NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Vlaamse tienerreeks wtFOCK krijgt derde seizoen mét homo personage.Tienerreeks wtFOCK heeft enorm veel succes bij het jonge publiek, ook al hebben de meeste ouders daar geen idee van. De show speelt zich vooral af op het internet, waar er wekelijks 450.000 jongeren voor het scherm gekluisterd zitten om de avonturen van hun fictionele leeftijdsgenoten te volgen. Binnenkort wordt het derde seizoen van de reeks gelanceerd. WtFOCK is een bewerking van de Noorse serie Skam en scoort onder jongeren hoge cijfers

Derde seizoen
Jongeren kunnen reikhalzend uitkijken naar het derde seizoen van wtFOCK. Vanaf volgende week worden de afleveringen van het nieuwe seizoen gelost. Nog steeds zijn de afleveringen eerst alleen online te bekijken en worden ze real time aangeboden op het moment dat de actie in het verhaal plaatsvindt. Pas later worden de afleveringen gebundeld uitgezonden op Vier.

Homo personage in de hoofdrol maakte serie populair
In de nieuwe jaargang worstelt Robbe met zijn homoseksualiteit. Wanneer hij gevoelens krijgt voor een mysterieuze nieuweling. De verhaallijn zorgde er trouwens voor dat het derde seizoen van de originele Noorse reeks (Skam) veruit de populairste was. Men kwam daarbij voor het eerst met een mannelijk homo personage op de voorgrond Isak. In de Nederlandse versie wtFOCK omgetoverd tot Robbe. Die niet enkel worstelt met zijn geaardheid maar ook halsoverkop verliefd wordt op een geheimzinnige nieuweling waarna hun relatie meer dan alleen hun eigen leven op de kop zet.

De homoseksuele verhaallijn van het derde seizoen van Skam zette de reeks op de internationale kaart. Maar of dat verwachtingen schept bij de Vlaamse tegenhanger wtFOCK blijft afwachten. Feit is alvast dat de reeks in Vlaanderen ruim 450.000 wekelijkse kijkers trekt, en men hoop dat de populariteit van de reeks blijft stijgen. En daar lijkt het wel op, want onderzoek wees al uit dat de populariteit van wtFOCK momenteel hoger ligt dan die van bepaalde populaire reeksen uit het buitenland, zoals ‘Riverdale’ en ‘Pretty Little Liars’. De voornaamste redenen die de jongeren daarvoor zelf aangeven zijn de herkenbaarheid en het interessante verhaal.

Erg populair
WtFOCK is een bewerking van een Noorse serie en scoort onder jongeren hoge cijfers. Ongeveer 400.000 kijkers jonger dan 35 jaar volgen de serie, goed voor één miljoen views per week op het eigen platform en nog eens 100.000 volgers op Instagram. Drie kijkers op vier volgen de reeks via wtfock.be een website waarop de show in kleine, hapklare stukjes gepost wordt doorheen de week. Die fragmenten verschijnen in real time: speelt een gebeurtenis zich af om 14 uur op een maandagnamiddag? Dan zal het fragment ook dan verschijnen. Daarnaast is de serie ook als weekoverzicht te bekijken via Telenet Play en Play More, en op Vijf.

Uniek via sociale media
Wat het programma uniek maakt, is het feit dat alle personages hun eigen account op Instagram hebben. Zo wordt de grens tussen fictie en realiteit erg dun, en dat spreekt aan. “We hebben bewust veel ‘lagen’ aan de reeks toegevoegd, in de vorm van sociale media, waardoor er veel interactie kan plaatsvinden. We merken dat het engagement bij onze kijkers erg hoog ligt”, aldus de makers van wtFOCK. “We doen ons best om het zo echt mogelijk te doen lijken. Het personage Zoë zei tijdens de reeks bijvoorbeeld eens dat ze naar een festival zou gaan, en wie op Instagram ging kijken kon zien: ze was daar ook wel degelijk.”

