NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

James Cooke en verloofde Dorian verklappen hun bed en relatie geheimen.In bed komt het vaak tot diepzinnige gesprekken, bewees James Cooke, 34, al in het Tv-programma ‘Gert Late Night’ (Hij sprak dan met beroemdheden over hun leven terwijl ze in bed lagen). Dus stopte weekblad Dag Allemaal hem met zijn verloofde Dorian, 26, tussen de lakens. Een interview:

Drie maand verloofd
Sinds drie maand zijn ze verloofd, en ze stralen. "Ik heb altijd gezegd dat ik rond mijn 35ste in het huwelijksbootje wou stappen. We zijn aan het kijken, ik hoop dat het nog in 2020 kan, anders wordt het 2021. Maar ik wil het liever snel. Ik heb aan Dorian gezegd dat ik alles wel zal organiseren, maar daar is hij niet zo voor te vinden. Van de trouw van Gert en Ellen heb ik wel geleerd dat je zoiets het best spreidt over twee dagen: één om te trouwen, één om te feesten," aldus James.

James en Dorian zijn sinds 13 augustus 2015 een koppel. Daarbij hield James lange tijd de boot af.
"In juli begonnen we samen te komen. Dorian was al echt verliefd, ik nog niet. Ik kwam pas uit een relatie en voor mij hoefde het allemaal even niet. Ik vond de aandacht van zo’n jonge schone gast wel fijn, maar ik zag er geen relatiemateriaal in. Ik heb hem dat ook gezegd. Want, ik dacht dat onze eerste keer een onenightstand was en wou eerlijk blijven tegenover Dorian. Maar toen nam hij afstand en ik werd zot! Ik dacht: ‘Dju, ik ben hem kwijt!’ Dus nam ik weer contact op en zei: ‘Laten we eens echt beginnen daten en elkaar beter leren kennen’. De 13de augustus is hij de eerste keer blijven slapen, dus officieel is dat onze startdatum.

Dorian: (knipoogt) De truken van de foor, hé. Playing hard to get.
James: Dat marcheert dus echt!

Waarom de heren voor elkaar vielen?
James: "Als ik naar mijn vorige relaties kijk: er moet een hoek af zijn. En bij Dorian is er een grote hoek af. Ik vind het interessant als mensen altijd zichzelf blijven, ongeacht in welk gezelschap ze zijn. Dorian is allesbehalve een volger en dat maakt hem uniek."
Dorian: "James heeft een aura rond zich en brengt overal sfeer. ‘Ik ben wie ik ben’ straalt hij uit. Hij smijt zich in zijn werk, en hij kan ook heel goed luisteren en advies geven."

Of het leeftijdsverschil ooit een probleem was of nog is?
Dorian: "In het begin een beetje. Niet voor onszelf, maar buitenstaanders waarschuwden me wel: ‘Pas toch op! James heeft al vele harten gebroken, zie dat jij niet de volgende bent."
Waren die waarschuwingen terecht, James?
James: "Och, ik heb een wilde periode gehad toen ik net afgestudeerd was. Dat was zeker tien jaar daarvoor, maar die stempel blijf je meedragen. Ik heb nog iets gehad met de beste maat van Dorian. Voor mij was dat niet zo serieus, voor die jongen wel, en die was natuurlijk niet positief over mij."
Maar jij liet je daar niet door afschrikken, Dorian?
Dorian: "Totaal niet. James is daar vanaf het begin eerlijk over geweest, dat was geen nieuwe informatie voor mij. Ik was ervan overtuigd dat we een goede match waren."

