Megan Rapinoe uitgeroepen tot sport persoon van het jaar.Eén van de grootse sportmagazines, Sports Illustrated, heeft zopas de openlijke lesbische prof voetbalster Megan Rapinoe, 34, verkozen als sport persoon van het jaar.

Daarmee is Rapinoe de vierde vierde vrouw die individueel wordt benoemd tot Sport Illustrated 'Sportsperson of the Year', in de 66-jarige geschiedenis van de titel. Met oogverblindend paars haar en gewapend met een voorhamer, siert de sportster de cover van het beroemde sportmagazine.

De co-aanvoerder van het US Women's National Soccer Team leidde het team naar de overwinning tijdens de Wereldbeker Dames in Frankrijk. Met haar uitgesproken persoonlijkheid heeft Rapinoe de gelederen in de sportwereld omhooggeschoten.

Haar positie van bekendheid gebruikte ze recent om zich te richten tot Amerikaans president Trump: "U sluit mij uit, mensen die op mijn lijken, mensen met een andere huidskleur en Amerikanen die u misschien zelfs steunen." Voor ze met haar team scoorde tijdens de Wereldbeker liet ze weten indien er een overwinning zou volgen ze niet zou ingaan op een uitnodiging van Trump om haar en haar ploeg te feliciteren met hun overwinning.

Na de overwinning feliciteerde Trump de ploeg wel, maar zei dat hij twijfelde om hen uit te nodigen op het Witte Huis. Wat vast niet alleen te maken had met haar uitspraak voordien, maar ook door het feit dat ze eeder op het sportveld knielde tijdens het volkslied in solidariteit met NFL-speler Colin Kaepernick in 2016

De Wereldcup overwinning kwam voor de voetbalploeg alleszins op het juiste moment. Hun pleidooi waarin ze hetzelfde loon als hun mannelijke collega’s eisen zit op een cruciaal hoogtepunt. In 2018 legden alle 28 speelsters om die reden een klacht neer bij US Soccer Federation. Gedurende de hele parade werd de leuze ‘U-S-A! Equal pay!’ luidkeels geroepen door zowel de toeschouwers, de speelsters als de burgemeester van New York: Bill de Blasio.

Jessica Lappin, de hoofdorganisator van de parade, zegt dat de interesse en het enthousiasme rond vrouwenvoetbal nu veel hoger ligt dan vier jaren geleden. Volgens haar zijn de speelsters niet enkel tot iconen van vrouwenrechten uitgegroeid, maar ook van holebi & transgender+ rechten. Om dat in de verf te zetten riep Rapinoe tijdens de World Cup: “Je kan geen kampioenschap winnen zonder gays in je team, dat is nooit gebeurd, op geen enkel moment. Dat is pure wetenschap.” Rapinoe kan door dit soort uitspraken alvast op veel fans rekenen.
LEES OOK
MEGAN RAPINOE VERKOZEN TOT BESTE VOETBALSTER TER WERELD - 2019
31 OPENLIJKE LESBISCHE EN BISEKSUELE PROF VOETBALSTERS OP WERELDKAMPIOENSCHAP - 2019
VOOR HET EERST LESBISCHE TOPSPORTSTER (Rapinoe) IN TOONAANGEVEND SPORTZINE - 2019
VOOR HET EERST LESBISCH KOPPEL (RAPINOE) OP COVER ESPN MET NAAKT FOTO'S + VIDEO - 2018

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 12 December, 2019 en 2522 keer gelezen.Reageer op dit bericht: