Je leest:

Ook Vlaamse koranscholen & moskeeën pompen kinderen vol haat, o.a tegen holebi's & transgenders.In Nederland ontstond er recent ophef over wat moslimkinderen leren op sommige Islamitische scholen en in salafistische moskeeën. Men viel daarbij voornamelijk over het feit dat kinderen leren dat homo lesbisch of transgender zijn verkeerd is en de doodstraf moeten krijgen, en dat meisjes en jongens elkaar niet mogen aankijken tijdens het spelen, maar ook dat ongelovigen de vijand zijn. Toezicht op de lesinhoud ontbreekt in Nederland omdat het over niet verplicht, onofficieel onderwijs gaat vooral wat betreft lessen in moskeeën.

Ook over invuloefeningen of multiple-choicevragen waarbij kinderen moeten kiezen welke straf de juiste is voor ‘tovenaars’, afvalligen, homoseksuelen of mensen die overspel plegen, met de keuzes: ‘stenigen’, ‘zweepslagen’ of ‘doden met een zwaard’, schoten bij veel Nederlanders, inclusief politici, in het verkeerde keelgat. Wat niet iedereen verwachte, is het feit dat er in Nederland ook moslims zijn die het haat prediken sterk veroordelen, daarover meer op het einde van dit nieuws bericht.

Vlaanderen
Ondertussen blijkt dat er ook in ons Belgenlandje op sommige Islamitische scholen (koranscholen) en moskeeën haat gepredikt wordt tegenover holebi's transgenders en meer. "Als dat zo is, dan moeten die aan banden worden gelegd, het liefst vanuit de islamgemeenschap zelf”, zegt onderwijsdeskundige Ahmed Azzouz. “Maar de overheid moet ook vermijden dat zulke scholen aantrek krijgen doordat godsdienst afgebouwd wordt in het officiële onderwijs.”

Salafistische moskeeën
Azzouz zegt dat er in Vlaanderen ook salafistisch georiënteerde moskeeën bestaan waarin het weekend les wordt gegeven aan kinderen. "Er zijn in Vlaanderen weekendlessen in zowat iedere moskee en er zullen ook wel goedbedoelende, gematigde moskeeën zijn waar niet zo nauwgezet wordt toegekeken op wat een leraar vertelt. Het probleem is dat er daar vaak geen leerplan wordt gevolgd, waardoor structuur en controle ontbreken.”

Leerboeken ook te koop in België
Feit is dat dezelfde (omstreden) handboeken die in Nederland werden genoemd, ook bij ons te vinden zijn. Neem nu de ‘Regenboog’-reeks, die kinderen op basisschoolleeftijd al leert dat Allah zijn vijanden zal straffen met vuur. Die prijkt bijvoorbeeld in de rekken van een winkel in de Genkse deelgemeente Waterschei, waar uitdrukkelijk wordt gemeld dat wie lesgeeft in een school of een moskee van korting kan genieten.

Gewezen staatssecretaris Zuhal Demir, die nu voor de N-VA in de Genkse gemeenteraad zit, somde recent een zevental plaatsen in diezelfde regio op waar er radicale inhoud aan kinderen onderwezen zou worden.

Azzouz zegt dat hij zelf geen voorbeelden kent. “En als ik rondom me kijk, dan denk ik toch dat het een uiterst kleine minderheid moet zijn. Ik schat het extremisme hooguit op een vijf procent.”

Toen justitieminister Koen Geens (CD&V) eerder dit jaar een toelichting gaf over het salafisme in België, stelde ook hij dat het gaat om “een weliswaar heel zichtbaar, maar toch relatief marginaal fenomeen”. De Staatsveiligheid zou een kleine honderd salafistische bolwerken tellen, waarbij iedere groepering die ook maar een beetje naar het salafisme neigt is meegeteld en waar lang niet overal wordt lesgegeven.

