Ook in Oost-Vlaamse stad komt er weldra een Regenboogzebrapad + lijstjes.Ons Belgen landje is in vergelijking met Nederland aan een inhaal beweging begonnen wat betreft de aanleg van een regenboogzebrapad. Eerder was er zeer recent nieuws omtrent regenboogzebrapaden in: Boom (Antw), Oudenburg (W-Vlaanderen), Halle (Vl-Brabant), en nu is Gent (O-Vlaanderen) aan de beurt. (lijstje alle regenboogzebrapaden in Belgie en elders onderaan dit bericht)

In Gent komt er binnenkort ook een regenboogzebrapad. Dat zal komen te liggen tussen het administratief centrum aan de Zuid en het winkelcentrum. De vraag tot een regenboogzebrapad kwam van Stephanie D’Hose (Open VLD) om aan te tonen dat Gent een holebi vriendelijke stad is. Ze had er eerder al eens naar gevraagd, maar kreeg toen als antwoord dat een regenboogzebrapad niet wettelijk is, maar deze keer kreeg ze wel een positief antwoord.

Schepen van Mobiliteit in Gent, Filip Watteeuw (Groen) zegt: "Eigenlijk is het onwettig, maar soms moet men eens verder kijken dan de wegcode. We moeten zo'n symbolisch zebrapad hebben. Onze diensten hebben nu hun akkoord gegeven voor de aanleg van een regenboogzebrapad." Watteeuw kon nog geen streefdatum op het zebrapad plakken. “Onze diensten hebben vooral witte verf in huis. Ze zullen eens moeten kijken of ze ook andere kleuren kunnen aankopen”, lacht hij.

Extra Opmerklijk is het feit te noemen dat de heren en dames politici er duidelijk niet van op de hoogte zijn dat het wel mogelijk is om een regenboogzebrapad aan te leggen dat wel wettelijk is. Dat kan op voorwaarde dat men de bestaande witte strepen op een zebrapad behoudt en de zwarte strepen vervangt door de kleuren van de regenboogvlag. Tal van steden en gemeenten (in binnen- en buitenland) kozen daar al voor, degene die dat niet doen moeten later het zebrapad verwijderen wegens onwetttelijk.

Belgische steden & gemeenten met een regenboogzebrapad
Antwerpen, Brussel, Eeklo, Genk, Halle, Hasselt, Mechelen, Sint-Niklaas en Westerlo. En nog op komst in Koksijde en Oudenburg.
Enkele regenboogzebrapaden in Nederland
(mogelijk is dit lijstje niet compleet)
Alkmaar - Almelo - Amsterdam - Apeldoorn - Arnhem - Assen - Bergen op Zoom - Breda - Den Bosch - Den Haag - Dordrecht - Emmeloord - Gouda - Groningen - Haarlem - Helmond - Hoorn - Hoofddorp - Krimpen aan den IJsel - Leiden - Maassluis - Maastricht - Nijmegen - Oss - Rotterdam - Schiedam - Tilburg - Utrecht - Venlo - Vlissingen - Zaandam en Zwolle.
Enkele plaatsen met een regenboogzebrapad in de Verenigde Staten
(mogelijk is dit lijstje niet compleet)
California - Miami Beach - New-York - Philadelphia - Seattle - San Francisco en West Hollywood.
Andere plaatsen met een regenboogzebrapad
- Parijs, Frankrijk
- Quezon City op de Filipijnen
- Finland.
LEES OOK
GENT & BRUSSEL OMSCHREVEN ALS MEEST HOLEBI & TRANS VRIENDELIJK, MAAR IS DIT TERECHT?
PERMANENT REGENBOOGZEBRAPAD OP KOMST IN WEST-VLAAMSE GEMEENTE
EERSTE PERMANENT REGENBOOGZEBRAPAD IN DE PROVINCIE VLAAMS BRABANT
EERSTE PERMANENT REGENBOOGZEBRAPAD IN LONDEN
ALMERE KRIJGT ALS EERSTE STAD IN EUROPA EEN TRANSGENDER ZEBRAPAD

Bron: hln.be & holebi info

Dit bericht is gepost op 05 December, 2019 en 2699 keer gelezen.