NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Lesbisch en leerkracht zijn, niet altijd eenvoudig aldus Belgische radiopresentatrice.Homofobie als leerkracht op school. Hoewel negen op tien Belgen vindt dat holebi's vrij moeten zijn om het leven te leiden zoals zij dat willen, (Eén op tien vindt van niet) zoals blijkt uit het Call It Hate Project, is er best nog 'veel' werk aan de winkel op het vlak van de aanvaarding van holebi's.

Holebifobie als leerkracht op een Belgische school. Holebi online magazine ZiZo had daar zopas een gesprek over met Evi Geysels, 39, NRJ-radiopresentatrice en leerkracht. Evi werd als leerkracht al meermaals geconfronteerd met holebifobie, in die mate zelfs dat ze ervoor koos om tot januari even niet meer voor de klas te staan.

“Ik geef les op een multiculturele school in Antwerpen. Je zou denken dat ik daar one of the guys ben, omdat ik in het oog van de samenleving althans, ook anders ben. Maar toch stuit mijn seksuele geaardheid nog steeds op veel weerstand. Het zijn meestal leerlingen die ik niet persoonlijk ken die me ermee pesten. Dan hangen ze bijvoorbeeld uit het raam om ‘hé lesbo’ naar mij te roepen. Ik maak het mezelf dan altijd extra lastig door naar die klas te lopen en de leerlingen te confronteren met hun uitspraak. Meestal zijn ze dan wel stil en tonen ze wat meer begrip. Maar het is zó vermoeiend om dat elke keer opnieuw te doen.”

ZiZo vraagt: Hoe vaak doen zulke situaties zich voor?
“Het voorbije schooljaar was dat opmerkelijk vaak, soms werd ik wel wekelijks aangesproken op mijn seksuele geaardheid. Voor mij was dit schooljaar echt de druppel. Daarom ben ik er tot januari even tussenuit. Het lesgeven op zich is al moeilijk, als ze dan nog eens zo persoonlijk op je beginnen vitten, wordt het onmogelijk. Dat is wat ik bij Danira probeerde aan te kaarten: het respect bij jongeren is weg.

Jongens
Meestal zijn het jongens de me aanspreken op mijn seksuele geaardheid, dat is heel opvallend. Die vinden dat raar, of zijn soms niet aan het idee gewend binnen hun cultuur. Daar wordt het achter gesloten deuren gehouden, of wordt er toch heel doelbewust de andere kant opgekeken. Daarom vind ik het ook zo belangrijk om mijn seksuele geaardheid niet te verstoppen, zodat ik hopelijk toch enkele jongeren kan inspireren om anders over het onderwerp te gaan nadenken.

Katholiek
Vorig jaar zat er een jongen bij me in de klas die heel katholiek was opgevoed. Toen hij op een bepaald moment te weten kwam dat ik lesbisch was, is hij de lessen beginnen boycotten. Hij zei: ‘Ik hoef helemaal niet naar jou te luisteren. Wat denk je dat dit is: een lesboschool?’ Het werd zelfs zo erg dat zijn ouders me bij hen thuis uitnodigden om van mijn seksuele geaardheid gereinigd te worden. Ongelofelijk. De school heeft die jongen gelukkig wel een preventieve schorsing gegeven.

Soms denk ik: ik zou hun uitspraken ook gewoon kunnen negeren. Maar ik vind het ook wel mijn taak om ertegen in te gaan. Want als ik hen geen respect bijbreng voor mensen met een andere geaardheid, wie gaat het dan wel doen?”

Zizo: Dat zijn toch situaties die je mee naar huis neemt? Waarom ga je niet gewoon op een andere school lesgeven?
“Pas op: ik ben ook wel geliefd op die school hoor. Er zijn leerlingen die me berichtjes sturen met de vraag wanneer ik terugkom, die me persoonlijk feliciteren wanneer ik jarig ben of me bedanken omdat ik hen heb geleerd om voor zichzelf op te komen. En ik weet zelf ook wel dat ik een goede leerkracht ben; ik heb oog voor jongeren, ik zit met hen in. Ik werk er ook met jongeren die al zoveel weerwerk krijgen van de samenleving, ik wil hen niet gewoon opgeven.”

Zizo: Wat kunnen scholen doen om dat soort situaties draaglijker te maken voor leerkrachten die holebi zijn?
“Misschien helpt het om het onderwerp holebiseksualiteit wat vaker aan bod te laten komen in de lessen, zodat het bespreekbaar wordt. Of laat desnoods sprekers naar de klassen komen die hun ervaringen kunnen delen...
OPGELET: dit is slechts één deeltje van haar antwoord op deze vraag, de rest kan je zelf lezen, in Zizo online, door te klikken op de link naar het interview op het einde van dit bericht. En, verder heeft Evi het in het interview nog nog over: haar vriendin, coming out, het contrast tussen aanvaard zijn als media figuur en werken als leerkracht waar dat niet helemaal zo is, en over holebi aanvaarding in het algemeen. Om dit alles te lezen ==> KLIK HIER.

LEES OOK
HET VERHAAL VAN EEN VLAAMSE TRANSGENDER MAN DIE LEERKRACHT GODSDIENST IS +VIDEO - 2019
40% VLAAMSE HOLEBI'S VOELT ZICH NIET VEILIG OP SCHOOL - - 2018

Bron: Zizo & holebi info

Dit bericht is gepost op 11 December, 2019 en 2486 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

30 april 2020 - CORONAVIRUS
21 mei 2020 - Trans Party
30 mei 2020 - 6 YRS H.I.M
31 mei 2020 - CafeDeLove Revival
06 juni 2020 - Dance With Pride
14 juni 2020 - RuPaul Werq The World
27 juni 2020 - Travestie Show
27 juni 2020 - Girls for Girls
11 juli 2020 - Unicorn Festival
08 augustus 2020 - H.I.M Pride

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Weldra op de Vlaamse Tv: ‘Luc & Bart - Een Paar Apart’.

 

Blind Getrouwd Belgie, motor tussen Nick & Christophe slaat (nog) niet aan.

 

Seizoensfinale Vlaamse jeugdserie #LikeMe in teken van homohuwelijk + 2 video's.

 

Mister Gay Belgium verkiezing verplaatst naar nieuwe datum vanwege coronavirus crisis.

 

Ook klein Antwerps stadje krijgt weldra een regenboog zebrapad + extra info + lijstje.

 


Buitenlands nieuws

Wat belooft presidentskandidaat Joe Biden en wat deed hij al voor holebi's & transgenders.

 

Nieuw Nederlands boek: Het Roze Schaap, een gruwel Gods?, homo uit de kast in biblebelt.

 

Schrijfster op 74-jarige leeftijd uit de kast + lijstje oudere coming outs.

 

Europese Unie tikt Hongarije op de vingers inzake transgender rechten.

 

Nog steeds voelen holebi & transgender studenten zich vaak gediscrimineerd.

 

Homo's kunnen coronavirus patiënten redden maar mogen dat niet.

 


Showbizz & Sport

Subtiele mooie reactie op negatieve berichten over haar persoon van Ellen DeGeneres + video.

 

Ryan Murphy schonk medische benodigdheden uit Pose serie in strijd tegen coronavirus.

 

Will & Grace acteur speelt voor het eerst een vrouw in nieuwe film + trailer.

 

Elton John zamelde via zijn Aids Fonds geld in voor strijd tegen coronavirus voor hiv-patiënten.

 

'Tiger King' Joe Exotic trouwde 5 keer met een hetero man, 'hij drogeerde ze zodat ze bij hem bleven'.