Jullie gaan trouwen, en dat houdt ook in: trouw zijn. Hoe belangrijk is dat in jullie relatie?
James: "Gigantisch! Dat is echt essentieel. Pas op, in het begin van onze relatie wist ik nog niet zeker of ik dat zou kunnen. Ik heb dus gezegd: zouden we niet gaan voor een open relatie, zoals veel koppels dat doen en kunnen? Vooral ook omdat Dorian nog zo jong was en ik het hem niet wou aandoen nooit meer naast een andere man wakker te kunnen worden. Misschien zou hij dan toch ongedurig worden na een tijd. Maar wij waren veel te jaloers en werden paranoïde."
Dorian: "We werden vooral heel onzeker."
James: "Dan belde Dorian: ‘Misschien blijf ik vanavond bij een vriend slapen.’ En ik zei: ‘Kom maar snel naar huis, gij!’ (lacht) Terwijl hij niks van plan was en het gewoon een ex-klasgenoot was. Ik heb in die periode niemand anders gehad, mijn wilde jaren waren duidelijk voorbij. Dus we hebben die open relatie amper een maandje volgehouden. Hoe triestig."

Katja Schuurmans daarentegen… Die vertelde in ‘Gert Late Night’ dat ze weleens met zeven mensen in de jacuzzi dook, en een open relatie heeft, En jij (James) reageerde: ‘Oh, ik ben zo’n seut.’
James: (lacht) "Dat meende ik. Ik kán het niet! Veel mensen denken dat de gayscene ook zo losbandig is, maar Dorian en ik zijn te erg verknocht aan elkaar. We zijn bang dat we elkaar zouden kwijtraken."

James is op korte tijd een BV geworden. Iedereen wil iets van hem en hij is een bezige bij. Zet dat jullie relatie nooit onder druk?
Dorian: "De bekendheid heb ik vanaf het begin zien evolueren, dus dat stoort niet. De bezige bij soms wel."
James: "Ik ben nochtans heel goed in timemanagement, maar soms komen er nog onverwachte dingen bij. Dan heeft Dorian al in de Italiaan gereserveerd en moet ik zeggen: ‘Kom maar naar de kantine van Studio 100, want ik heb daar toch een afspraak’. En ja, dan zie ik hoe teleurgesteld hij is."

Is James veranderd?
Dorian: Totaal niet! Hij is altijd zichzelf gebleven: de vrolijke flapuit. (lacht). Maar ook een controlefreak, zegt hij zelf. James is veeleisend voor zichzelf, maar ook voor anderen."
Heb jij daar soms last van?
Dorian: "Hij kan streng zijn voor de mensen die voor hem werken, ja. En hij is soms wel ongeduldig. Dan probeer ik hem te helpen door zaken te regelen. We willen verbouwen, en dan verwacht hij dat de architect al meteen langskomt. Of deze morgen: hij had pijn aan zijn rug en dus wou ik een osteopaat vinden. Ik heb vanuit bed zeven osteopaten gebeld, tot ik er eindelijk eentje had die een gaatje vrij had. Een normale mens kan drie dagen wachten, bij James moet alles direct gebeuren en zo snel mogelijk. Dan denk ik soms wel: liefje, even rustig!"
James: "Maar ik ga dan ook wel naar de bakker om Dorians lievelingstaartjes te halen om hem te bedanken om even mee te zoeken. (knipoogt)"

Is er carrièrematig concurrentie tussen jullie?
Dorian: "Totaal niet. Ik wil de dingen doen die ik graag doe als musicalartiest, en dat lukt nu al. Ik hoef niet zonodig even bekend te zijn als James en ik wil ook niet naar voren geschoven worden omdat ik ‘de vriend van’ ben."
James: "Daar zou ik me heel mottig bij voelen, ook naar Dorian toe. Ik wil niet dat hij denkt: ‘Wat ben ik nog waard als alles geregeld kan worden door James?"

Vorig jaar heb je auditie gedaan bij Studio 100 TV. James vertelde toen openlijk dat Marie Verhulst beter was en de job gekregen had. Vond je dat vervelend?
Dorian: "Helemaal niet. Ik had dat graag gedaan, maar Marie was de juiste persoon op de juiste plek, daar had James helemaal gelijk in."