Radicaal onderwijs bestrijden
“Toch moeten we dat radicale onderwijs bestrijden”, meent Azzouz. “Want als je kinderen het beeld opdringt van een gewelddadige God, dan dreig je hen ook gewelddadig te maken. Ik vind het een taak voor de Moslimexecutieve en de unies van moskeeën om ervoor te zorgen dat ook het niet-officieel onderwijs professionalisme en controle krijgt. Om te beginnen zou men best een leerplan schrijven met leerinhouden over de islam die compatibel zijn met mensen- en kinderrechten en die ook rekening houden met de veelheid aan levensbeschouwingen in onze maatschappij.”

Oproep overheid
Voor de overheid ziet Azzouz een ander werkpunt. “Die zou zich moeten bezinnen over de plannen om de levensbeschouwelijke vakken in het officieel onderwijs af te bouwen. Het is immers daar dat mensen wél goed gevormd kunnen worden en door er minder ruimte aan godsdienst te geven, drijf je ouders die hun kinderen daar toch iets van willen meegeven nog makkelijker naar een fout adres.”

Verder in Nederland
Ondertussen in Nederland, blijkt dat zeven op de tien Nederlanders van mening is dat scholen op islamitische grondslag in Nederland niet meer zouden mogen worden opgericht. En volgens 59 procent zouden alle scholen op basis van een religie in Nederland moeten worden afgeschaft. Daarnaast komen er ook stemmen vanuit Nederlandse islamitische gemeenschappen waarbij men (ook) de lessen als afschuwelijk bestempeld. Saïd Bouharrou, van de Raad van Marokkaanse Moskeeën in Nederland, ziet de invloed van het salafisme binnen het islamonderwijs groeien en maakt zich daar ernstig zorgen over, hij roept de Nederlandse politici dan ook op om in te grijpen.

Bron: hln.be & holebi info

Dit bericht is gepost op 18 September, 2019 en 2069 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

19 oktober 2019 - Soiree Feminee
19 oktober 2019 - Revelation
19 oktober 2019 - 22 Years Red&Blue
19 oktober 2019 - Driekant 50 jaar
26 oktober 2019 - Playground
26 oktober 2019 - Los Ninos
26 oktober 2019 - Playground
26 oktober 2019 - Woodpop
31 oktober 2019 - 30Years La Demence
31 oktober 2019 - Beloved Halloween

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Winnaar Vlaamse Inclusive werkgever (holebi & trans+ vriendelijk enz..) bekend gemaakt.

 

Drie Vlaamse ouders over hoe het was toen hun kind uit de (homo/lesbische) kast kwam.

 

Maak kennis met Alexander, de dove man achter Lola McQueen uit Belgium’s Got Talent.

 

Vlaamse tienerreeks wtFOCK krijgt derde seizoen mét homo personage.

 

Vlaamse holebi & transgender+ federatie heeft gemengde gevoelens over Vlaams regeerakkoord.

 

Zalando speelt met gender met Gentse Joppe + video.

 

Jonas Roelens wint PhD Cup met onderzoek naar vervolging holebi's in Vlaamse Middeleeuwen.

 

Op komst, 19de editie van het Vlaamse holebifilmfestival (ook met trans films).

 

Op komst, 2de editie v/d Antwerp Brilliant Games (sport & meer) voor en door holebi, trans+ personen & sympa's.

 


Buitenlands nieuws

Oeganda legt vijf jaar oude wet die holebi zijn straft met de dood opnieuw op tafel.

 

Flashmob huwelijksvideo van homo koppel gaat viraal.

 

11 Oktober is Coming-Outdag, vier acties in de aandacht.

 

Al twintig transgender vrouwen vermoord in de VS.

 

Anti holebi & transgender organisatie boycot Mattel om genderneutrale Barbie lijn.

 

Een supportieve vader is goed voor het hart van holebi's en transgenders.

 


Showbizz nieuws

Opschudding op sociale media omdat Ellen DeGeneres grapjes maakte met George Bush.

 

Zanger Elton John zag de dood voor ogen.

 

Gordon had het na 3 maanden clean zijn even moeilijk, maar met steun van fans er weer bovenop.

 

Disney plant coming out van prinses uit populaire animatiefilm.

 

Ricky Martin en echtgenoot verwachten vierde kindje.