Je leest:

Nederlandse webwinkel wil boeken rond zogenaamde wordt hetero therapie niet uit aanbod verwijderen.Zowel een Nederlandse politica als de Nederlandse holebi & transgender federatie het COC, deden een oproep aan Nederlandse bedrijven om niet langer boeken over conversietherapie (homogenezing of wordt hetero therapie) te verkopen.

D66 Tweede Kamerlid Vera Bergkamp zei: "We weten hoe schadelijk homogenezingstherapie is en welke schadelijke effecten dat heeft op iemands leven. We roepen bedrijven op om hun eigen verantwoordelijkheid te nemen. De boeken zijn bijvoorbeeld eenvoudig via onder Bol.com te bestellen. Ze kunnen een voorbeeld nemen aan Amazon. Dat Amerikaanse bedrijf haalde boeken over homogenezing recent uit hun assortiment."

Bol.com liet weten niet aan de oproep gehoor te zullen geven. Bij boeken over conversie therapie plaatsten ze wel deze tekst: ‘we erkennen dat dit boek controversieel kan zijn en/of mensen kan kwetsen. Echter, boeken kunnen op verschillende manieren en voor verschillende doeleinden gelezen worden en horen bij het recht op de vrijheid van meningsuiting. Daarom haalt bol.com nooit boeken uit de winkel.’ En gaven daarna nog de volgde reactie: ‘wij willen de vrijheid van meningsuiting via boeken dan ook niet in de weg staan. Daarom halen we geen boeken uit onze winkel, uiteraard met uitzondering van boeken die volgens de wet niet verkocht mogen worden.’

Vanwege deze laatste zin zijn velen nu van oordeel dat Nederland, net als enkele andere landen en gebieden, conversietherapie en boeken daarover moet verbieden. COC-woordvoerder Philip Tijsma zegt dat de argumenten uit de boeken gebaseerd zijn op fabels. “Het is nepwetenschap, er is geen enkel degelijk onderzoek dat aantoont dat je homoseksualiteit zou kunnen genezen. Homo of bi zijn is geen ziekte. Er zijn tal van onderzoeken die aantonen hoe schadelijk de zogenaamde genezingen zijn.”

Mensen worden depressief en worden soms zelfs tot suïcide gedreven, stelt Tijsma. “Dat is gewoon wat er gebeurt als je dit soort onzin gaat uitproberen op mensen die nou eenmaal zijn zoals ze zijn.” LKP-woordvoerder Kees Goedegebuur zegt dat de informatie uit de boeken de gezondheid van mensen schaadt. “De boodschap van die boeken is: je kunt niet zijn wie je bent. Dat is niet goed en schadelijk voor je persoonlijkheid. Het is schadelijk dat dit soort boeken zo eenvoudig te koop zijn in Nederland, stellen beide partijen. Tijsma: “Dat geeft de indruk dat het een keurig boek is, dat je het gewoon makkelijk kan bestellen. Ik wil zeggen tegen Bol.com en alle anderen: werk hier niet aan mee. Neem je verantwoordelijk en stop de verkoop zo snel mogelijk.”

Een lijst van landen & gebieden met een verbod op conversietherapie kan je terug vinden via onderstaande links, klik op de link met titel: '25ste Amerikaanse plaats....' Tot slot: zowel in ons Belgenlandje als in Nederland waren er in het verleden politieke gesprekken om de therapie te verbieden, tot op heden zonder resultaat. In eigen land door het talmen van vorige kibbel regering en nu door het ontbreken van een regering. Extra opmerking: ook transgender personen claimt men te kunnen 'genezen' via de conversietherapieën.
LEES OOK
CONVERSIE THERAPIE LEIDER STOPT ER MEE, ZEGT SORRY EN KOMT UIT DE HOMO KAST
AMAZON HAALT BOEKEN OVER CONVERSIE THERAPIE UIT HUN BOEKEN AANBOD
25ste AMERIKAANSE PLAATS MET VERBOD OP CONVERSIE THERAPIE + LIJST IN WELKE LANDEN & GEBIEDEN HET VERBODEN IS

Bron: coc.nl en roze golf.nl & holebi info.

Dit bericht is gepost op 07 September, 2019 en 2316 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

17 oktober 2020 - Mister Gay Belgium

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

3 interviews met Vlaamse holebi & trans uit Antwerp Trail of Stories wandeling + links naar de 13 verhalen + videos.

 

Nieuw Vlaams dating programma op komst met Jani Kazaltzis.

 

Aandacht voor geweld tegen holebi's & transgenders met viooltjes in Antwerpen.

 

Minderjarige riskeert celstraf voor homofobe aanvallen in Brugge

 

Antwerpen: holebi & trans+ gerelateerde info n.a.v coronavirus + nuttige links

 


Buitenlands nieuws

Homo koppel werd onverwacht met vijf weken tussen twee keer papa.

 

Conservatieven willen dat Trump transgender rechten (opnieuw) aanvalt om hem te doen winnen.

 

Onrust in Polen, tal van holebi's & transgenders gearresteerd, Europa moet dringend ingrijpen.

 

Lesbische asielzoekster overgoten met kokend water in Nederland.

 

Voor het eerst twee superhelden gehuwd in Marvel strip.

 

Al 26 transgender personen vermoord in de Verenigde Staten dit jaar.

 

Homo en biseksuele mannen hebben minder seks in het coronavirus tijdperk.

 

Elite jongensschool onder vuur om wat men vertelt over holebi's & transgenders.

 


Showbizz & Sport

Disney Plus viert homo songwriting-genie en toneelregisseur in docu + trailer.

 

BBC kreeg klachten om lesbische tienerkus + video.

 

Meer dan 700 Britse artiesten strijden tegen racisme en holebi- en transfobie.

 

Presentator Andy Cohen mag geen coronavirus patienten redden omdat hij homo is.

 

Vijfvoudig kampioen sporter en wereld & Europees medaillewinnaar komt als biseksueel uit de kast.