NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Winnaar Vlaamse Inclusive werkgever (holebi & trans+ vriendelijk enz..) bekend gemaakt.Op vrijdag 11 oktober heeft KliQ Works voor de tweede keer de Most Inclusive Employer Award uitgereikt in het museum voor natuurwetenschappen in Brussel. Voor het tweede jaar op rij gaat Proctor & Gamble met de eer lopen. Het KliQ Works Diversity Initiative 2019 is LDIA, Legal Diversity & Inclusion Alliance, het is een netwerk van 45 advocatenkantoren dat werkt aan inclusie op de werkvloer, aldus een artikel uit online magazine Zizo waarvan hier een gehele overname:

De Most Inclusive Employer of 2019 ranking werd samengesteld op basis van de resultaten van de inclusiescan die KliQ Works aanbiedt. Aan de hand van die scan kunnen bedrijven een analyse maken van hun eigen beleid en praktijk. KliQ Works geeft feedback en begeleidt hen vervolgens om (nog) inclusiever te worden. Het doel van de award is om bedrijven en werkgevers aan te zetten om actief bezig te zijn met holebi en transgender+ personen inclusie op de werkvloer.

Procter & Gamble (P&G) werkt al sinds 2013 aan inclusie van seksuele diversiteit en genderdiversiteit op de werkvloer. Wereldwijd kan het bedrijf buigen op een sterke diversiteits- en inclusiecultuur, maar de doorslag voor het kwalitatieve werk in België werd toch gegeven door het Gable werknemersnetwerk (Gay, Ally, Lesbian, Bisexual & Transgender employees) en het lokale management. Vorig jaar kaapten ze de eerste KliQ Diversity Award binnen. De titel van meest inclusieve werkgever houden ze dus nog een jaar langer.

"Toen we vorig jaar wonnen, waren we heel blij met de award. Achteraf kregen we het rapport van de inclusiescan en zagen we waar we goed gescoord hadden en wat er nog beter kon. Daarmee gingen we in het bedrijf aan de slag", zegt Dirk Gryspeert, Purchasing Manager bij P&G, tijdens de conferentie.

"We merken dat er heel wat interesse bij de bedrijven is over onze thema's, dat getuigt ook de mooie opkomst voor de conferentie. Een aantal bedrijven nam het afgelopen jaar goede initiatieven maar globaal gezien hebben de meeste Belgische bedrijven nog een lange weg af te leggen. De conferentie gaf hen alvast veel tips en inspiratie om concreet mee aan de slag te gaan op hun werkvloer. Als ze Proctor & Gamble volgende jaar van de troon willen stoten, dan gaan ze toch een stevig tandje bij moeten steken", besluit Michel Ducaté van KliQ Works aan ZIZO.

De Award werd door minister Nathalie Muylle (CD&V) uitgereikt op het einde van het KLIQ Works Conference in het museum voor natuurwetenschappen in Brussel. Muylle is minister van Werk, Economie en Consumentenzaken in de federale regering. De Vlaamse Overheid en ING eindigden respectievelijk op de tweede en derde plek.

De Kliq Works Conference
Is een inspiratiedag over inclusie op de werkvloer en de thema's seksuele orientatie en genderdiversiteit. Doorheen de dag hoorden de deelnemers verschillende sprekers praten over het thema zoals Andrea Ayala, een advocate uit El Salvador en mensenrechtactiviste en Caroline Thomaes, Country Leader Benelux van Procer & Gamble. Daarnaast volgden ze verschillende workshops zoals:

- Hoe start je een diversiteitsnetwerk op en waarom kan zo'n netwerk goed zijn voor je werknemers die holebi of trans zijn? Wat kunnen mogelijke valkuilen zijn? Enkele Belgische holebi & transgender+ netwerken deelden hun best practices en hoe ze hun start-up hebben ervaren in deze workshop.
- Welke obstakels ervaren trans mensen dagelijks op de werkvloer en wat kan je als werkgever doen om hun situatie te verlichten. In deze workshop richtten we ons op het implementeren van een inclusief beleid en infrastructurele veranderingen. Daarnaast focusten we ook hoe je trans medewerkers kan ondersteunen tijdens hun transitie.
- Wat is inclusief rekruteren en waarom is dit belangrijk? In deze workshop kregen de deelnemers tips en trucs om op een inclusieve manier aan te werven.

