NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Ik, Elton John, memoires van een wereldster en rockdiva, met tal van boek fragmenten.Sinds dinsdag ligt het boek 'Me, Elton John', (in de Nederlandstalige versie 'Ik, Elton John') in de winkelrekken. Vlak voor het verschijnen van zijn boek zei John daarover: "Mijn leven was een ongelofelijke rollercoaster-rit en nu ben ik er klaar voor om mijn verhaal, in mijn eigen woorden, te vertellen. Er zijn zoveel boeken over mij geschreven, maar die vertellen niet de echte waarheid. Ik kan niet wachten totdat jullie kunnen lezen wat ik over mijn leven heb te zeggen."

Als Sir Elton John, 72, zijn memoires uitbrengt, dan mag je je aan een hoop sappige anekdotes uit zijn intussen 52-jarige carrière verwachten. In zijn boek 'Me', (in het Nederlands verkrijgbaar onder de titel 'Ik') schuwt de Britse zanger dan ook geen enkel onderwerp: seks, drugs, rock-’n-roll, maar ook kanker en de moeilijke relatie met zijn moeder. Die overgiet hij wel steeds met een sausje van humor en zelfrelativering. Recensenten zijn ondertussen al zeer te spreken over de memoires, waarin de zanger geen detail onbesproken laat.

Elton John week
In 1975 riep Tom Watson, de burgemeester van Los Angeles, de week van 20 tot 26 oktober uit tot de Elton John-week. Net toen besloot de zanger voor de tweede keer een zelfmoordpoging te ondernemen. “Ik kan je niet precies vertellen wat de directe aanleiding was”, schrijft hij daarover. “Terwijl mijn familie zat te eten, stond ik op van de tafel bij het zwembad. Ik liep naar boven en nam een flinke dosis valium. Vervolgens ging ik in mijn ochtendjas weer naar beneden, waar ik bekendmaakte dat ik pillen had geslikt en zou sterven. Toen smeet ik mezelf in het zwembad.”

Seks en drugs
“Coke was voor mij een lustopwekkend middel. Vreemd, want bij veel mensen is het fnuikend voor erecties. Dat was voor mij nooit een probleem. Eerder het tegenovergestelde.” Seks was er in ieder geval voldoende: “Neuken was nooit echt mijn ding. Ik keek liever, ik was een voyeur. Ik bevredigde mijn perverse afwijking door twee of drie mannen dingen te laten doen die ik wilde zien. Ik keek toe, maakte polaroids, organiseerde de dingen. Ik was wel heel zuinig op het interieur. Als ze lagen te vrijen op de snookertafel, riep ik opeens: ‘Niet klaarkomen op het vilt!’”

Michael Jackson
Elton doet in zijn biografie ook zijn boekje open over Michael Jackson. Hij organiseerde een etentje om David voor te stellen aan zijn familie. Maar één van de gasten, een psychiater, nam zijn patiënt, Michael, mee. “Die arme jongen zag er vreselijk uit, heel broos en ziek. Zijn make-up leek te zijn aangebracht door een maniak: dat spul zat overal. Op zijn neus, of wat daarvan nog overbleef, zat een pleister die zijn gezicht bij elkaar moest houden. Na enige tijd stond hij zonder een woord te zeggen op en verdween hij. We vonden hem pas twee uur later in het huisje van mijn huishoudster. Ze zat toe te kijken terwijl Michael Jackson en haar zoon van elf rustig zaten te gamen. Hij kon om welke reden dan ook het gezelschap van volwassenen niet verdragen.”

Ontmoeting met zijn echtgenoot
In 1993 was een afgekickte Elton John single en wanhopig. Dus vroeg hij een vriend om hem te koppelen. Zijn oog viel meteen op de Canadese filmmaker David Furnish, al leek die niet geïnteresseerd. “Ik hoorde later dat hij in de gayscene van Londen had horen zeggen dat je maar beter uit de buurt kon blijven van Elton John. Tenzij je zin had om te worden overladen met cadeaus, mee te gaan op tournees en daarna te worden gedumpt, meestal nog door zijn assistent ook, als hij een ander ontmoette of woedend op je werd als de cocaïne was uitgewerkt of hij bekendmaakte dat hij met een vrouw ging trouwen. Als je naar mijn verleden keek, hadden die fluisterstemmen natuurlijk wel een punt.”

