We spraken af."

Niet wie hij beweerde wie hij was
"Een paar dagen later stond hij voor mijn deur. Overduidelijk niet de man van op de foto. Hij was tegen de veertig en maar half zo knap. Ik had hem natuurlijk kunnen wegsturen, maar dat deed ik niet. Als ik eerlijk ben: nooit, op geen enkel moment, heb ik gedacht ‘dit gaat niet door’. Ik was té ingesteld geraakt op die 300 euro. Ik had al dagen zitten fantaseren over wat ik kon doen met dat geld. Als je achttien bent, klinkt 300 als ‘meer dan ik kan opkrijgen’. Ik heb die avond gedacht: ogen toedoen en cashen."

Man met vrouw en kinderen
"Een paar dagen later kreeg ik online, op exact dezelfde manier, wéér zo een voorstel. Wéér een man, wéér dat bedrag van 300 euro, wéér een mooie profielfoto. Opnieuw ging ik erop in. Ik wist intussen wel wat ik naar alle waarschijnlijkheid kon verwachten maar toch ben ik nog geschrokken. De eerste man had ik niet afstotelijk gevonden. Deze wel. Ik heb echt een knop moeten omdraaien. Hij was verzekeringsagent en single. De andere niet, die had een vrouw en kinderen."

Seks, betalen en weer weg
"De start was gemaakt. Ik was nu iemand die zich liet betalen voor seks. Tegelijk wist ik heel duidelijk: bij deze twee mannen moest het blijven. Ik bleef met een grote regelmaat met hen afspreken, telkens op mijn kot. De ene week de ene, de andere week de andere. Snelle seks, betalen en weer weg. Er werd niet gekust, zelfs amper gesproken. Op een uur waren die mannen weer buiten."

Rijkeluis leventje
Verder vertelt Ken aan het Laatste nieuws redactrice Sabine Vermeiren dat hij snel afhankelijk werd van het geld, terwijl hij dat eigenlijk niet nodig had. Zijn ouders betaalde zijn studie, hij kreeg 400 euro zakgeld en verdiende met weekendwerk in de horeca nog eens bijna 800 euro. Maar met het geld dat hij extra verdiende kon hij zich luxe permitteren die hij niet eerder had gekend, hij dronk champagne in plaats van biertjes, ging naar een cocktailbar in plaats van op café, ging op weekend naar Parijs, Keulen en Londen, kon kopen wat hij wilde, een rijkeluis leventje dus. De betaalde seks van de twee mannen bracht hem per maand 1.500 euro op.

Bijna kwam zijn geheim uit
"Ik raakte daar aan gewoon. Ik heb nooit gedacht aan stoppen. Ik had ook niet het gevoel dat ik er psychisch onder leed of zo. Voor mij waren die afspraakjes iets louter fysieks. Ik zag er vooral de voordelen van. Het was per slot van rekening snel verdiend geld. Op welke ándere manier kon ik op zo korte tijd zoveel cashen?" Maar toen liep het bijna mis. "Na een tijdje is Bart het te weten gekomen. We hadden nog een soort van ongezonde knipperlichtrelatie en op een dag is hij in mijn chatberichten beginnen neuzen. Hij heeft me daarmee gechanteerd. Verder was er niemand die het wist. Al had ik natuurlijk schrik dat het ooit bekend zou raken. Wat als ik die mannen ergens tegenkwam?"

Richting het einde
"Het heeft exact één academiejaar geduurd. De eerste man bleek steeds extremere fantasieën te hebben. Eerst vond ik dat nog oke. Dan had hij bijvoorbeeld All Stars bij. ‘Ik wil dat je die aantrekt tijdens de seks’. Euh. Oke, dacht ik dan. Who cares? Het zijn ‘maar’ All Stars. Maar zijn verzoekjes werden alsmaar extremer. Handen vastbinden. Blinddoeken. Tot, op een zekere avond, hij naakt op de grond lag en wilde dat ik hem stampte. ‘Ho’, zei ik. ‘Dát doe ik niet.’ Hij werd kwaad, smeet tien euro mijn richting uit en ging weg. Ineens besefte ik waar ik mee bezig was. ‘Ken, wat doét gij toch?’ Was ik nu iemand geworden die maar tien euro waard was? Ik ben er direct die dag mee gestopt. Ook de andere man heb ik laten weten dat het ophield."