Denken jullie eraan om ooit écht iets samen te gaan doen?
Dorian: "We hebben een gezamenlijke droom, ja: samen een theaterzaal uitbaten."
James: "Iedereen mag zijn stukken bij ons komen spelen dan."

Hebben jullie genoeg tijd voor diepzinnige gesprekken?
James: "Ja, wij zijn in bed vooral babbelaars."
Dorian: "Of op vakantie, bij een gezellig etentje. Als we tenminste niet gestoord worden. Binnenkort zijn we allebei drie dagen vrij, uitzonderlijk. Eigenlijk zijn het twee dagen en een ochtend. (lacht) Ik ben nu aan ’t kijken of we niet met de auto ergens naartoe kunnen rijden, om in het bos te wandelen en een chocomelk te gaan drinken en rustig te praten over koetjes en kalfjes."
Maar James ziet het anders?
James: "Ik wil liever weg met het vliegtuig. Als ik gewoon in eigen land ben, is het te verleidelijk om hier te stoppen en daar langs te gaan en toch weer telefoontjes te beantwoorden."

Echt tijd maken voor elkaar is dus een werkpuntje.
Dorian: "In bepaalde periodes lopen we daar meer tegenaan. Af en toe moeten we eraan herinnerd worden dat we onze agenda’s aan elkaar moeten aanpassen, zodat we elkaar voldoende zien."

Waar ging jullie laatste diepzinnige gesprek over?
James: (denkt na, kijkt Dorian aan): "Weet jij het al? (Dorian knikt en fluistert iets in James’ oor) Ah ja… onze kinderdroom."
Die hadden jullie toch opgegeven?
James: "Ja, die kinderwens hadden we geparkeerd. Maar die is wel weer aan het opkomen. (kijkt Dorian aan, die vochtige ogen krijgt) Kijk, hij wordt weer week." (streelt teder over Dorians arm)

Het is precies een erg gevoelig onderwerp.
Dorian: "Mijn broer heeft een zoontje gekregen, Lex, en hij zorgt daar keigoed voor. Als ik dat zie, smelt ik helemaal. Ik wil heel graag een kind. In het begin van onze relatie hebben we het erover gehad. James wou heel graag, maar ik was nog maar 21 en ik vond dat toen een te grote verantwoordelijkheid. Maar nu…"
James: … "zijn de rollen omgedraaid. Ik wil dat niet zomaar op de bots doen. We moeten opletten dat we onze droom niet laten primeren en daardoor onze agenda vergeten. Het is nu al zo druk."

Jij zegt dus nee.
James: "Dat nu ook weer niet. Ik zat sinds een jaar of twee in een twijfelfase, maar ineens, door de geboorte van Lex, zijn we er weer over aan het praten. Er is nog geen beslissing genomen, maar ik hou ook heel erg van kinderen, net als Dorian. Hij is dol op mijn nichtjes, en zij dol op hun ‘nonkel Dorian’. Dus vorige week hadden we daar een goed gesprek over en daarna ben ik toch weer aan wat opzoekingswerk begonnen. Wat houdt dat precies in als je als homokoppel een kind wil adopteren? Welke fases moet je door? Gaan we voor adoptie, of voor draagmoederschap?"

Hebben jullie een voorkeur?
Dorian: "Adoptie kan lang aanslepen, er gaat algauw zes jaar overheen, en dan moet je nog geluk hebben."
James: "Ik ga wél liever voor adoptie, omdat ik het gevoel heb dat we dan een kind helpen. Bij een draagmoeder kan het toch maar een kind van één van ons zijn."
Maar dan is er wel echt een bloedband.
Dorian: "Voilà, ik wil echt dat één van ons tweeën de biologische vader is. Ik zou dus liefst zo snel mogelijk een draagmoeder vinden."