Prinses Diana en het Britse koningshuis
Elton John leerde prinses Diana naar eigen zeggen kennen op het verjaardagsfeest van de Britse prins Andrew in 1981. Andrew werd 24, en Elton John trad samen op met Ray Cooper. Ook koningin Elizabeth was aanwezig, daarom werd de muziek tijdens het dansfeest erg stil gezet. Prinses Anne vroeg me ten dans op “Hound dog” van Elvis Presley,” herinnert Elton John zich het moment begin jaren 80. “De koningin verscheen met een handtas. Ze liep op ons af en vroeg of ze mocht meedansen. Dus nu danste ik zo onhoorbaar mogelijk met prinses Anne en de koningin – die nog altijd haar handtas droeg terwijl de stilste disco van de wereld Bill Haley ten gehore bracht.”

En zo waren er nog wel meer bijzondere momenten met de Queen. “In privésituaties kan ze hilarisch zijn”, klapt Elton John uit de biecht. "Tijdens een ander feestje zag ik dat ze Viscount Linley (de enige zoon van prinses Margaret, en dus een volle neef van koningin Elizabeth) vroeg of hij even wilde gaan kijken bij zijn zus, die zich niet lekker voelde en naar haar kamer was gegaan. Toen hij herhaaldelijk probeerde om haar af te poeieren, gaf de koningin hem heel zacht een klapje in zijn gezicht en zei: ‘Ga’, klap, ‘niet’, klap, ‘met’, klap, ‘me’, klap, ‘bekvechten’, klap, ‘ik’, klap, ‘ben’ ,klap, ‘de koningin!’ Toen hij wegliep, zag ze dat ik het had gezien. Ze knipoogde naar me en liep weg.”

Met prinses Diana onderhoudt Elton John sinds begin jaren 80 een bijzondere vriendschapsband. Wanneer zij op 31 augustus 1997 sterft en de rouwregisters worden geopend, citeren nogal wat mensen uit het lied "Candle in the wind". Daarop vraagt Richard Branson aan Elton John om een aangepaste versie te zingen tijdens de begrafenis van Diana. Het is een van de zeldzame keren dat John zingt met een autocue, uit schrik om de verkeerde tekst te brengen. Hij noemt het in zekere zin zijn grootste optreden ooit.

Richard Gere en Sylvester Stallone
Een andere opmerkelijke passage in de autobiografie speelt zich af in Woodside, het landgoed van Elton John in Old Windsor. Hij nodigt prinses Diana uit voor een etentje met zanger George Michael, de Britse regisseur Richard Curtis en de Amerikaanse Hollywoodsterren Richard Gere en Sylvester Stallone. “Het boterde meteen tussen Richard en Diana”, schrijft Elton John. “Richard en Cindy Crawford waren net uit elkaar en al snel zaten ze met zijn tweetjes voor de open haard, waar ze helemaal opgingen in hun gesprek. De rest zat gewoon te kletsen, maar ik merkte dat de sfeer in de kamer subtiel was veranderd. Stallone keek voortdurend naar Diana en Richard.” Wanneer het eten wordt geserveerd blijken Richard Gere en Sylvester Stallone vermist. De echtgenoot van Elton John vindt hen terug in de gang, waar ze van plan waren hun geschil over Diana op te lossen met ... een vuistgevecht! “Na het eten gingen Diana en Richard weer voor de haard zitten. Sylvester verliet woedend het huis. Toen David en ik hem uitlieten, zei hij: ‘Ik zou nooit zijn gekomen als ik verdomme had geweten dat de prins in het witte pak ook was uitgenodigd. Als ik haar had willen hebben, had ik haar genomen!’.”

