NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Koen Crucke fitness op hoge hakken voor rol in musical La Cage aux Folles + video.Half oktober is Koen Crucke, 67, te zien als travestiet in de musical ‘La Cage aux Folles’. En voor die droomrol wil hij héél ver gaan... ‘Ik hoop alleen dat ik mijn enkels niet breek op de loopband met die hoge hakken aan, anders moet ik Zaza op krukken spelen’, aldus Koen.

De musical, gebaseerd op het boek van Harvey Fierstein uit 1983, kwam er na de Frans-Italiaanse gelijknamige film van Edouard Molinaro uit 1978 dat gebaseerd is op het gelijknamige toneelstuk uit 1973 van Jean Poiret, wiens stuk (ook) gebaseerd was op het boek. In 2010 speelde de Nederlandse versie in het DeLaMar Theater in Amsterdam. En binnenkort is er dus de Vlaamse versie, in een regie van Stany Crets met in één van de hoofdrollen Koen Crucke in de rol van travestiet homo.

Het verhaal gaat als volgt: 'La Cage aux folles' is een nachtclub in Saint-Tropez die een travestietenshow brengt waarvan Zaza de ster is, en die samen leeft met haar vriend Renato, eigenaar van de nachtclub. Sinds twintig jaar zijn de twee een homo koppel. Wanneer Laurent, de zoon van Renato uit een mislukt huwelijk, zijn vader komt vertellen dat hij gaat trouwen wordt het bestaan van het koppel overhoop gegooid. Andréa, de aanstaande bruid, is immers de dochter van een heel conservatieve politicus die de Union de l'Ordre Moral vertegenwoordigt. De ouders van Andréa zijn zeer nieuwsgierig naar het beroep en de sociale status van de ouders van hun toekomstige schoonzoon en dringen aan op een ontmoeting met hen. Zaza zal daarvoor de rol van de moeder van Laurent op zich nemen.

De twee hoofdrollen zijn voor Johny Voners, als Georges (Renato in de film), en Koen Crucke als diens partner travestiet Zaza. Een rol waar Koen al heel lang van droomde, en die hij perfect wil spelen. En daar gaat heel ver in, zo ver dat hij in de fitnessruimte van de sporthal in De Haan werkt aan zijn conditie. Daarbij sport hij niet op sportschoenen maar op hoge hakken.

"Als Zaza moet ik op hoge hakken lopen en dansen, en ik moet daar dus aan wennen voor we aan de voorstellingen beginnen. Het zijn wel geen Astrid Coppens-stiletto’s, maar toch... De productie heeft in Kaatsheuvel schoenen op maat laten maken, want zelfs de grote maten van vrouwenschoenen zijn niet geschikt voor mannenvoeten. Johny Voners en ik drágen het stuk wel. We moeten op alles voorbereid zijn," aldus Crucke die verder vertelt:

"Ik had op YouTube een filmpje gezien met John van Eerd, die in Amsterdam Zaza speelde. Hij ging ter voorbereiding op zijn rol ook fitnessen op hoge hakken. ‘Ha, geen slecht idee’, dacht ik. Ik was toch al enkele maanden aan het sporten. Ik heb zelfs een personal coach onder de arm genomen, Jonas, die voor mij een schema uitwerkte met speciale oefeningen. Daarbij heeft hij best een zware verantwoordelijkheid, want het is natuurlijk niet de bedoeling dat ik mijn enkels breek, anders zal ik Zaza op krukken moeten spelen. Of ­Stany Crets moet het zélf doen! (lacht) Maar Jonas is voorzichtig. Ik ben 67 en ik moet misschien zelfs een nieuwe heup krijgen. De specialist zei dat het kraakbeen al ’n beetje weg is, maar gelukkig kan ik de eventuele operatie uitstellen tot juli volgend jaar, na de afscheidsshows van Samson & Gert.

Koen heeft er echt alles voor over. "Ja, tot aan de première drink ik zelfs geen druppel ­alcohol. En de komende weken verhuis ik van De Haan naar Wilrijk voor de repetities. Anders sta ik elke dag een paar uur in de file en dat maakt mij kregelig en nerveus." Dat hij erg gebrand is op de rol is wel duidelijk. "Ik heb in mijn leven al zeker 400 opera- en theaterrollen gespeeld, maar Zaza is toch iets speciaals. Dat personage heeft zoveel facetten, biedt zoveel mogelijkheden qua emoties. Hij verandert constant van karakter, een droom voor elke acteur! Ik wil ook nog even beklemtonen dat het géén travestieshow is. Het verhaal speelt zich af in die wereld, maar gaat veel dieper."

Over het sporten en daardoor jong blijven zegt Crucke: "Mijne Jan (Koen's echtgenoot) zei nog toen ik vorige week in Kreta moest optreden: ‘dat is precies een vent van 25 jaar die op dat podium staat!’ (glundert)." Straks een sixpack Koen? "Dat zal niet voor meteen zijn. Ik ben zoals je weet 48 kilo afgevallen, en er hangt nog altijd wat overtollig vel. Dat wil ik er nog afkrijgen. Op dit moment heb ik twee passies: taarten bakken, maar die eet ik zelf niet op hoor, en fitnessen. Want ik wil helemaal scherp staan voor Zaza. Bekijk hier onder een 1 minuut durende video waarin je Koen ziet oefenen met hakken op de loopband:Bron: hln.be & holebi info

Dit bericht is gepost op 12 September, 2019 en 2184 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

30 april 2020 - CORONAVIRUS
21 mei 2020 - Trans Party
30 mei 2020 - 6 YRS H.I.M
31 mei 2020 - CafeDeLove Revival
06 juni 2020 - Dance With Pride
14 juni 2020 - RuPaul Werq The World
27 juni 2020 - Travestie Show
27 juni 2020 - Girls for Girls
11 juli 2020 - Unicorn Festival
08 augustus 2020 - H.I.M Pride

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Seizoensfinale Vlaamse jeugdserie #LikeMe in teken van homohuwelijk + 2 video's.

 

Mister Gay Belgium verkiezing verplaatst naar nieuwe datum vanwege coronavirus crisis.

 

Ook klein Antwerps stadje krijgt weldra een regenboog zebrapad + extra info + lijstje.

 

Coronavirus Belgie: Sensoa raad hetero's holebi's en transgenders alle vormen van seks af, en opgelet voor acute soa's.

 

Regenboogzebrapad al eerder aangelegd wegens minder drukte door coronavirus in West-Vlaamse stad.

 


Buitenlands nieuws

Schrijfster op 74-jarige leeftijd uit de kast + lijstje oudere coming outs.

 

Europese Unie tikt Hongarije op de vingers inzake transgender rechten.

 

Nog steeds voelen holebi & transgender studenten zich vaak gediscrimineerd.

 

Homo's kunnen coronavirus patiënten redden maar mogen dat niet.

 

Uniek: Nederlands kinderziekenhuis opent transgender kind afdeling.

 

Amerikaans gouverneur komt met 2 zware anti transgender wetten.

 


Showbizz & Sport

'Tiger King' Joe Exotic trouwde 5 keer met een hetero man, 'hij drogeerde ze zodat ze bij hem bleven'.

 

Sneer van NikkieTutorials naar Ellen DeGeneres nu internationaal nieuws + video.

 

Library of Congress neemt holebi & trans anthem, ook populair onder hetero's, op in verzameling + video.

 

Rapster komt uit de kast en stelt daarbij meteen haar vriendin voor.

 

Voormalig NBA speler die in 2014 geschiedenis schreef en vriend besmet met coronavirus.