Maken jullie dikwijls ruzie?
James: "Nee, bijna nooit. Behalve toen Dorian mij vorig jaar per ongeluk een hele nacht heeft buitengesloten op ons terras na een ‘Gert Late Night’-feestje. Toen heb ik een dag niet tegen hem gesproken. Het is een cliché, maar communicatie is bij ons echt primair. Wij liegen nooit tegen elkaar, en zeggen het altijd als er iets scheelt. Elke week vraag ik hem: ben je gelukkig?"
Dorian: "En dan zeg ik volmondig ja." (lacht)

Zeggen jullie elkaar ook regelmatig dat jullie elkaar graag zien?
Dorian: "Gert vindt zelfs dat we dat te veel doen."
James: "Het is bij ons de hele tijd van ‘Ik zie u graag. Ik zie u liever.’ Gert zucht dan en rolt eens met zijn ogen. ‘Wat is dat dan nog waard?’ zegt hij. (lacht) Weet je, deze relatie geeft mij een heel veilig gevoel, en de verlovingsring die Dorian zelf heeft gemaakt, versterkt dat nog."

LEES OOK
EINDELIJK STELDE HIJ DE VRAAG, EN NATUURLIJK ZEI IK JA, ALDUS JAMES COOKE
JAMES COOKE LANCEERDE EIGEN COSMETICA LIJN + VIDEO - 2019
HIJ MOET ZIJN MOND EENS HOUDEN, ALDUS VRIEND VAN JAMES COOKE - 2019
JAMES COOKE WON DANCING WITH THE STARS + 2 VIDEO'S - 2018
JAMES COOKE DANSTE MET EEN BOODSCHAP + VIDEO - 2018
DE TIEN MEEST GEGOOGELDE VRAGEN OVER JAMES COOKE + PODCAST - 2018

Bron: Dag Allemaal + hln.be

Dit bericht is gepost op 24 October, 2019 en 2846 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

30 april 2020 - CORONAVIRUS
21 mei 2020 - Trans Party
30 mei 2020 - 6 YRS H.I.M
31 mei 2020 - CafeDeLove Revival
06 juni 2020 - Dance With Pride
14 juni 2020 - RuPaul Werq The World
27 juni 2020 - Travestie Show
27 juni 2020 - Girls for Girls
11 juli 2020 - Unicorn Festival
08 augustus 2020 - H.I.M Pride

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Weldra op de Vlaamse Tv: ‘Luc & Bart - Een Paar Apart’.

 

Blind Getrouwd Belgie, motor tussen Nick & Christophe slaat (nog) niet aan.

 

Seizoensfinale Vlaamse jeugdserie #LikeMe in teken van homohuwelijk + 2 video's.

 

Mister Gay Belgium verkiezing verplaatst naar nieuwe datum vanwege coronavirus crisis.

 

Ook klein Antwerps stadje krijgt weldra een regenboog zebrapad + extra info + lijstje.

 


Buitenlands nieuws

Wat belooft presidentskandidaat Joe Biden en wat deed hij al voor holebi's & transgenders.

 

Nieuw Nederlands boek: Het Roze Schaap, een gruwel Gods?, homo uit de kast in biblebelt.

 

Schrijfster op 74-jarige leeftijd uit de kast + lijstje oudere coming outs.

 

Europese Unie tikt Hongarije op de vingers inzake transgender rechten.

 

Nog steeds voelen holebi & transgender studenten zich vaak gediscrimineerd.

 

Homo's kunnen coronavirus patiënten redden maar mogen dat niet.

 


Showbizz & Sport

Subtiele mooie reactie op negatieve berichten over haar persoon van Ellen DeGeneres + video.

 

Ryan Murphy schonk medische benodigdheden uit Pose serie in strijd tegen coronavirus.

 

Will & Grace acteur speelt voor het eerst een vrouw in nieuwe film + trailer.

 

Elton John zamelde via zijn Aids Fonds geld in voor strijd tegen coronavirus voor hiv-patiënten.

 

'Tiger King' Joe Exotic trouwde 5 keer met een hetero man, 'hij drogeerde ze zodat ze bij hem bleven'.