Nee, ik vertel niet op eerste date dat ik transgender ben, aldus Vlaamse Nora (Girl) + 2 videos.Recent kon je bij holebi info lezen dat de film 'Girl' maar liefst acht Ensors won. Het verhaal van de transgender ballerina blijft harten beroeren, dat beseft ook Nora Monsecour, de danseres waar Lukas Dhont zijn film op baseerde. Zij schreef intussen een boek over haar leven: ‘De Weg Naar Jezelf’ (meer info op het einde van dit nieuws bericht).

Nora is professioneel danseres. Broer Arno professioneel voetballer. Ze zijn geboren als eeneiige tweeling, maar Nora (vroeger Aaron) wist al vrij snel dat ze eigenlijk niet is zoals haar broer, en dat ze eigenlijk een meisje moest zijn. Vorig jaar kon je bij holebi info al een uitvoerig interview lezen met in de hoofdrollen Nora en haar broer Arno (link onderaan).

Maandag vertelde Nora in het Tv-programma 'Vandaag' hoe ze samen met Arno alles beleefden. Verder vertelde Nora in het programma ook dat ze potentiële partners niet meteen vertelt dat ze transgender is. “Het is niet zo evident voor mij. Ik vertel dat ook niet meteen. Ik wil personen ook de kans geven om mij te leren kennen zonder al die labels. Maar als er dan een kans op een relatie is, ben ik daar wel altijd heel eerlijk over.” Soms haken mannen dan wel af. “Dat doet dan wel pijn, maar ik wil ook niet samen zijn met iemand die mij niet aanvaardt.”

Op dat vlak is broer Arno wel heel beschermend. “Ze is mijn zusje he, en ik weet hoe jongens zijn. Ik denk dat dat heel normaal is tussen broer en zus. Ik weet ook wat ze allemaal heeft meegemaakt.”

Nora haalde ook herinneringen op aan haar eerste schooldag als meisje. Dat gebeurde toen ze zo’n 12 jaar oud was. “Het was een bevrijdend gevoel. Het is maar een kleedje hé, een stuk stof. Maar het was best spannend, maar gelukkig heb ik er mooie reacties op gekregen. Natuurlijk zijn er kinderen die achter je rug gaan praten, en daar heb ik ook wel van afgezien. Maar als ik er nu op terugkijk, heeft me dat veel geleerd. Hoe ik met mensen moet omgaan, en wat het belang van empathie is."

Boek
Titel: De weg naar mezelf - Danseres, transgender én vrouw - verschijnt in augustus.
Meer info via holebi info nieuws bericht => Klik hier

Bekijk hieronder twee video's met korte fragmenten uit het Tv-programma Vandaag. De eerste video duurt 2:52 min de tweede duurt 1:35 minLEES OOK
HET VERHAAL VAN NORA MONSECOUR, DIE INSPIRATIE VORMDE VOOR BELGISCHE FILM GIRL - - 2018
NORA MONSECOUR EN HAAR TWEELINGBROER EEN LIJVIG INTERVIEW - - 2018
BELGISCHE FILM MET TRANSGENDER THEMA WON ACHT ENSORS - - 2019
NIEUW VLAAMS TRANSGENDER BOEK - DE WEG NAAR MEZELF - NORA MONSECOUR - 2019
NIEUW BOEK LEVEN ALS TRANSGENDER IN VLAANDEREN EN NEDERLAND - 2019
UNIEK BOEK WONDERMOOI ZOALS U MIJ GEMAAKT HEEFT - TRANS EN GELOOF IN NEDERLAND - 2019

Bron: hln.be & holebi info + YouTube

Dit bericht is gepost op 25 September, 2019 en 3248 keer gelezen.