NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Ouders Marieke Vervoort niet te spreken over, en kapot van foto's in New York TimesZaterdag kon je bij holebi info lezen dat de beroemde New York Times een reportage mét pakkende foto's bracht over Marieke Vervoort. Vooral enkele foto's zijn in het verkeerde keelgat van Marieke's ouders geschoten.

Het ging net iets beter met ons. Maar die reportage in The New York Times vrijdag is een slag in ons gezicht. "Vooral de foto waarop mijn vrouw onze dochter vlak na haar dood kust, doet verschrikkelijk veel pijn," aldus Jos Vervoort de vader van Marieke in de krant gazet van Antwerpen.

Terug naar af
"Donderdagavond gingen mijn vrouw en ik, voor het eerst sinds maanden, nog eens op restaurant in Diest. Een teken dat we langzaam uit de put geraken sinds de dood van Marieke. Maar die fotoreportage in The New York Times vrijdag heeft ons weer in de put geduwd. We zullen de volgende weken niet meer buitenkomen. We willen de vragen over die fotoreportage ontlopen", zegt papa Jos Vervoort.

Vrijdagmorgen pakte de wereldvermaarde Amerikaanse krant uit met een artikel en een fotoreportage over de laatste dagen van rolstoelatlete Marieke Vervoort, (link via nieuws bericht holebi info op 07/12) die op 22 oktober euthanasie kreeg na een langdurige, pijnlijke ziekte.“De tekst is oké”, zegt Jos Vervoort. “Maar sommige foto’s zijn te zwaar voor ons.”

Fotografe
Die foto’s zijn genomen door de gelauwerde fotografe Lynsey Addario. Zij leerde Marieke Vervoort kennen tijdens de Paralympics in Rio (2016), waar Marieke zilver haalde. Daar rijpte het idee om Marieke tijdens haar laatste levensjaren te volgen. “Lynsey was de dinsdag waarop Marieke euthanasie zou krijgen aanwezig in de ziekenhuiskamer”, zegt vader Jos. "Er was ook nog een filmploeg in de kamer. Maar die heb ik toch buitengestuurd. Ik wilde niet dat ze de euthanasie zelf zouden filmen."

"Marieke heeft toen gezegd dat Lynsey mocht blijven. Als vriendin, want ze waren echt vriendinnen geworden. Maar dus niet als fotografe. Op het moment van de euthanasie en vlak daarna hoorde ik wel een fototoestel klikken maar ik ging ervan uit dat Lynsey discrete foto’s zou nemen."

In schock
Vrijdagmorgen zagen de ouders op de site van The New York Times de foto’s van Addario passeren. Vooral die waarop Odette Pauwels haar pas overleden dochter teder op het voorhoofd kust, doet de ouders verschrikkelijk veel pijn. "Wij kunnen dat niet aan”, zegt de vader. “Dat is zo’n intiem moment, zo privé, zo kwetsbaar. En nu wordt dat te grabbel gegooid voor heel de wereld."

De ouders hadden vooraf geen inzage in welke foto’s in de reportage zouden worden gepubliceerd. "We hebben dat wel gevraagd”, zegt Jos Vervoort. “Maar zowel de fotografe als de journalist antwoordden dat de krant dat niet toestond. Vorige week hebben we wel een paar keer over en weer gemaild over de publicatie. Ik vroeg telkens wat er juist op de foto’s stond, maar Lynsey antwoordde altijd ontwijkend."

Jos Vervoort heeft de fotografe al laten weten dat hij niet gelukkig is met de foto’s van na het overlijden. Maar Addario antwoordt dat alles vooraf was besproken met Marieke en dat ze zelfs een video heeft waarop Marieke haar toestemming geeft om alles te fotograferen." Hoeveel pijn de ouders ook hebben, ze zullen het toch hierbij laten. "Het heeft geen zin te gaan procederen in de VS. Dat haalt toch niets uit," aldus een droevige Papa Jos en Mama Odette.

LEES OOK
NEW YORK TIMES PUBLICEERT VERHAAL MARIEKE VERVOORT TOT AAN DOOD MET PAKKENDE FOTOS

Bron: gva.be & holebi info

Dit bericht is gepost op 08 December, 2019 en 2629 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

30 april 2020 - CORONAVIRUS
21 mei 2020 - Trans Party
30 mei 2020 - 6 YRS H.I.M
31 mei 2020 - CafeDeLove Revival
06 juni 2020 - Dance With Pride
14 juni 2020 - RuPaul Werq The World
27 juni 2020 - Travestie Show
27 juni 2020 - Girls for Girls
11 juli 2020 - Unicorn Festival
08 augustus 2020 - H.I.M Pride

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Weldra op de Vlaamse Tv: ‘Luc & Bart - Een Paar Apart’.

 

Blind Getrouwd Belgie, motor tussen Nick & Christophe slaat (nog) niet aan.

 

Seizoensfinale Vlaamse jeugdserie #LikeMe in teken van homohuwelijk + 2 video's.

 

Mister Gay Belgium verkiezing verplaatst naar nieuwe datum vanwege coronavirus crisis.

 

Ook klein Antwerps stadje krijgt weldra een regenboog zebrapad + extra info + lijstje.

 


Buitenlands nieuws

Wat belooft presidentskandidaat Joe Biden en wat deed hij al voor holebi's & transgenders.

 

Nieuw Nederlands boek: Het Roze Schaap, een gruwel Gods?, homo uit de kast in biblebelt.

 

Schrijfster op 74-jarige leeftijd uit de kast + lijstje oudere coming outs.

 

Europese Unie tikt Hongarije op de vingers inzake transgender rechten.

 

Nog steeds voelen holebi & transgender studenten zich vaak gediscrimineerd.

 

Homo's kunnen coronavirus patiënten redden maar mogen dat niet.

 


Showbizz & Sport

Subtiele mooie reactie op negatieve berichten over haar persoon van Ellen DeGeneres + video.

 

Ryan Murphy schonk medische benodigdheden uit Pose serie in strijd tegen coronavirus.

 

Will & Grace acteur speelt voor het eerst een vrouw in nieuwe film + trailer.

 

Elton John zamelde via zijn Aids Fonds geld in voor strijd tegen coronavirus voor hiv-patiënten.

 

'Tiger King' Joe Exotic trouwde 5 keer met een hetero man, 'hij drogeerde ze zodat ze bij hem bleven'.