NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Ook Vlaamse koranscholen & moskeeën pompen kinderen vol haat, o.a tegen holebi's & transgenders.In Nederland ontstond er recent ophef over wat moslimkinderen leren op sommige Islamitische scholen en in salafistische moskeeën. Men viel daarbij voornamelijk over het feit dat kinderen leren dat homo lesbisch of transgender zijn verkeerd is en de doodstraf moeten krijgen, en dat meisjes en jongens elkaar niet mogen aankijken tijdens het spelen, maar ook dat ongelovigen de vijand zijn. Toezicht op de lesinhoud ontbreekt in Nederland omdat het over niet verplicht, onofficieel onderwijs gaat vooral wat betreft lessen in moskeeën.

Ook over invuloefeningen of multiple-choicevragen waarbij kinderen moeten kiezen welke straf de juiste is voor ‘tovenaars’, afvalligen, homoseksuelen of mensen die overspel plegen, met de keuzes: ‘stenigen’, ‘zweepslagen’ of ‘doden met een zwaard’, schoten bij veel Nederlanders, inclusief politici, in het verkeerde keelgat. Wat niet iedereen verwachte, is het feit dat er in Nederland ook moslims zijn die het haat prediken sterk veroordelen, daarover meer op het einde van dit nieuws bericht.

Vlaanderen
Ondertussen blijkt dat er ook in ons Belgenlandje op sommige Islamitische scholen (koranscholen) en moskeeën haat gepredikt wordt tegenover holebi's transgenders en meer. "Als dat zo is, dan moeten die aan banden worden gelegd, het liefst vanuit de islamgemeenschap zelf”, zegt onderwijsdeskundige Ahmed Azzouz. “Maar de overheid moet ook vermijden dat zulke scholen aantrek krijgen doordat godsdienst afgebouwd wordt in het officiële onderwijs.”

Salafistische moskeeën
Azzouz zegt dat er in Vlaanderen ook salafistisch georiënteerde moskeeën bestaan waarin het weekend les wordt gegeven aan kinderen. "Er zijn in Vlaanderen weekendlessen in zowat iedere moskee en er zullen ook wel goedbedoelende, gematigde moskeeën zijn waar niet zo nauwgezet wordt toegekeken op wat een leraar vertelt. Het probleem is dat er daar vaak geen leerplan wordt gevolgd, waardoor structuur en controle ontbreken.”

Leerboeken ook te koop in België
Feit is dat dezelfde (omstreden) handboeken die in Nederland werden genoemd, ook bij ons te vinden zijn. Neem nu de ‘Regenboog’-reeks, die kinderen op basisschoolleeftijd al leert dat Allah zijn vijanden zal straffen met vuur. Die prijkt bijvoorbeeld in de rekken van een winkel in de Genkse deelgemeente Waterschei, waar uitdrukkelijk wordt gemeld dat wie lesgeeft in een school of een moskee van korting kan genieten.

Gewezen staatssecretaris Zuhal Demir, die nu voor de N-VA in de Genkse gemeenteraad zit, somde recent een zevental plaatsen in diezelfde regio op waar er radicale inhoud aan kinderen onderwezen zou worden.

Azzouz zegt dat hij zelf geen voorbeelden kent. “En als ik rondom me kijk, dan denk ik toch dat het een uiterst kleine minderheid moet zijn. Ik schat het extremisme hooguit op een vijf procent.”

Toen justitieminister Koen Geens (CD&V) eerder dit jaar een toelichting gaf over het salafisme in België, stelde ook hij dat het gaat om “een weliswaar heel zichtbaar, maar toch relatief marginaal fenomeen”. De Staatsveiligheid zou een kleine honderd salafistische bolwerken tellen, waarbij iedere groepering die ook maar een beetje naar het salafisme neigt is meegeteld en waar lang niet overal wordt lesgegeven.