Zoveel jaar later
"We zijn nu twaalf jaar later. Van de eerste man, de pervert, heb ik nooit nog iets gehoord. Tot een paar weken geleden. Hij stuurde me een vriendschapsverzoek op Facebook. Ik heb het geaccepteerd om te kijken wat z’n gezinssituatie was, twee kinderen en heb hem toen weer verwijderd. De andere blijft me met een grote regelmaat sms-berichten sturen. Ooit, één keer, zag ik hem op café. Een ober kwam me iets aanbieden ‘van die meneer daar’. En hij noemde zijn naam. Dat was de eerste keer dat ik zijn echte identiteit ontdekte. Ik heb gezegd ‘nee, dank u’."

Terug denken
"Ik ben nu dertig, ik denk aan die periode nog regelmatig terug. Dat ene jaar was heel bizar. Já, er was luxe. Maar toch. De jaren erna, toen ik het weer met veel minder moest redden, waren eindeloos veel fijner. Ik leerde mijn kotgenoten kennen, we maakten bergen plezier. Ik heb niet het gevoel dat ik een trauma heb overgehouden aan dat ene jaar. Wél aan Bart. Dat heeft er veel harder ingehakt. De impact van zijn bedrog en zijn manipulatie voel ik tot op de dag van vandaag. Ik kan met zekerheid zeggen dat ik vandaag veel gelukkiger ben dan toen. Ik ben zelfstandig nu, ik werk hard en soms kan ik me luxe permitteren. Luxe waarvoor ik dan echt gewérkt heb. Dat voelt toch juister."

Blijvend geheim
"Ik heb na Bart nog een relatie van vijf jaar gehad. Nu ben ik single, maar dat wijt ik niet aan dat ene verknipte jaar. Ik ben niet fier op wat ik gedaan heb. Maar het is wél deel van wie ik ben. Ik kijk er vooral naar vol verbazing. Hoe kon ik zo snel, zo ongepland en zo ongevraagd in zo’n situatie belanden? Ik vraag me wel eens af: als er ooit een nieuw lief komt, vertel ik het hem? Een fout van toen ik achttien was. Is het belangrijk dat een nieuw lief dat weet?.”
LEES OOK
VLAAMSE HAMID HEEFT 4 MANNELIJKE SEKS PARTNERS EN IS GELUKKIG ZO

Bron: online krant het laatste nieuws @ redactrice Sabine Vermeiren.

Dit bericht is gepost op 19 December, 2019 en 2324 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

30 april 2020 - CORONAVIRUS
21 mei 2020 - Trans Party
30 mei 2020 - 6 YRS H.I.M
31 mei 2020 - CafeDeLove Revival
06 juni 2020 - Dance With Pride
14 juni 2020 - RuPaul Werq The World
27 juni 2020 - Travestie Show
27 juni 2020 - Girls for Girls
11 juli 2020 - Unicorn Festival
08 augustus 2020 - H.I.M Pride

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Seizoensfinale Vlaamse jeugdserie #LikeMe in teken van homohuwelijk + 2 video's.

 

Mister Gay Belgium verkiezing verplaatst naar nieuwe datum vanwege coronavirus crisis.

 

Ook klein Antwerps stadje krijgt weldra een regenboog zebrapad + extra info + lijstje.

 

Coronavirus Belgie: Sensoa raad hetero's holebi's en transgenders alle vormen van seks af, en opgelet voor acute soa's.

 

Regenboogzebrapad al eerder aangelegd wegens minder drukte door coronavirus in West-Vlaamse stad.

 


Buitenlands nieuws

Europese Unie tikt Hongarije op de vingers inzake transgender rechten.

 

Nog steeds voelen holebi & transgender studenten zich vaak gediscrimineerd.

 

Homo's kunnen coronavirus patiënten redden maar mogen dat niet.

 

Uniek: Nederlands kinderziekenhuis opent transgender kind afdeling.

 

Amerikaans gouverneur komt met 2 zware anti transgender wetten.

 

Holebi & transgender senioren krijgen zeer nodige hulp in tijden van coronacrisis.

 


Showbizz & Sport

Sneer van NikkieTutorials naar Ellen DeGeneres nu internationaal nieuws + video.

 

Library of Congress neemt holebi & trans anthem, ook populair onder hetero's, op in verzameling + video.

 

Rapster komt uit de kast en stelt daarbij meteen haar vriendin voor.

 

Voormalig NBA speler die in 2014 geschiedenis schreef en vriend besmet met coronavirus.

 

Orange Is the New Black actrice heeft veel te danken aan transgender actrice.