China volgt Taiwan niet wat betreft homohuwelijk.Hoewel Taiwan in mei van dit jaar als eerste Aziatische land ter wereld het huwelijk open stelde voor homo's en lesbiennes, zal China, dat Taiwan claimt als zijn grondgebied dat niet doen. Dat liet zopas een woordvoerder van het Chinese parlement weten.

Op de vraag aan de woordvoerder van het parlement, of er na Taiwan ook in China huwelijksgelijkheid voor homo's en lesbiennes zal komen antwoordde de man: "In de grondwet staat een regel die stelt dat het huwelijk enkel mogelijk is tussen één man en één vrouw. Dit past bij de nationale omstandigheden en historische en culturele tradities van ons land. En voor zover ik weet, erkent de overgrote meerderheid van landen de legalisatie van het homohuwelijk niet."

Toch blijft de hoop dat er ooit wel huwelijksgelijkheid komt voor Chinese homo's en lesbiennes. Dat heeft te maken met het feit dat in de afgelopen jaren al verschillende Chinese politici probeerden om het homohuwelijk te bespreken in het parlement, toe nu toe zonder succes.

Hoewel homoseksualiteit legaal is in China, en er steeds meer bewustzijn en aanvaarding komt rond holebi's en transgenders, blijven ze de meest gecensureerde gemeenschap in het land. Het land heeft geen enkele gelijke rechten wet betreffende holebi's en transgenders. En conversie therapie, ook bekend als 'wordt hetero therapie' is enkel verboden wanneer meerdere personen het ziekenhuis of arts of andere via de rechtbank aanklaagt.
LEES OOK
EERSTE AZIATISCH LAND MET EEN HOMOHUWELIJK IS EEN FEIT (Taiwan)
ZAL CHINA ZICH HOUDEN AAN PRO HOLEBI EN TRANSGENDER VERENIGDE NATIE RESOLUTIES?

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 24 August, 2019 en 2670 keer gelezen.