NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Eerste Vlaamse stad met genderneutrale toiletten in overheidsgebouw is een feit.Sinds zondag is de stad Sint-Truiden de eerste stad in Vlaanderen die in een overheidsgebouw genderneutrale toiletten heeft, dat werd bekend gemaakt tijdens de opening van 'de Veva', het nieuwe ontmoetingscentrum voor tal van organisaties in Sint-Truiden waar de genderneutrale toiletten zich bevinden.

“Hiermee is Sint-Truiden meteen de eerste stad in Vlaanderen die een overheidsgebouw van genderneutrale toiletten voorziet”, zegt voorzitter Leopold Lindelauff van Regenbooghuis Limburg, de thuishaven van de meeste holebi- en transgenderorganisaties in Limburg

“De term ‘genderneutraliteit’ komt steeds vaker voor in onze samenleving. Bij genderneutraliteit is er geen onderscheid tussen de verschillende genders (M V of X). De grotere tolerantie naar de holebi en transgender+ gemeenschap, zorgt er voor dat iedereen zichzelf kan zijn," zei schepen van Integratie Hilde Vautmans (Open Vld).

Een genderneutraal toilet is simpelweg een toilet waar iedereen op mag. Het is een kwestie van bordjes ophangen, aan de pot zelf veranderde niks. Dus: wc’s waar mannen, vrouwen, transgenders... zich goed voelen.

In de 19de eeuw is de mens toiletten beginnen verdelen tussen mannen en vrouwen, iets wat voorheen niet het geval was en in andere culturen ook nog steeds niet is. “Het is als vooruitstrevende stad belangrijk om hierin mee te groeien”, ging Vautmans verder. “Sint-Truiden geeft als eerste Vlaamse stad een duidelijk signaal met het installeren van hun genderneutrale toiletten. Daar ben ik vast en zeker trots op. In de huidige maatschappij waarin er geaccepteerd wordt dat niet iedereen een genderidentiteit heeft die overeenkomt met het geboortegeslacht kan dit niet uitblijven. Sommige transgenders die eerst vrouw waren en nu man zijn, en omgekeerd, gebruiken uiteraard het toilet van het geslacht waartoe ze nu behoren maar er zit daartussen nog een groep mensen die daar tussenin schommelen. Voor hen kan de keuze tussen M/V toilet zorgen voor heel wat ergernissen die hiermee opgelost zijn.”

Op de vraag of dit alles wel nodig is en niet een hoop gedoe is voor zo'n kleine groep mensen, antwoordde Vautmans: “We willen dat mensen zich goed voelen in onze stad, als dit daartoe kan bijdragen dan denk ik dat dit zowel in het Gelijke Kansen als het Diversiteitsbeleid en in ons welbehagen past."

Extra nieuws
In 2016 begonnen er in de Verenigde Staten hevige discussies over het gebruik van openbare toiletten door transgenders. Het begon toen enkele staten besloten een wet in te voeren die transgenders verbied gebruik te maken van een openbaar toilet behorende bij hun 'nieuwe' gender. Volgens voorstanders ter bescherming van kinderen en vrouwen. Voormalig president Obama vaardigde toen een speciale order uit die stelde dat scholen en werkgevers zelf mochten kiezen of ze de wet of niet zouden volgen. Daarop trokken een twintigtal Republikeinse politici naar de rechtbank, die oordeelde dat wat betreft scholen, scholieren niet zelf mogen beslissen welk toilet ze gebruiken, deze eventuele keuze vrijheid zou volgens de rechter de veiligheid van andere studenten in gevaar brengen. In werkelijkheid is de situatie net omgekeerd, en worden transgender studenten die gebruik maken van een toilet dat niet behoord bij hun 'nieuwe' gender net het slachtoffer van pesterijen, met andere woorden net deze studenten zijn in gevaar zonder keuze vrijheid. Sinds die periode waren er tal van demonstraties van zowel voor- als tegenstanders van wetten die transgenders verbiedt gebruik te maken van een openbaar toilet behorende bij zijn of haar 'nieuwe' gender. Onder huidig president Trump halen voorstanders steeds vaker hun slag thuis. Trump zelf vaardigde zelf enkele maatregelen en wetten in die transgenders verbiedt gebruik te maken van het toilet behorende bij hun 'nieuwe' gender. Recent kwam hij nog met de maatregel dat daklozencentra ook transgenders mogen weigeren gebruik te maken van toiletten behorende bij hun 'nieuwe' gender.
LEES OOK
TRANSGENDERS SLACHTOFFER VAN SEKSUEEL GEWELD DOOR VERPLICHT GEBRUIK FOUT TOILET - 2019


Bron: holebi info & hln.be

Dit bericht is gepost op 02 September, 2019 en 1921 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

28 februari 2020 - 5 Year Smooch
28 februari 2020 - H.I.M
29 februari 2020 - RuPauls Drag Party
01 maart 2020 - Flash Gay Party
04 maart 2020 - Darklands Big Bang
05 maart 2020 - Darklands Deluge
05 maart 2020 - Darklands Mayhem
06 maart 2020 - Darklands Cataclysm
06 maart 2020 - Darklands Ball Bizar
06 maart 2020 - Lesbi & friends party

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Gezocht West-Vlaamse holebi & transgender+ jongeren & hun ouders.

 

Toolkit e.a voor politie- en slachtofferdiensten inzake haat tgo holebi & transgender in Belgie, samenwerking 9 landen + twee video's.

 

De droom van Kenneth: met een regenboog brandweerwagen op de Antwerp Pride rijden.

 

In Belgie worden er elke dag 4 a 5 kinderen met intersekse kenmerken, (met 40 variaties), geboren.

 

Belgie aan top transgenderzorg, maar meer dan 600 mensen op wachtlijst + cijfers.

 

Derde Oost-Vlaamse plaats protesteert tegen holebi & trans+ vrije zones in Polen.

 


Buitenlands nieuws

Homo, biseksuele mannen en niet binaire personen hebben meer kans op huidkanker.

 

Kunnen dementerenden vergeten dat ze holebi zijn?

 

Anti holebi campagne die pedoseksualiteit vergeleek met homoseksualiteit is informatief & educatief, aldus rechter.

 

Homofoben weigeren in het VK mag, en geen huwelijksdiensten weigeren in Noord Ierland.

 

Indonesië wil homoseksualiteit verbieden in het hele land.

 

Poetin: 'Zo lang ik aan de macht ben komt er geen homohuwelijk'.

 


Showbizz & Sport

Lesbische actrice scenarioschrijfster spreekt stem in van lesbisch personage in Disney animatiefilm + trailer.

 

Canadese Olympische sporter uit de kast.

 

Voor het eerst neemt transvrouw deel aan Olympische selectie in de VS.

 

25-jarige acteurs Connor Jessup en Miles Heizer zijn een koppel.

 

Prof basketbalspeler vertelt bij Ellen DeGeneres hoe trots hij is op zijn transgender dochtertje + Video.