NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Maak kennis met Alexander, de dove man achter Lola McQueen uit Belgium’s Got Talent.Vorige week kon je bij holebi info lezen over Lola McQueen, dé dove dragqueen uit Belgium's Got Talent. Vandaag maken we kennis met de persoon achter Lola.

Alexander Decrans, 31, is de persoon achter dragqueen Lola McQueen. Hoewel doof geboren, kon Lola door te playbacken mee doen aan Belgium's Got Talent. "Ik voel de muziek via vibraties en toon dan hoe ik die interpreteer. Doof zijn is voor mij geen beperking, maar net een verrijking."

In een interview met Tv-blad, overgenomen door de krant Het Laatste Nieuws vertelde Alexander meer over zichzelf en Lola. Hoe hij bijvoorbeeld in het dragqueen-circuit terecht kwam. "Ik kreeg de kans om in de Antwerpse gay bar Que Pasa mijn eerste stapjes te zetten, waarvoor ik heel dankbaar ben. En sinds drie jaar doe ik dit op professionele basis. Ik heb als Lola McQueen al enkele prijzen gewonnen. Ook een internationale wedstrijd voor dove dragqueens."

Omdat Lola doof is moet er worden geplaybackt, met dansen enkel afgaande op vibraties van muziek. "Het is juist dat het niet evident is, soms begin ik net dat tikkeltje te laat. Maar ik kan dat dan direct inhalen. Ik kies vooral muziek aan de hand van de vibraties; maar de inhoud is even belangrijk… Daarom dat ik liefst ballades breng. Die wissel ik af met up-temponummers. Al zijn die voor mij iets moeilijker, maar dan werk ik nóg harder, tot het perfect is."

"Dragqueen zijn is een dure grap. Die pruiken, jurken, juwelen... Voor mijn dagelijkse job heb ik de droom van mijn partner (Nourdin Ben Sellam) gevolgd. Hij nam drie jaar geleden de Antwerpse Red & Blue @ Cargo Club over, en ik ondersteun hem. Wanneer we open zijn en ik heb geen boeking, sta ik meestal aan de wc’s. Het klinkt misschien raar, maar voor mij is dat perfect om sociaal te kunnen zijn."

Hoewel Lola @ Alexander doof geboren is, wordt dat niet als een beperking maar wel als een verrijking beschouwd. "Mijn ouders en zus zijn doof of slechthorend en aan mama’s kant zijn ze bijna allemaal doof. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik tweetalig ben: ik communiceer vlot in Vlaamse Gebarentaal, maar ook in gesproken taal. Het voordeel is dat dove mensen elkaar graag opzoeken. Dus heb ik met mijn ouders heel Vlaanderen gezien. En ook een stuk van Europa, want ik ging vaak mee naar voetbaltoernooien voor doven en slechthorenden."

Op de vraag: heb jij je ooit niet-geaccepteerd gevoeld? Antwoord Alexander: "Ik heb pesterijen meegemaakt, ja. Ik was soms enorm ongelukkig. Maar die negatieve ervaringen hebben mij sterk gemaakt."

Op de vraag: voel jij je eigenlijk vrouw? Antwoord Alexander: "Ik ben een man, en ik wil helemaal geen vrouw worden. Lola is voor mij een soort van levende kunst." Dat hij daarnaast ook homo is, is niet meer dan toeval. "Ik ben vrij laat uit de kast gekomen: op mijn 18de. Tja, ik kende geen andere homo’s, in de dovengemeenschap was ik één van de eersten. Ik was bang om vrienden te verliezen, maar dat is gelukkig niet gebeurd."

In 2017 organiseerde Alexander voor het eerst een dove party in de Red&Blue @ Cargo Club. Vanuit Nederland liet men een trillende dansvloer met verlichting aanrukken, zodat de niet dove bezoekers de muziek ook letterlijk in hun lichaam konden voelen en ervaarden hoe het is voor Alexander en andere dove of slechthorenden. Vanaf toen werd ‘Senses’, een feest dat maximaal rekening houdt met doven en slechthorenden geboren. Alexander's partner Nourdin Ben Sellam nam in 2016 de Red&Blue over van Ludo Smits. Kort daarna (januari 2017) kwam de naam Cargo Club erbij.

Tot slot: niet alle dragqueens zijn homo, sommigen zijn hetero en gehuwd met een vrouw. Dragqueen komt van het Engels en staat voor wat wij in de Vlaamse en Nederlandse tijd destijds travestieten noemde. Er bestaan ook Dragkings, dat zijn vrouwen die zich verkleden als man en vaak, maar niet altijd, als dusdanig optreden.
LEES OOK
DOVE DRAGQUEEN WINT GOLDEN BUZZER TIJDENS BELGIM GOT TALENT WEDSTRIJD + VIDEO
DOVE TRANSGENDER MAN KRIJGT ROL IN DC SUPERHELDEN TV SERIE TITANS

Bron: hln.be & holebi info

Dit bericht is gepost op 12 October, 2019 en 2667 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

21 februari 2020 - Queer Friday Party
21 februari 2020 - Club Random
22 februari 2020 - Bears Night
22 februari 2020 - Twinxx
23 februari 2020 - CarnaWally Pannekoek
23 februari 2020 - Flash - Color Carnival
28 februari 2020 - 5 Year Smooch
29 februari 2020 - RuPauls Drag Party
04 maart 2020 - Darklands Big Bang
05 maart 2020 - Darklands Deluge

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Belgie aan top transgenderzorg, maar meer dan 600 mensen op wachtlijst + cijfers.

 

Derde Oost-Vlaamse plaats protesteert tegen holebi & trans+ vrije zones in Polen.

 

Kris, 48, is de eerste holebi & trans+ life coach van Oost-Vlaanderen.

 

Vlaamse Milan werd zo hard gepest dat hij op 16-jarige leeftijd van school af ging.

 

Antwerpse gemeente betaalt kosten schoolcampagne rond holebi's & transgenders.

 

Schepen Kortrijk dient klacht in wegens onder andere homofobie op Facebook pagina van Vlaams Belang.

 


Buitenlands nieuws

Poetin: 'Zo lang ik aan de macht ben komt er geen homohuwelijk'.

 

Gehuwde hetero's kunnen gelukkiger zijn als ze voorbeeld nemen aan homo & lesbische huwelijken.

 

Meerderheid holebi's & transgenders slachtoffer van pesterijen & bedreigingen op sociale media.

 

Meerderheid holebi & transgender asielzoekers heeft te maken met geweld in Nederland.

 

Opmerkelijk maar positief, republikeinen schaffen anti transgender wet af.

 


Showbizz & Sport

25-jarige acteurs Connor Jessup en Miles Heizer zijn een koppel.

 

Prof basketbalspeler vertelt bij Ellen DeGeneres hoe trots hij is op zijn transgender dochtertje + Video.

 

Elton John won Oscar, gaf ontroerende speech en verenigde zich opnieuw met Eminem + 2 video's.

 

Profbokster maakt statement door vriendin te kussen in land waar holebi zijn strafbaar is.