Voor het eerst meer hetero mannen besmet met hiv-virus dan homo's.Voor het eerst sinds de hiv-crisis Australië trof in de jaren tachtig, werden in West-Australië meer heteroseksuele mannen gediagnosticeerd met HIV dan homoseksuele mannen. In tal van andere landen ziet men een vergelijkbaar fenomeen.

In reactie hierop heeft de regering de Going Somewhere? (ergens naartoe gaan?) campagne opgestart die zich richt op hetero mannen, en vooral degene die naar Zuidoost-Azië reizen en zich niet bewust zijn van het risico van het verwerven en verspreiden van hiv en andere soa's tijdens hun vakantie," aldus minister van Volksgezondheid Roger Cook. "De campagne moet hetero mannen er aan herinneren dat ze atlijd een condoom moeten gebruiken en dat ze zich moeten laten testen wanneer ze terug in eigen land zijn."

In de afgelopen 12 maanden (oktober 2018 - september 2019) werden er 26 nieuwe gevallen van HIV onder hetero mannen gedetecteerd, wat neer komt op een stijging van 21% tegenover de laatste vijf jaar. In vergelijk onder homo's is er een daling van maar liefst 51% in het aantal besmettingen met het hiv-virus.

De overheid schrijft de stijgende cijfers grotendeels toe aan hetero mannen die condoomloze seks hebben tijdens hun vakantie in Zuidoost-Azië. De op hetero's gerichte campagne wil niet alleen het woord over veilige sekspraktijken verspreiden, maar ook PrEP introduceren bij deze doelgroep. Wanneer dagelijks genomen, maakt PrEP het vrijwel onmogelijk om HIV op te lopen. Met behulp van online campagnes en billboard advertenties, is de kernboodschap van het programma dat soa's en hiv in het buitenland gemeengoed zijn. Voorzichtigheid en voorbereiding zijn cruciaal. De campagne beveelt reizigers aan om hun artsen zowel voor als na hun bezoek te raadplegen.

Een daling onder homo's, biseksuele mannen en msm (mannen die seks hebben met mannen) is vooral te wijten aan jarenlange campagne voering binnen de doelgroep(en).
Nuttige links
- Laat je testen op Hiv + alle info (hetero & bi) ==> Klik hier
- Laat je testen + info specifiek voor homo & bi mannen => Klik hier
LEES OOK
HIV IN BELGIE DALING ONDER HOMO'S, STIJGING ONDER HETERO'S
WERELD AIDS DAG CIJFERS UIT BELGIE NEDERLAND WERELDWIJD + VERHALEN, INFO EN LINKS
QUEER EYE STER UIT DE KAST ALS HIV POSITIEF
MAAK KENNIS MET 100-JARIGE DIE AL JAREN MET HIV LEEFT

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 10 December, 2019 en 3469 keer gelezen.Reageer op dit bericht: