NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Zalando speelt met gender met Gentse Joppe + video.David Bowie en Mick Jagger deden het al in de jaren 70, Grace Jones in de jaren 80 en op de shows van grote modehuizen lopen nu toch ook al tien jaar jongens en meisjes die zich kleden en bewegen als jongen en meisje tegelijk. En vandaag is er Zalando, de online webwinkel lanceert de 22-jarige Joppe Decampeneere, één van de nieuwe gezichten van Zalando.

Joppe, een jongvolwassene die een stoppelbaard combineert met hakken en make-up, en elke dag de deur uit wandelt alsof het voetpad een catwalk is. "Wees vrij om te zijn wie je bent", is de boodschap van de online kledingwinkel. Joppe DC, zoals hij zichzelf noemt op Instagram en op zijn blog doet het. Van scheve blikken trekt hij zich a lang niets meer aan.

Spelen met gender, je kleden als jongen en meisje tegelijk, voor velen is het nog moeilijk te aanvaarden, en evenveel mensen begrijpen het niet. Maar dat zal Joppe een worst wezen. Vroeger heette iemand als Joppe androgyn, vandaag is het gender-diffuus. Maar het bestaat al jaren, maar gewoon is het helaas nog niet geworden. Spelen met de grenzen van het mannelijke en het vrouwelijke is altijd iets gebleven van de extravagante pop en van de dure couturiers, van ultrahippe discotheken en plekken waar de gemiddelde Vlaming zelden kwam.

Maar nu is er dus Zalando. Veel meer mainstream kan je niet worden: een online kledingwinkel waar zo goed als iederéén shopt. En hoewel nog lang niet iedereen daar klaar voor lijkt, zegt de Duitse keten heel expliciet dat ze toejuichen dat jongens en meisjes als Joppe doen wat ze doen. “Free to be” is de nieuwe merkslogan van Zalando en een reclamefilmpje maakt duidelijk wat daarmee bedoeld wordt. In de Belgische versie zit een zwarte albino-jongen, een model met een maatje meer, een Instagrammer die heel openlijk is over zijn psychologische problemen en dus ook Joppe DC, een glamourqueen met schoenmaat 45 en een forse adamsappel.

“Zalando gelooft in een wereld waar iedereen vrij is zichzelf te zijn, ongeacht stijl, formaat, leeftijd, gender of achtergrond”, zegt marketingdirecteur Jonny Ng. Het is bijna een politiek statement. Zalando kiest kamp. En dat is niet het kamp van pakweg Theo Francken, iemand die ook de mainstream vertegenwoordigt. Een jaar geleden haalde Francken het nieuws toen hij reageerde op een artikel over sexy vrouwenlingerie voor mannen. “Mannen die zich schminken, die hun wenkbrauwen epileren, die lingerie dragen, die een sacoche dragen... draait de wereld door of ligt het gewoon aan mij?”, schreef hij toen op Twitter, en hij had het ook nog over “disproportionele aandacht voor een marginaal fenomeen waar 98 procent van de mannen geen boodschap aan hebben”.

Joppe DC, die alles doet wat Francken “doordraaien” noemt, herinnert zich die tweet nog goed. “Je moet je niet persoonlijk aangevallen voelen”, schreef Francken er nog bij, en “Be Free”. Maar ondertussen had hij het wel mooi gezegd. Ik probeer er zo weinig mogelijk aandacht aan te schenken. Ik hoop en geloof nog altijd dat mensen zoals ik binnen afzienbare tijd niet meer raar bekeken of becommentarieerd worden, maar de politieke ruk naar rechts heeft het ons zeker niet makkelijker gemaakt.”

Joppe heeft geleerd om zich van die blikken en opmerkingen haast niks meer aan te trekken. “Als ik dat wel zou doen, dan was ik nergens anders mee bezig. Ik hoor en zie het niet meer. Ik heb besloten dat ik gewoon doe waar ik me het beste bij voel. Ik vind mezelf het mooiste zo, dit is wie ik ben. Natuurlijk val ik op, maar dat is niet mijn bedoeling. Ik wil ook niet shockeren. De aandacht en de reacties zijn een gevolg, niet het doel. Als ik de aandacht toch bewust zoek, dan is het om zoals nu een statement te maken. In de hoop de blik van de mensen te verruimen.”

Op zijn 14de kwam Joppe uit de kast als homo, op zijn 17de begon hij zich te schminken en nu voelt hij geen enkele behoefte meer om een stempel voor zichzelf te verzinnen. Hij is een beetje van alles, en zo kent hij nog veel mensen: niet vast te pinnen als het op seksualiteit aankomt.

Dat hij niet was zoals anderen, wist hij al altijd. Joppe werd geboren met een milde vorm van hersenverlamming, waardoor hij gevoelig is voor krampen en spasmen, waardoor hij zijn spieren niet altijd goed onder controle heeft en ook snel moe wordt. De ziekte leerde hem snel hoe het voelde om uitgesloten en uitgelachen te worden en duwde hem ook weg van sport en fysiek spel. Hij vond een uitlaatklep in theater, raakte verslaafd aan mode, en is nu als student Taal- en Letterkunde aan de UGent behoorlijk actief op sociale media en op het internet. Daar toont hij vooral hoeveel hij houdt van flamboyante outfits, en hoe hij heeft geleerd te houden van zichzelf.

Dit bericht is afkomstig van de krant het Laatste nieuws, daarbij zat géén video. Maar holebi info ging even op zoek, en vond de Zalando video op de Instagram pagina van Joppe, hier onder te bekijken. En wie Joppe op Instagram wil volgen, zie link onder de video. (de video werd gekopieerd omdat deze niet deelbaar was, vandaar dat hij nu op holebi info YouTube staat).


- Joppe op Instagram ==> Klik hier

Bron: hln.be

Dit bericht is gepost op 09 October, 2019 en 2335 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

30 april 2020 - CORONAVIRUS
21 mei 2020 - Trans Party
30 mei 2020 - 6 YRS H.I.M
31 mei 2020 - CafeDeLove Revival
06 juni 2020 - Dance With Pride
14 juni 2020 - RuPaul Werq The World
27 juni 2020 - Travestie Show
27 juni 2020 - Girls for Girls
11 juli 2020 - Unicorn Festival
08 augustus 2020 - H.I.M Pride

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Weldra op de Vlaamse Tv: ‘Luc & Bart - Een Paar Apart’.

 

Blind Getrouwd Belgie, motor tussen Nick & Christophe slaat (nog) niet aan.

 

Seizoensfinale Vlaamse jeugdserie #LikeMe in teken van homohuwelijk + 2 video's.

 

Mister Gay Belgium verkiezing verplaatst naar nieuwe datum vanwege coronavirus crisis.

 

Ook klein Antwerps stadje krijgt weldra een regenboog zebrapad + extra info + lijstje.

 


Buitenlands nieuws

Wat belooft presidentskandidaat Joe Biden en wat deed hij al voor holebi's & transgenders.

 

Nieuw Nederlands boek: Het Roze Schaap, een gruwel Gods?, homo uit de kast in biblebelt.

 

Schrijfster op 74-jarige leeftijd uit de kast + lijstje oudere coming outs.

 

Europese Unie tikt Hongarije op de vingers inzake transgender rechten.

 

Nog steeds voelen holebi & transgender studenten zich vaak gediscrimineerd.

 

Homo's kunnen coronavirus patiënten redden maar mogen dat niet.

 


Showbizz & Sport

Subtiele mooie reactie op negatieve berichten over haar persoon van Ellen DeGeneres + video.

 

Ryan Murphy schonk medische benodigdheden uit Pose serie in strijd tegen coronavirus.

 

Will & Grace acteur speelt voor het eerst een vrouw in nieuwe film + trailer.

 

Elton John zamelde via zijn Aids Fonds geld in voor strijd tegen coronavirus voor hiv-patiënten.

 

'Tiger King' Joe Exotic trouwde 5 keer met een hetero man, 'hij drogeerde ze zodat ze bij hem bleven'.