Tina Turner
Eind jaren negentig waren er plannen voor een tournee met Tina Turner. Maar dat bleek een grote vergissing, toch als we Elton John mogen geloven: "Mijn haar beviel haar niet, de kleur van mijn piano beviel haar niet – die moest om de een of andere reden wit zijn – en mijn kleding beviel haar niet. Ze klonk als mijn moeder." Het is een vergelijking die niet bedoeld is als compliment. In 1999 staan ze wel samen op een New Yorks podium voor het evenement “VH1 divas live”. De band van Elton John is al enkele dagen aan het repeteren met Tina Turner wanneer Elton John zelf arriveert: “Ik kreeg te horen dat ik niet op mijn band hoefde te rekenen als ik met Tina op tournee zou gaan, want ze was ‘een nachtmerrie’.”

Kanker
In 2017 kreeg Elton te horen dat hij prostaatkanker had en koos hij ervoor om zijn prostaat te laten verwijderen. “Veel mannen willen dat niet, want het is een zware operatie, je mag daarna minstens een jaar geen seks hebben en je verliest enige tijd de controle over je blaas.” Maar Elton wilde zo snel mogelijk van de kanker af. Tien dagen na zijn operatie trad hij op in Las Vegas, maar al snel merkte hij dat er iets niet juist zat: er lekte vloeistof uit zijn lymfeklieren. “Stel je voor dat het publiek het ziet, dacht ik.”

Elton helpt beroemdheden afkicken
In een interview voor de Irish Times beantwoordde hij enkele vragen van beroemde fans. Zo vroeg mode ontwerpster Donatella Versace, wiens leven hij redde, hoeveel levens hij nog gered heeft.
In zijn antwoord legt Elton John uit dat George Michael, die in 2016 aan een overdosis overleed, niet heeft kunnen redden omdat George Michael te koppig was om hulp te zoeken voor zijn verslaving. “Bij sommige mensen probeer je het maar die willen er niets van eten. George Michael was zo iemand. Hij ging een tijd weg naar Zwitserland maar hij was te koppig.”
“Toen Michael stierf zei Ozzy Osbourne tegen me : ‘Weet je wat, Elton? Ik denk dat hij hier niet meer wilde zijn. En het klinkt misschien hard maar ik geloof dat hij gelijk heeft. Hij wilde hier niet meer zijn. Hij had een keuze, hij wist wat hij moest doen maar wilde het niet doen.”

Iemand anders die Elton John heeft geholpen met zijn alcohol-verslaving is de Amerikaanse zanger Eminem. Hij en Eminem zijn al jaren vrienden. De Amerikaanse rapper kreeg begin 2000 zware kritiek over de vermeende homofobe inhoud in veel van zijn rapteksten maar kon steeds op de steun rekenen van Elton John. Die kwam zelf onder vuur te liggen toen hij in 2001 samen met hem optrad tijdens de uitreiking van de Grammy-awards. Ook Marshall Matthers, zoals de rapper echt heet had een zeer simpele vraag voor de Britse rockster. “Hebben jullie mijn huwelijksgeschenk reeds gebruikt.” Waarop Elton zei: "Het huwelijksgeschenk dat hij voor mij en David kocht waren twee dezelfde cockrings en nee we hebben ze nog niet gebruikt. Dat was zijn geschenk. Ze zitten nog steeds in de mooie doos met satijnen kussentjes, net als kroonjuwelen. Ze zijn mooi om te zien. Ik weet niet of ze ooit gebruikt zijn door gasten die we ooit hebben ontvangen. En ik hoop het niet. Ze zijn eigenijk heilig en het feit dat ze van Eminem komen maakt het nog specialer.”

