NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Ouders Marieke Vervoort niet te spreken over, en kapot van foto's in New York TimesZaterdag kon je bij holebi info lezen dat de beroemde New York Times een reportage mét pakkende foto's bracht over Marieke Vervoort. Vooral enkele foto's zijn in het verkeerde keelgat van Marieke's ouders geschoten.

Het ging net iets beter met ons. Maar die reportage in The New York Times vrijdag is een slag in ons gezicht. "Vooral de foto waarop mijn vrouw onze dochter vlak na haar dood kust, doet verschrikkelijk veel pijn," aldus Jos Vervoort de vader van Marieke in de krant gazet van Antwerpen.

Terug naar af
"Donderdagavond gingen mijn vrouw en ik, voor het eerst sinds maanden, nog eens op restaurant in Diest. Een teken dat we langzaam uit de put geraken sinds de dood van Marieke. Maar die fotoreportage in The New York Times vrijdag heeft ons weer in de put geduwd. We zullen de volgende weken niet meer buitenkomen. We willen de vragen over die fotoreportage ontlopen", zegt papa Jos Vervoort.

Vrijdagmorgen pakte de wereldvermaarde Amerikaanse krant uit met een artikel en een fotoreportage over de laatste dagen van rolstoelatlete Marieke Vervoort, (link via nieuws bericht holebi info op 07/12) die op 22 oktober euthanasie kreeg na een langdurige, pijnlijke ziekte.“De tekst is oké”, zegt Jos Vervoort. “Maar sommige foto’s zijn te zwaar voor ons.”

Fotografe
Die foto’s zijn genomen door de gelauwerde fotografe Lynsey Addario. Zij leerde Marieke Vervoort kennen tijdens de Paralympics in Rio (2016), waar Marieke zilver haalde. Daar rijpte het idee om Marieke tijdens haar laatste levensjaren te volgen. “Lynsey was de dinsdag waarop Marieke euthanasie zou krijgen aanwezig in de ziekenhuiskamer”, zegt vader Jos. "Er was ook nog een filmploeg in de kamer. Maar die heb ik toch buitengestuurd. Ik wilde niet dat ze de euthanasie zelf zouden filmen."

"Marieke heeft toen gezegd dat Lynsey mocht blijven. Als vriendin, want ze waren echt vriendinnen geworden. Maar dus niet als fotografe. Op het moment van de euthanasie en vlak daarna hoorde ik wel een fototoestel klikken maar ik ging ervan uit dat Lynsey discrete foto’s zou nemen."

In schock
Vrijdagmorgen zagen de ouders op de site van The New York Times de foto’s van Addario passeren. Vooral die waarop Odette Pauwels haar pas overleden dochter teder op het voorhoofd kust, doet de ouders verschrikkelijk veel pijn. "Wij kunnen dat niet aan”, zegt de vader. “Dat is zo’n intiem moment, zo privé, zo kwetsbaar. En nu wordt dat te grabbel gegooid voor heel de wereld."

De ouders hadden vooraf geen inzage in welke foto’s in de reportage zouden worden gepubliceerd. "We hebben dat wel gevraagd”, zegt Jos Vervoort. “Maar zowel de fotografe als de journalist antwoordden dat de krant dat niet toestond. Vorige week hebben we wel een paar keer over en weer gemaild over de publicatie. Ik vroeg telkens wat er juist op de foto’s stond, maar Lynsey antwoordde altijd ontwijkend."

Jos Vervoort heeft de fotografe al laten weten dat hij niet gelukkig is met de foto’s van na het overlijden. Maar Addario antwoordt dat alles vooraf was besproken met Marieke en dat ze zelfs een video heeft waarop Marieke haar toestemming geeft om alles te fotograferen." Hoeveel pijn de ouders ook hebben, ze zullen het toch hierbij laten. "Het heeft geen zin te gaan procederen in de VS. Dat haalt toch niets uit," aldus een droevige Papa Jos en Mama Odette.

LEES OOK
NEW YORK TIMES PUBLICEERT VERHAAL MARIEKE VERVOORT TOT AAN DOOD MET PAKKENDE FOTOS

Bron: gva.be & holebi info

Dit bericht is gepost op 08 December, 2019 en 2508 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

19 januari 2020 - Pannekoek
25 januari 2020 - We Need You
25 januari 2020 - Bears Night
25 januari 2020 - Sparkle
31 januari 2020 - Woman Only Party
01 februari 2020 - lgbt Karaoke
01 februari 2020 - Boys for Boys
01 februari 2020 - Playground
01 februari 2020 - Los Ninos
01 februari 2020 - Love Boat

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Gent komt met eerste holebi & trans filmfestival van het nieuwe decennium.

 

Geen regenboogzebrapad in Beringen (deel 2), 'volgens mij speelt die problematiek van holebi's niet', aldus politicus.

 

Geen regenboogzebrapad in Beringen met dank aan sp.a politici.

 

Belgische douanier geschorst wegens homofobie en haat tegen moslims.

 

Vlaamse minidocumentaire: leerkracht en homo, wat nu? + video.

 


Buitenlands nieuws

Moslimleider riskeert levenslange celstraf wegens per ongeluk trouwen met een man.

 

Onderzoek in 23 landen, attitudes ten opzichte van lesbiennes positiever dan tegenover homo's.

 

Jong en oud blij met trans coming out Nikki, (3 getuigenissen) en het niet zien is normaal aldus specialist ter zake.

 

Minstens 50 holebi- transfobe aanvallen per dag in Londen.

 

Holebi jongeren vaker online gepest dan hetero jongeren + video.

 


Showbizz & Sport

Lesbische Broadway-show met beroemde lesbiennes en 2 beroemde lesbische koppels.

 

Billy Porter doorbrak genderrollen op de rode loper.

 

Nederlandse YouTube-ster komt na chantage uit de transgender kast + video.

 

Echtgenoot van André van Duin op 55-jarige leeftijd overleden

 

Londense rapper komt uit de kast in nieuwe song over homofobie en homo zijn + video + lijstjes.