KliQ Works Diversity Initiative 2019
Begin 2019 werd LDIA opgericht met als doel om ook in de juridische sector een meer inclusieve werkomgeving te creëren. De alliantie van 45 advocatenkantoren is een mooi voorbeeld van hoe er over de bedrijfsgrenzen heen kan worden samengewerkt aan een inclusieve bedrijfscultuur die diversiteit naar waarde schat. Het netwerk organiseert onder meer workshops en trainingen rond diversiteit en inclusie. Daarnaast zijn hun events de uitgelezen plaats om ideeën op te doen en succesformules uit te wisselen.

Volgens initiatiefneemster en voorzitter Kathleen Van Nuffel streeft LDIA naar “een gevarieerde en inclusieve werkplek waar iedereen geniet van gelijke behandeling en kansen ongeacht ras, etnische of sociale afkomst, geslacht of seksuele geaardheid, leeftijd, handicap, taal, religie, politieke overtuiging of enige andere vorm van discriminatie.” KliQ Works is de vormingspartner van çavaria en richt zich voornamelijk op holebi en transgender+ inclusie op de werkvloer.
LEES OOK
HOMO & TRANS IN NADEEL, LESBI IN VOORDEEL DEEL DRIE HOLEBI & TRANS OP BELG WERKVLOER - 2018
HOLEBI OF TRANSGENDER ZIJN OP DE BELGISCHE WERKVLOER - DEEL TWEE - 2018
VLAAMSE WERKGEVERS HOLEBI OF TRANS WERKNEMER OKE MAAR BANG LGBT WERK DEEL 1 - 2018
HOLEBI EN TRANSGENDER IN LEIDINGGEVENDE FUNCTIE IS BETER VOOR HET BEDRIJF - 2018
HOLEBI EN TRANSGENDER UIT DE KAST OP HET WERK IS BETER VOOR BEDRIJF - 2018

Bron: Zizo - tekst: Stijn Depoorter

Dit bericht is gepost op 13 October, 2019 en 1925 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

17 november 2019 - Vive La Femme
22 november 2019 - Boots Club Big & Bear
23 november 2019 - Boots Club Anniversary
23 november 2019 - Lesbian Message Party
23 november 2019 - Revelation
29 november 2019 - Boots Club Leather Rubber
30 november 2019 - Boots Club Anniversary
07 december 2019 - Spotlight
14 december 2019 - Cafeina Retro
20 december 2019 - Woman only party

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Populaire Vlaamse serie wtFOCK toont mooie verhaallijn rond homo koppeltje, maar ook homofobische aanval + 3 video's.

 

Naar aanleiding van Rode Neuzen Dag, het verhaal van een Vlaamse jonge transgender man.

 

Gentse studenten vestigen aandacht op onredelijke vragen die holebi & trans asielzoekers krijgen.

 

Dit zijn de straffen voor Belgische homofobe en racistische voetbalsupporters.

 

Man riskeert celstraf na aanval op Turkse lesbienne in Vlaams-Brabant.

 

5 Vlaamse transgenders over de strijd na de operatie, het zijn niet altijd succes verhalen zoals dat van Bo en Sam.

 

Belgie moet ontwikkelingssteun herbekijken inzake mogelijke invoering doodstraf holebi's in Oeganda.

 

Belgische top voetbal scheidsrechter komt uit de kast + lijstje andere Belg scheidsrechters & prof voetballers.

 


Buitenlands nieuws

57 Britse politici stemden niet voor Europese resolutie die Pools wetsvoorstel afkeurt.

 

Aantal zelfmoorden onder homo's en lesbiennes daalt met dank aan legalisatie homohuwelijk.

 

Oplichters doen zich voor als slachtoffers holebi- of transfobie op Grindr.

 

In dit land worden holebi's, transgenders, feministen en atheïsten geclassificeerd als extremisten.

 

Reclame video vertelt in 2 minuten lesbische love story die gaat over 30 jaar.

 

Frisdrankmerk komt met pro holebi transgender en dragqueen video in Argentinië.

 

Kaaimaneilanden schaffen na acht maanden homohuwelijk af.

 


Showbizz nieuws

Amerikaans acteur en vriend verloofd.

 

Amerikaans Sense8 en Stargate Universe acteur uit de kast in holebi magazine.

 

Ellen DeGeneres krijgt award die haar hele carrière in de bloemetjes zet.

 

Zanger Ricky Martin 10 maand na geboorte dochtertje, papa van zoontje.

 

Film over holebi's wint Canvas Publieksprijs op Film Fest Gent + film trailer.