Boek
Het volledige levensverhaal, met nog veel meer anekdotes, kunt u lezen in "Ik Elton John". (Me Elton John).
Het boek is geschreven met de hulp van muziekrecensent Alexis Petridis, die regelmatig met John afsprak, zijn verhalen hoorde en een vertelstem voor John creëerde.
Boek: Ik Elton John - Nederlandse versie
Auteur: Elton John
Uitgeverij Lebowski.
ISBN:9789048838714
Bindwijze: Paperback
Aantal Pagina's: 416
Genre: Muziek
Publicatiedatum: 15 Okt 2019
Omschrijving
In zijn eerste en enige officiële autobiografie vertelt poplegende Elton John het verhaal van zijn buitengewone leven. Hoe het verlegen jongetje Reginald Dwight transformeerde tot de 23-jarige ster die het publiek tijdens zijn eerste Amerikaanse tour verbijsterde met zijn zilveren hotpants. Openhartig schrijft hij over de vriendschappen met Bernie Taupin, John Lennon, Freddie Mercury en George Michael, over de excessen en de verslavingen die hem decennialang in hun greep hielden, maar ook hoe hij weer clean werd en eindelijk zijn grote liefde vond. Dit is Elton John warm, nederig en oprecht over zijn muziek en relaties, zijn successen en zijn mislukkingen. Dit is een verhaal dat je bij zal blijven.

LEES OOK
ELTON JOHN ZAG DE DOOD VOOR OGEN
ELTON JOHN EN POETIN IN DE CLINCH OVER ANTI HOLEBI WET
ELTON JOHN WAS AL SIR EN NU OOK MONSEIGNEUR + VIDEO
NA ELTON JOHN'S ROCKET MAN 14 BIJZONDERE FEITJES OVER DE GROOTSTE ROCK DIVA ALLERTIJDEN
ZOONTJES ELTON JOHN BESEFFEN NOG NIET DAT PAPA WERELD BEROEMD IS

Bron: holebi info, hln.be, nieuwsblad.be, vrt.be, telegraaf.nl.

Dit bericht is gepost op 17 October, 2019 en 1997 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

30 april 2020 - CORONAVIRUS
21 mei 2020 - Trans Party
30 mei 2020 - 6 YRS H.I.M
31 mei 2020 - CafeDeLove Revival
06 juni 2020 - Dance With Pride
14 juni 2020 - RuPaul Werq The World
27 juni 2020 - Travestie Show
27 juni 2020 - Girls for Girls
11 juli 2020 - Unicorn Festival
08 augustus 2020 - H.I.M Pride

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Weldra op de Vlaamse Tv: ‘Luc & Bart - Een Paar Apart’.

 

Blind Getrouwd Belgie, motor tussen Nick & Christophe slaat (nog) niet aan.

 

Seizoensfinale Vlaamse jeugdserie #LikeMe in teken van homohuwelijk + 2 video's.

 

Mister Gay Belgium verkiezing verplaatst naar nieuwe datum vanwege coronavirus crisis.

 

Ook klein Antwerps stadje krijgt weldra een regenboog zebrapad + extra info + lijstje.

 


Buitenlands nieuws

Wat belooft presidentskandidaat Joe Biden en wat deed hij al voor holebi's & transgenders.

 

Nieuw Nederlands boek: Het Roze Schaap, een gruwel Gods?, homo uit de kast in biblebelt.

 

Schrijfster op 74-jarige leeftijd uit de kast + lijstje oudere coming outs.

 

Europese Unie tikt Hongarije op de vingers inzake transgender rechten.

 

Nog steeds voelen holebi & transgender studenten zich vaak gediscrimineerd.

 

Homo's kunnen coronavirus patiënten redden maar mogen dat niet.

 


Showbizz & Sport

Subtiele mooie reactie op negatieve berichten over haar persoon van Ellen DeGeneres + video.

 

Ryan Murphy schonk medische benodigdheden uit Pose serie in strijd tegen coronavirus.

 

Will & Grace acteur speelt voor het eerst een vrouw in nieuwe film + trailer.

 

Elton John zamelde via zijn Aids Fonds geld in voor strijd tegen coronavirus voor hiv-patiënten.

 

'Tiger King' Joe Exotic trouwde 5 keer met een hetero man, 'hij drogeerde ze zodat ze bij hem bleven'.