NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

11 Oktober is Coming-Outdag, vier acties in de aandacht.Vandaag 11/10 is het Coming Out Dag. Op deze dag wordt extra aandacht besteed aan het openlijk uiten van je geaardheid of genderbeleving. Vandaag aandacht voor 2 acties vanuit Nederland en 2 vanuit ons eigen Belgenlandje.

Wat is Coming-Outdag?
Op Coming-Outdag (Engels: Coming Out Day), die jaarlijks op 11 oktober plaatsvindt, wordt aandacht besteed aan het moment dat een homo, lesbienne, biseksueel of transgender enz... openlijk voor zijn of haar seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomt: het uit de kast komen oftewel de coming-out genaamd. Coming-Outdag vond voor het eerst plaats in 1988 in de Verenigde Staten en wordt sinds dat jaar bijna wereldwijd gevierd op 11 oktober.

Nederland in het kort:
Op diverse plaatsen wordt vrijdag de regenboogvlag gehesen op onder meer scholen en gemeentehuizen naar aanleiding van Coming Outdag.

Bij onze noorderburen voert de voetbal wereld vanaf vandaag de strijd tegen homofobie op.
De KNVB en spelersvakbond VVCS willen de acceptatie van holebi en transgender+ personen in de voetbalwereld bevorderen. Vanaf vrijdag (internationale Coming-Outdag) tot en met zondag 20 oktober organiseren zij daarom een gezamenlijke actie in het Nederlandse clubvoetbal. Komend weekeinde dragen de aanvoerders van de teams in de eredivisie voor vrouwen een aanvoerdersband in de kleuren van de regenboog. Een week later doen ook de aanvoerders van de clubs uit de eredivisie voor mannen en de eerste divisie dat.

"De actie met de aanvoerdersbanden is de afgelopen twee jaar een mooi en krachtig statement geweest. Dit jaar wordt het geluid tegen homofobie nog luider, met de medewerking van coaches, scheidsrechters, clubs en FOX Sports. We laten vanuit iedere hoek zien en horen dat homofobie niet in de voetbalwereld thuishoort", zegt Evgeniy Levchenko, voorzitter van de VVCS.

Trainers en scheidsrechters dragen de komende week tijdens wedstrijden een speciaal regenboogspeldje. Datzelfde geldt voor de presentatoren van FOX Sports, die ook microfoons in de kleuren van de regenboog zullen gebruiken. Net als vorig jaar kunnen ook amateurclubs meedoen. De KNVB stelt regenboogbanden voor aanvoerders beschikbaar. Vorig jaar vroegen 10.000 teams zo'n band bij de voetbalbond aan. Het initiatief voor de actie komt van de KNVB, de VVCS en de John Blankenstein Foundation. Dit jaar zijn ook de Eredivisie (ECV), Keuken Kampioen Divisie (CED), Coaches Betaald Voetbal (CBV), de KNVB-scheidsrechters en FOX Sports aangehaakt bij de actie. Homoseksualiteit is in de voetbalwereld vaak nog een taboe, vooral bij mannen. Spelers die voor hun homoseksualiteit uitkwamen, zoals de voormalig Duits international Thomas Hitzlsperger, deden dat pas na hun voetballoopbaan.

HolyBe voor christelijke LHBTI-jongeren van start op Coming Out Dag NL
Op Coming Out Dag wordt in Utrecht een nieuw online platform gelanceerd gericht op christelijke holebi en transgender+ jongeren. Op HolyBe vloggen verschillende christelijke holebi en transgender+ jongeren over hun eigen leven, hun vragen en zoektocht.Tieners kunnen zo rolmodellen vinden en ook reageren en vragen stellen. Het platform is een initiatief van LCC Plus, een alliantie van christelijke holebi en transgender+ organisaties die projecten uitvoeren ten behoeve van de sociale acceptatie van holebi's en transgender+ personen in christelijke kring. Website HolyBe => Klik hier
https://www.holybe.nl/

Enkele initiatieven Coming Out Dag in ons Belgenlandje

Jongeren
- Woensdag kon je bij holebi info al lezen dat de Vlaamse holebi & transgender+ jeugdbeweging Wel Jong Niet Hetero een actie houdt in Gent. Wie meer wil weten ==> Klik hier

