Lesbisch koppel trotse mama's van zoontje dat ze beide in zich droegen.Begin deze maand werd in Groot-Brittannië een lesbisch koppel als eerste trotse mama's van een zoontje gedragen door beide mama's. De techniek bestaat al acht jaar, is nog vrij onbekend en werd nu voor het eerst gebruikt bij een lesbisch koppel.

Jasmine en Donna Francis-Smith (foto) zijn de eerste vrouwen die een en dezelfde baby in hun baarmoeder gedragen hebben. Otis werd twee maanden geleden geboren dankzij de zogenaamde AneVivo-methode. Daarbij vindt de bevruchting plaats in de baarmoeder en dus niet in een laboratorium. Concreet werd de eicel van Donna samen met sperma in een minicapsule geplaatst in haar baarmoeder. Na achttien uur was de bevruchting een feit. Het embryo werd vervolgens ingeplant in de baarmoeder van Jasmine, die de rest van de zwangerschap voor haar rekening nam.

Het grote voordeel van de techniek, voor een lesbisch koppel, is uiteraard dat het natuurlijke moedergevoel zich hierdoor bij beide dames kon ontwikkelen. “We zijn overweldigd door alle aandacht”, stelde Donna na heel wat pers aandacht. “Bij lesbische koppels is er normaal één iemand die de zwangerschap voor haar rekening neemt. In dit geval zijn we allebei nauw bij het proces betrokken geweest. De hele onderneming heeft ons op emotioneel vlak dichter bij elkaar gebracht. Onze band is nog specialer geworden." Mama en tandartsassistente Jasmine zegt: "Op die manier voelde het aan alsof we een even groot aandeel hadden. Als er een volgende keer zou komen, doen we exact hetzelfde."

Na een succesvolle zwangerschap werd zoontje Otis geboren (foto). En met hem gaat alles prima en is kerngezond. "Met Otis gaat het heel goed, Jasmine denkt al dat hij astronaut zal worden, maar hij mag natuurlijk doen wat hij wil. We zullen hem altijd steunen," aldus Donna."We zijn enorm blij dat het zo goed uitgedraaid is. Niemand van de mama’s hoeft zich voortaan nog achtergesteld te voelen," sluit Jasmine er bij aan.

Donna zit intussen elf jaar in het leger. Voor speciale missies vertoefde ze al in Afghanistan en Cyprus. In 2014 leerden de twee elkaar via internet kennen. Vorig jaar gaven ze elkaar het jawoord. En met baby Otis is hun geluk kompleet. Of er nog een tweede kindje komt is nu nog niet van toepassing of bekend.

Extra (baby's met DNA van beide papa's of mama's)
Eerder in het holebi info nieuws, voor het eerst in 2014, en later twee keer in 2016, een homo koppel waarbij beide mannen de biologische ouders zijn van een drieling, hoe dat kan en in elkaar zit kan je hier onder via 2 holebi info nieuws links uit 2016 lezen, gevolgd door een nieuws link uit 2018 waarbij het gaat over hetzelfde en men stelt dat het ondertussen niet meer zo uitzonderlijk is dat twee mannen of twee vrouwen samen een kind krijgen met het DNA van beide mannen of beide vrouwen. Links hier onder:
LEES OOK
HOMO KOPPEL BEIDE BIOLOGISCHE OUDERS VAN DRIELING - - 2016
OPNIEUW HOMO KOPPEL DIE BEIDE BIOLOGISCHE OUDERS ZIJN VAN EEN DRIELING - - 2016
KIND MET DNA VAN TWEE MAMA'S OF TWEE PAPA'S IN TOEKOMST NIET MEER ONGEWOON - - 2018

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 13 December, 2019 en 3491 keer gelezen.Reageer op dit bericht: