NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Winnaar Vlaamse Inclusive werkgever (holebi & trans+ vriendelijk enz..) bekend gemaakt.Op vrijdag 11 oktober heeft KliQ Works voor de tweede keer de Most Inclusive Employer Award uitgereikt in het museum voor natuurwetenschappen in Brussel. Voor het tweede jaar op rij gaat Proctor & Gamble met de eer lopen. Het KliQ Works Diversity Initiative 2019 is LDIA, Legal Diversity & Inclusion Alliance, het is een netwerk van 45 advocatenkantoren dat werkt aan inclusie op de werkvloer, aldus een artikel uit online magazine Zizo waarvan hier een gehele overname:

De Most Inclusive Employer of 2019 ranking werd samengesteld op basis van de resultaten van de inclusiescan die KliQ Works aanbiedt. Aan de hand van die scan kunnen bedrijven een analyse maken van hun eigen beleid en praktijk. KliQ Works geeft feedback en begeleidt hen vervolgens om (nog) inclusiever te worden. Het doel van de award is om bedrijven en werkgevers aan te zetten om actief bezig te zijn met holebi en transgender+ personen inclusie op de werkvloer.

Procter & Gamble (P&G) werkt al sinds 2013 aan inclusie van seksuele diversiteit en genderdiversiteit op de werkvloer. Wereldwijd kan het bedrijf buigen op een sterke diversiteits- en inclusiecultuur, maar de doorslag voor het kwalitatieve werk in België werd toch gegeven door het Gable werknemersnetwerk (Gay, Ally, Lesbian, Bisexual & Transgender employees) en het lokale management. Vorig jaar kaapten ze de eerste KliQ Diversity Award binnen. De titel van meest inclusieve werkgever houden ze dus nog een jaar langer.

"Toen we vorig jaar wonnen, waren we heel blij met de award. Achteraf kregen we het rapport van de inclusiescan en zagen we waar we goed gescoord hadden en wat er nog beter kon. Daarmee gingen we in het bedrijf aan de slag", zegt Dirk Gryspeert, Purchasing Manager bij P&G, tijdens de conferentie.

"We merken dat er heel wat interesse bij de bedrijven is over onze thema's, dat getuigt ook de mooie opkomst voor de conferentie. Een aantal bedrijven nam het afgelopen jaar goede initiatieven maar globaal gezien hebben de meeste Belgische bedrijven nog een lange weg af te leggen. De conferentie gaf hen alvast veel tips en inspiratie om concreet mee aan de slag te gaan op hun werkvloer. Als ze Proctor & Gamble volgende jaar van de troon willen stoten, dan gaan ze toch een stevig tandje bij moeten steken", besluit Michel Ducaté van KliQ Works aan ZIZO.

De Award werd door minister Nathalie Muylle (CD&V) uitgereikt op het einde van het KLIQ Works Conference in het museum voor natuurwetenschappen in Brussel. Muylle is minister van Werk, Economie en Consumentenzaken in de federale regering. De Vlaamse Overheid en ING eindigden respectievelijk op de tweede en derde plek.

De Kliq Works Conference
Is een inspiratiedag over inclusie op de werkvloer en de thema's seksuele orientatie en genderdiversiteit. Doorheen de dag hoorden de deelnemers verschillende sprekers praten over het thema zoals Andrea Ayala, een advocate uit El Salvador en mensenrechtactiviste en Caroline Thomaes, Country Leader Benelux van Procer & Gamble. Daarnaast volgden ze verschillende workshops zoals:

- Hoe start je een diversiteitsnetwerk op en waarom kan zo'n netwerk goed zijn voor je werknemers die holebi of trans zijn? Wat kunnen mogelijke valkuilen zijn? Enkele Belgische holebi & transgender+ netwerken deelden hun best practices en hoe ze hun start-up hebben ervaren in deze workshop.
- Welke obstakels ervaren trans mensen dagelijks op de werkvloer en wat kan je als werkgever doen om hun situatie te verlichten. In deze workshop richtten we ons op het implementeren van een inclusief beleid en infrastructurele veranderingen. Daarnaast focusten we ook hoe je trans medewerkers kan ondersteunen tijdens hun transitie.
- Wat is inclusief rekruteren en waarom is dit belangrijk? In deze workshop kregen de deelnemers tips en trucs om op een inclusieve manier aan te werven.