Radicaal onderwijs bestrijden
“Toch moeten we dat radicale onderwijs bestrijden”, meent Azzouz. “Want als je kinderen het beeld opdringt van een gewelddadige God, dan dreig je hen ook gewelddadig te maken. Ik vind het een taak voor de Moslimexecutieve en de unies van moskeeën om ervoor te zorgen dat ook het niet-officieel onderwijs professionalisme en controle krijgt. Om te beginnen zou men best een leerplan schrijven met leerinhouden over de islam die compatibel zijn met mensen- en kinderrechten en die ook rekening houden met de veelheid aan levensbeschouwingen in onze maatschappij.”

Oproep overheid
Voor de overheid ziet Azzouz een ander werkpunt. “Die zou zich moeten bezinnen over de plannen om de levensbeschouwelijke vakken in het officieel onderwijs af te bouwen. Het is immers daar dat mensen wél goed gevormd kunnen worden en door er minder ruimte aan godsdienst te geven, drijf je ouders die hun kinderen daar toch iets van willen meegeven nog makkelijker naar een fout adres.”

Verder in Nederland
Ondertussen in Nederland, blijkt dat zeven op de tien Nederlanders van mening is dat scholen op islamitische grondslag in Nederland niet meer zouden mogen worden opgericht. En volgens 59 procent zouden alle scholen op basis van een religie in Nederland moeten worden afgeschaft. Daarnaast komen er ook stemmen vanuit Nederlandse islamitische gemeenschappen waarbij men (ook) de lessen als afschuwelijk bestempeld. Saïd Bouharrou, van de Raad van Marokkaanse Moskeeën in Nederland, ziet de invloed van het salafisme binnen het islamonderwijs groeien en maakt zich daar ernstig zorgen over, hij roept de Nederlandse politici dan ook op om in te grijpen.

Bron: hln.be & holebi info

Dit bericht is gepost op 18 September, 2019 en 2395 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

30 april 2020 - CORONAVIRUS
21 mei 2020 - Trans Party
30 mei 2020 - 6 YRS H.I.M
31 mei 2020 - CafeDeLove Revival
06 juni 2020 - Dance With Pride
14 juni 2020 - RuPaul Werq The World
27 juni 2020 - Travestie Show
27 juni 2020 - Girls for Girls
11 juli 2020 - Unicorn Festival
08 augustus 2020 - H.I.M Pride

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Weldra op de Vlaamse Tv: ‘Luc & Bart - Een Paar Apart’.

 

Blind Getrouwd Belgie, motor tussen Nick & Christophe slaat (nog) niet aan.

 

Seizoensfinale Vlaamse jeugdserie #LikeMe in teken van homohuwelijk + 2 video's.

 

Mister Gay Belgium verkiezing verplaatst naar nieuwe datum vanwege coronavirus crisis.

 

Ook klein Antwerps stadje krijgt weldra een regenboog zebrapad + extra info + lijstje.

 


Buitenlands nieuws

Wat belooft presidentskandidaat Joe Biden en wat deed hij al voor holebi's & transgenders.

 

Nieuw Nederlands boek: Het Roze Schaap, een gruwel Gods?, homo uit de kast in biblebelt.

 

Schrijfster op 74-jarige leeftijd uit de kast + lijstje oudere coming outs.

 

Europese Unie tikt Hongarije op de vingers inzake transgender rechten.

 

Nog steeds voelen holebi & transgender studenten zich vaak gediscrimineerd.

 

Homo's kunnen coronavirus patiënten redden maar mogen dat niet.

 


Showbizz & Sport

Subtiele mooie reactie op negatieve berichten over haar persoon van Ellen DeGeneres + video.

 

Ryan Murphy schonk medische benodigdheden uit Pose serie in strijd tegen coronavirus.

 

Will & Grace acteur speelt voor het eerst een vrouw in nieuwe film + trailer.

 

Elton John zamelde via zijn Aids Fonds geld in voor strijd tegen coronavirus voor hiv-patiënten.

 

'Tiger King' Joe Exotic trouwde 5 keer met een hetero man, 'hij drogeerde ze zodat ze bij hem bleven'.