Award
- Holebi info Facebook volgers konden donderdag al lezen dat de tv-zender OUTtv naar aanleiding van de Coming Out Dag op zoek gaat naar de opvolging van de vorige winnaar van de Out Media Award, uitgereikt aan de persoon die de holebi & transgender+ gemeenschap in ons Belgenlandje in het afgelopen jaar op een positieve manier onder de aandacht bracht in de media. De winnares van vorig jaar was Bo Van Spilbeeck. Wie haar opvolgt komen we na 31 oktober te weten, wat nog tot die datum kan je mee stemmen voor de opvolging van Bo. Vorig jaar brachten meer dan 6.000 mensen, waarvan 1.500 Vlamingen, hun stem uit. De genomineerden dit jaar zijn: Regisseur Lukas Dhont - Zanger Sam Bettens - Queer Eye‘-persoonlijkheid Jonathan Van Ness - Dragqueen OUT Media Award uit ‘Belgium’s Got Talent - Emmy-winnaar Billy Porter - Amerikaans voetbalster Rapinoe - Iers premier Leo Varadkar en Luxemburgs premier Xavier Bettel. De uitreiking van de OUT Media Award 2019 zal later dit jaar bekend gemaakt worden en wordt in Vlaanderen uitgezonden op OUTtv via Telenet, kanaal 52. Stemmen kan vanaf vandaag tot 31 oktober Klik hier

Bron: vtbl.nl, rozegolf.net, holebi info

Dit bericht is gepost op 11 October, 2019 en 1986 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

17 november 2019 - Vive La Femme
22 november 2019 - Boots Club Big & Bear
23 november 2019 - Boots Club Anniversary
23 november 2019 - Lesbian Message Party
23 november 2019 - Revelation
29 november 2019 - Boots Club Leather Rubber
30 november 2019 - Boots Club Anniversary
07 december 2019 - Spotlight
14 december 2019 - Cafeina Retro
20 december 2019 - Woman only party

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Populaire Vlaamse serie wtFOCK toont mooie verhaallijn rond homo koppeltje, maar ook homofobische aanval + 3 video's.

 

Naar aanleiding van Rode Neuzen Dag, het verhaal van een Vlaamse jonge transgender man.

 

Gentse studenten vestigen aandacht op onredelijke vragen die holebi & trans asielzoekers krijgen.

 

Dit zijn de straffen voor Belgische homofobe en racistische voetbalsupporters.

 

Man riskeert celstraf na aanval op Turkse lesbienne in Vlaams-Brabant.

 

5 Vlaamse transgenders over de strijd na de operatie, het zijn niet altijd succes verhalen zoals dat van Bo en Sam.

 

Belgie moet ontwikkelingssteun herbekijken inzake mogelijke invoering doodstraf holebi's in Oeganda.

 

Belgische top voetbal scheidsrechter komt uit de kast + lijstje andere Belg scheidsrechters & prof voetballers.

 


Buitenlands nieuws

Homo & biseksuele mannen beschouwen racisme (bijna) als normaal op dating-apps.

 

57 Britse politici stemden niet voor Europese resolutie die Pools wetsvoorstel afkeurt.

 

Aantal zelfmoorden onder homo's en lesbiennes daalt met dank aan legalisatie homohuwelijk.

 

Oplichters doen zich voor als slachtoffers holebi- of transfobie op Grindr.

 

In dit land worden holebi's, transgenders, feministen en atheïsten geclassificeerd als extremisten.

 

Reclame video vertelt in 2 minuten lesbische love story die gaat over 30 jaar.

 

Frisdrankmerk komt met pro holebi transgender en dragqueen video in Argentinië.

 


Showbizz nieuws

Amerikaans acteur en vriend verloofd.

 

Amerikaans Sense8 en Stargate Universe acteur uit de kast in holebi magazine.

 

Ellen DeGeneres krijgt award die haar hele carrière in de bloemetjes zet.

 

Zanger Ricky Martin 10 maand na geboorte dochtertje, papa van zoontje.

 

Film over holebi's wint Canvas Publieksprijs op Film Fest Gent + film trailer.