Dat is tevens ook de reden dat deze Vlaamse remake van ‘Skam’ beter scoort dan andere pogingen in het buitenland. “die extra laag is essentieel voor de beleving van het programma. In andere landen is die ofwel niet, ofwel in mindere mate doorgevoerd. En dan krijg je niet hetzelfde effect.”
Seizoen 3 van ‘wtFOCK’ gaat binnenkort weer van start op wtfock.be
Update 11/10
Vandaag werd de startdatum van het derde seizoen bekend gemaakt.
De eerste aflevering is zaterdag 12 oktober te zien om 21:43 uur.

WEBSITE WATWAT.BE
De serie verwijst na (sommige) afleveringen naar de website watwat.be op deze site tal van informatie voor jongeren, ook rond het thema holebi.
De website watwat.be richt zich naar jongeren zonder begin leeftijd en zonder eind leeftijd. Dat wil zeggen, ook jongeren onder de 11 en jongeren boven de 24 kunnen terecht voor informatie op de pagina. Wanneer je voor het eerst op de pagina komt kan je, je leeftijd in geven, zo krijg je informatie specifiek gericht op jou leeftijdsgroep.
- Naast het thema holebi vind je op de website ook nog de thema's:
- eerste keer - ruzie met je partner - op kot - problemen thuis - huren - cannabis - je lijf - rechten op school - muziek - klimaat - drugs - praten met je ouders - identiteit - racisme - zelfvertrouwen - zelfmoord - pesten - seks - sociale media - solliciteren - rijbewijs - politiek - duurzaam leven - eten - geloof - privacy - sexting - studentenjob - uiterlijk - verliefd - vrijwilligerswerk.
Onder elk thema vind je nog tal van neven thema's al dan niet aanverwant.
- Je kan op de website ook een vraag stellen via de zoekbalk en zo op een thema van je keuze terecht komen.
- Website watwat.be ==> klik hierBron: nieuwsblad.be, hln.be, holebi info

Dit bericht is gepost op 10 October, 2019 en 3168 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

30 april 2020 - CORONAVIRUS
21 mei 2020 - Trans Party
30 mei 2020 - 6 YRS H.I.M
31 mei 2020 - CafeDeLove Revival
06 juni 2020 - Dance With Pride
14 juni 2020 - RuPaul Werq The World
27 juni 2020 - Travestie Show
27 juni 2020 - Girls for Girls
11 juli 2020 - Unicorn Festival
08 augustus 2020 - H.I.M Pride

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Weldra op de Vlaamse Tv: ‘Luc & Bart - Een Paar Apart’.

 

Blind Getrouwd Belgie, motor tussen Nick & Christophe slaat (nog) niet aan.

 

Seizoensfinale Vlaamse jeugdserie #LikeMe in teken van homohuwelijk + 2 video's.

 

Mister Gay Belgium verkiezing verplaatst naar nieuwe datum vanwege coronavirus crisis.

 

Ook klein Antwerps stadje krijgt weldra een regenboog zebrapad + extra info + lijstje.

 


Buitenlands nieuws

Wat belooft presidentskandidaat Joe Biden en wat deed hij al voor holebi's & transgenders.

 

Nieuw Nederlands boek: Het Roze Schaap, een gruwel Gods?, homo uit de kast in biblebelt.

 

Schrijfster op 74-jarige leeftijd uit de kast + lijstje oudere coming outs.

 

Europese Unie tikt Hongarije op de vingers inzake transgender rechten.

 

Nog steeds voelen holebi & transgender studenten zich vaak gediscrimineerd.

 

Homo's kunnen coronavirus patiënten redden maar mogen dat niet.

 


Showbizz & Sport

Subtiele mooie reactie op negatieve berichten over haar persoon van Ellen DeGeneres + video.

 

Ryan Murphy schonk medische benodigdheden uit Pose serie in strijd tegen coronavirus.

 

Will & Grace acteur speelt voor het eerst een vrouw in nieuwe film + trailer.

 

Elton John zamelde via zijn Aids Fonds geld in voor strijd tegen coronavirus voor hiv-patiënten.

 

'Tiger King' Joe Exotic trouwde 5 keer met een hetero man, 'hij drogeerde ze zodat ze bij hem bleven'.