Je leest:

Koen Crucke fitness op hoge hakken voor rol in musical La Cage aux Folles + video.Half oktober is Koen Crucke, 67, te zien als travestiet in de musical ‘La Cage aux Folles’. En voor die droomrol wil hij héél ver gaan... ‘Ik hoop alleen dat ik mijn enkels niet breek op de loopband met die hoge hakken aan, anders moet ik Zaza op krukken spelen’, aldus Koen.

De musical, gebaseerd op het boek van Harvey Fierstein uit 1983, kwam er na de Frans-Italiaanse gelijknamige film van Edouard Molinaro uit 1978 dat gebaseerd is op het gelijknamige toneelstuk uit 1973 van Jean Poiret, wiens stuk (ook) gebaseerd was op het boek. In 2010 speelde de Nederlandse versie in het DeLaMar Theater in Amsterdam. En binnenkort is er dus de Vlaamse versie, in een regie van Stany Crets met in één van de hoofdrollen Koen Crucke in de rol van travestiet homo.

Het verhaal gaat als volgt: 'La Cage aux folles' is een nachtclub in Saint-Tropez die een travestietenshow brengt waarvan Zaza de ster is, en die samen leeft met haar vriend Renato, eigenaar van de nachtclub. Sinds twintig jaar zijn de twee een homo koppel. Wanneer Laurent, de zoon van Renato uit een mislukt huwelijk, zijn vader komt vertellen dat hij gaat trouwen wordt het bestaan van het koppel overhoop gegooid. Andréa, de aanstaande bruid, is immers de dochter van een heel conservatieve politicus die de Union de l'Ordre Moral vertegenwoordigt. De ouders van Andréa zijn zeer nieuwsgierig naar het beroep en de sociale status van de ouders van hun toekomstige schoonzoon en dringen aan op een ontmoeting met hen. Zaza zal daarvoor de rol van de moeder van Laurent op zich nemen.

De twee hoofdrollen zijn voor Johny Voners, als Georges (Renato in de film), en Koen Crucke als diens partner travestiet Zaza. Een rol waar Koen al heel lang van droomde, en die hij perfect wil spelen. En daar gaat heel ver in, zo ver dat hij in de fitnessruimte van de sporthal in De Haan werkt aan zijn conditie. Daarbij sport hij niet op sportschoenen maar op hoge hakken.

"Als Zaza moet ik op hoge hakken lopen en dansen, en ik moet daar dus aan wennen voor we aan de voorstellingen beginnen. Het zijn wel geen Astrid Coppens-stiletto’s, maar toch... De productie heeft in Kaatsheuvel schoenen op maat laten maken, want zelfs de grote maten van vrouwenschoenen zijn niet geschikt voor mannenvoeten. Johny Voners en ik drágen het stuk wel. We moeten op alles voorbereid zijn," aldus Crucke die verder vertelt:

"Ik had op YouTube een filmpje gezien met John van Eerd, die in Amsterdam Zaza speelde. Hij ging ter voorbereiding op zijn rol ook fitnessen op hoge hakken. ‘Ha, geen slecht idee’, dacht ik. Ik was toch al enkele maanden aan het sporten. Ik heb zelfs een personal coach onder de arm genomen, Jonas, die voor mij een schema uitwerkte met speciale oefeningen. Daarbij heeft hij best een zware verantwoordelijkheid, want het is natuurlijk niet de bedoeling dat ik mijn enkels breek, anders zal ik Zaza op krukken moeten spelen. Of ­Stany Crets moet het zélf doen! (lacht) Maar Jonas is voorzichtig. Ik ben 67 en ik moet misschien zelfs een nieuwe heup krijgen. De specialist zei dat het kraakbeen al ’n beetje weg is, maar gelukkig kan ik de eventuele operatie uitstellen tot juli volgend jaar, na de afscheidsshows van Samson & Gert.

Koen heeft er echt alles voor over. "Ja, tot aan de première drink ik zelfs geen druppel ­alcohol. En de komende weken verhuis ik van De Haan naar Wilrijk voor de repetities. Anders sta ik elke dag een paar uur in de file en dat maakt mij kregelig en nerveus." Dat hij erg gebrand is op de rol is wel duidelijk. "Ik heb in mijn leven al zeker 400 opera- en theaterrollen gespeeld, maar Zaza is toch iets speciaals. Dat personage heeft zoveel facetten, biedt zoveel mogelijkheden qua emoties. Hij verandert constant van karakter, een droom voor elke acteur! Ik wil ook nog even beklemtonen dat het géén travestieshow is. Het verhaal speelt zich af in die wereld, maar gaat veel dieper."

Over het sporten en daardoor jong blijven zegt Crucke: "Mijne Jan (Koen's echtgenoot) zei nog toen ik vorige week in Kreta moest optreden: ‘dat is precies een vent van 25 jaar die op dat podium staat!’ (glundert)." Straks een sixpack Koen? "Dat zal niet voor meteen zijn. Ik ben zoals je weet 48 kilo afgevallen, en er hangt nog altijd wat overtollig vel. Dat wil ik er nog afkrijgen. Op dit moment heb ik twee passies: taarten bakken, maar die eet ik zelf niet op hoor, en fitnessen. Want ik wil helemaal scherp staan voor Zaza. Bekijk hier onder een 1 minuut durende video waarin je Koen ziet oefenen met hakken op de loopband:Bron: hln.be & holebi info

Dit bericht is gepost op 12 September, 2019 en 1834 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

27 september 2019 - Rock & Dolls
27 september 2019 - La Demence
27 september 2019 - Pop the Glock
28 september 2019 - Bears Party
28 september 2019 - Flashback 80/90s
28 september 2019 - Revelation
28 september 2019 - Pop Cult
04 oktober 2019 - Bear Party
05 oktober 2019 - Mr Gay Bear verkiezing
05 oktober 2019 - L'HOMME

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Sam Bettens, mastectomie achter de rug + video

 

Geschiedenis: Lesbiennes in de Vlaamse middeleeuwen.

 

Verwijt dat een rechtse holebi schande is voor holebi gemeenschap maakt me boos, aldus Vlaams politicus.

 

15 seksuele geaardheden en 11 genderidentiteiten uitgelegd.

 

Uniek theaterstuk op komst met voorstellingen in Mechelen + regenboogfestival en in Antwerpen.

 

UZ Gent komt met wereldprimeur inzake HIV bestrijding.

 

Ook Vlaamse koranscholen & moskeeën pompen kinderen vol haat, o.a tegen holebi's & transgenders.

 


Buitenlands nieuws

Fotograaf voorkomt dat jonge homo wordt vermoord na eerste Gay Pride in Europees land + video

 

Maak kennis met 100-jarige die al jaren HIV besmet is.

 

Reden van echtscheiding: ongeldige instemming door vergissing, we blijken allebei gay.

 

Driekwart van holebi & transgender nieuws wereldwijd gemarkeerd als onveilig.

 

Over waarom vrouwtjes bonobo apen liever seks hebben met andere vrouwtjes.

 

Anti holebi & transgender verklaring van Nederlands orthodox-protestantse kerken heeft omgekeerd effect.

 


Showbizz nieuws

Holebi & transgender Emmy award winnaars

 

Megan Rapinoe verkozen tot beste voetbalster ter wereld.

 

Queer Eye ster uit de kast als HIV-positief.

 

The Bachelor USA schreef geschiedenis met eerste lesbische verloving + video.

 

Amerikaanse actrice zegt dat ze eerder filmrollen niet kreeg omwille van haar geaardheid.