KliQ Works Diversity Initiative 2019
Begin 2019 werd LDIA opgericht met als doel om ook in de juridische sector een meer inclusieve werkomgeving te creëren. De alliantie van 45 advocatenkantoren is een mooi voorbeeld van hoe er over de bedrijfsgrenzen heen kan worden samengewerkt aan een inclusieve bedrijfscultuur die diversiteit naar waarde schat. Het netwerk organiseert onder meer workshops en trainingen rond diversiteit en inclusie. Daarnaast zijn hun events de uitgelezen plaats om ideeën op te doen en succesformules uit te wisselen.

Volgens initiatiefneemster en voorzitter Kathleen Van Nuffel streeft LDIA naar “een gevarieerde en inclusieve werkplek waar iedereen geniet van gelijke behandeling en kansen ongeacht ras, etnische of sociale afkomst, geslacht of seksuele geaardheid, leeftijd, handicap, taal, religie, politieke overtuiging of enige andere vorm van discriminatie.” KliQ Works is de vormingspartner van çavaria en richt zich voornamelijk op holebi en transgender+ inclusie op de werkvloer.
LEES OOK
HOMO & TRANS IN NADEEL, LESBI IN VOORDEEL DEEL DRIE HOLEBI & TRANS OP BELG WERKVLOER - 2018
HOLEBI OF TRANSGENDER ZIJN OP DE BELGISCHE WERKVLOER - DEEL TWEE - 2018
VLAAMSE WERKGEVERS HOLEBI OF TRANS WERKNEMER OKE MAAR BANG LGBT WERK DEEL 1 - 2018
HOLEBI EN TRANSGENDER IN LEIDINGGEVENDE FUNCTIE IS BETER VOOR HET BEDRIJF - 2018
HOLEBI EN TRANSGENDER UIT DE KAST OP HET WERK IS BETER VOOR BEDRIJF - 2018

Bron: Zizo - tekst: Stijn Depoorter

Dit bericht is gepost op 13 October, 2019 en 2002 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

21 februari 2020 - Queer Friday Party
21 februari 2020 - Club Random
22 februari 2020 - Bears Night
22 februari 2020 - Twinxx
23 februari 2020 - CarnaWally Pannekoek
23 februari 2020 - Flash - Color Carnival
28 februari 2020 - 5 Year Smooch
29 februari 2020 - RuPauls Drag Party
04 maart 2020 - Darklands Big Bang
05 maart 2020 - Darklands Deluge

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Belgie aan top transgenderzorg, maar meer dan 600 mensen op wachtlijst + cijfers.

 

Derde Oost-Vlaamse plaats protesteert tegen holebi & trans+ vrije zones in Polen.

 

Kris, 48, is de eerste holebi & trans+ life coach van Oost-Vlaanderen.

 

Vlaamse Milan werd zo hard gepest dat hij op 16-jarige leeftijd van school af ging.

 

Antwerpse gemeente betaalt kosten schoolcampagne rond holebi's & transgenders.

 

Schepen Kortrijk dient klacht in wegens onder andere homofobie op Facebook pagina van Vlaams Belang.

 


Buitenlands nieuws

Poetin: 'Zo lang ik aan de macht ben komt er geen homohuwelijk'.

 

Gehuwde hetero's kunnen gelukkiger zijn als ze voorbeeld nemen aan homo & lesbische huwelijken.

 

Meerderheid holebi's & transgenders slachtoffer van pesterijen & bedreigingen op sociale media.

 

Meerderheid holebi & transgender asielzoekers heeft te maken met geweld in Nederland.

 

Opmerkelijk maar positief, republikeinen schaffen anti transgender wet af.

 


Showbizz & Sport

25-jarige acteurs Connor Jessup en Miles Heizer zijn een koppel.

 

Prof basketbalspeler vertelt bij Ellen DeGeneres hoe trots hij is op zijn transgender dochtertje + Video.

 

Elton John won Oscar, gaf ontroerende speech en verenigde zich opnieuw met Eminem + 2 video's.

 

Profbokster maakt statement door vriendin te kussen in land waar holebi zijn strafbaar is.