NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Kate Moennig (Shane) over the L Word en reboot, haar vrouw en meer, in podcast met RuPaul & Michelle Visage.Amerikaans actrice Kate Moennig, 41, die bekend werd als Shane in 'The L Word', en die eind dit jaar te zien in de L Word reboot: 'The L Word Generation Q, televisieserie, en waarvan ze tevens mede executive producer is, werd recent geïnterviewd door RuPaul en Michelle Visage in de podcast: 'RuPaul: What's The Tee with Michelle Visage'.

In het interview vertelt Moenning voor het eerst veel over zichzelf, iets wat ze in het verleden zelden of nooit deed. Het interview ging over allerlei onderwerpen, van het uitgebreid bespreken van de uitspraak van haar achternaam tot waar de beste cheesesteaks in Moennigs geboorteland Philadelphia te krijgen zijn. Wanneer het gesprek over de identiteit van Moennig gaat, is ze gul en openhartig over het bespreken van haar verleden.

“Wist je altijd dat je lesbisch was?” Vroeg RuPaul halverwege het interview. "Nu, ik ben katholiek opgegroeid en ben 13 jaar naar de katholieke school geweest, dus ik was niet echt in een omgeving om dat te verkennen, vooral in die tijd in de jaren 80 en 90. Nu geloof ik dat als ik nu op de middelbare school zat, ik het meer zou zien. Toen deed je dat niet. Die shit bestond niet.' De actrice vertelt dat ze alles nog meer ging beseffen door haar aanwezigheid in de L Word.

Verder vertelde de actrice dat werken aan de serie, die 15 jaar geleden debuteerde, met lesbische en biseksuele vrouwen, voor en achter de schermen, er voor zorgden dat ze meer zichzelf kon zijn. "Het was de eerste keer dat ik in een omgeving zat waarin ik me zo verwelkomd voelde. Iedereen was trots en zelfverzekerd, dat had ik nooit eerder gezien. Daarom zin al die vrouwen mijn familie en zullen ze dat zijn tot de dag dat ik sterf." Moenning speelde destijds naast actrices Daniela Sea, Jane Lynch en Leisha Hailey die toen al allemaal openlijk uit de lesbische kast waren.

RuPaul vroeg ook in hoeverre ze overeenkomsten had of heeft met haar personage Shane. "Soms lijk ik op haar, maar ik ben niet zo zelfvernietigend als zij. Ik had die vraag 10 jaar geleden gemakkelijker kunnen beantwoorden toen ik die show deed, omdat ik waarschijnlijk soortgelijke dingen met haar deed. Maar nu heb ik het gevoel dat ik anders ben. Ik ben getrouwd. Ik heb een stabiel leven en Shane heeft dat nog steeds niet."

Tot slot vroeg RuPaul ook nog naar haar huwelijk, dat iets meer dan 1 jaar geleden door ging met haar vriendin Anna. "Eerlijk gezegd, gaf ik nooit veel om het huwelijk, het is nooit belangrijk geweest, dus gebeurde het ook meer organisch, maar ik ben wel gelukkig, en als ik moest trouwen dan was het wel met Anna, omdat het logisch voelt en veilig, het voelt alsof ik thuis ben."

Meer en het hele interview kan je beluisteren in de onderstaande podcast:holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 08 September, 2019 en 3180 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

03 augustus 2020 - Queer Arts Festival
17 oktober 2020 - Mister Gay Belgium

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

3 tot 9 augustus: Queer Arts Festival Antwerp, (eerste groot holebi+ trans+ festival tijdens coronacrisis).

 

James Cooke en vriend Dorian in interview over huwelijk en meer.

 

Bruno De Lille pleit voor eigen homo vlag die er volgens hem nog niet is. (toch bestaat ze al).

 

Minder dan 200 behandelde correctionele homofobe zaken op 3 jaar tijd in Belgie + extra & nuttige links.

 

Er komt geen regenboogzebrapad in Zandhoven + lijstje

 


Buitenlands nieuws

Nederland komt tegemoet aan mensen die zich geen man of vrouw voelen.

 

Opnieuw jonge homo aangevallen in het Nederlandse Enschede.

 

Montenegro gaat stap vooruit betreffende gelijke rechten holebi's.

 

Leiders alle grote religies vormen front tegen holebi- en transfobie.

 

Twee jonge Nederlanders beschuldigd van het beroven en mishandelen minstens acht homo's.

 

Gemeente haalt 8 meter lange regenboogvlag weg in Spaans dorpje, bevolking hangt er honderden terug + video.

 

Meer dan 30 holebi's en transgenders opgepakt na protest tegen risico 6 jaar celstraf lesbische activiste.

 


Showbizz & Sport

Plus-size transgender model schrijft geschiedenis in Calvin Klein Pride campagne + video

 

Brits acteur uit de kast via Instagram.

 

Actrice, zangeres en voormalig kindsterretje Raven Symone en vriendin gehuwd.

 

Beste videogame van 2020 bevat lesbisch hoofdpersonage.

 

Prof basketbalspeler komt in emotionele brief uit de kast.