Je leest:

Nieuwe Belgische organisatie voor lesbische, biseksuele, trans+ vrouwen & friends.
Ons Belgenlandje is weer een nieuwe organisatie rijker. Dit keer gaat het om een organisatie voor lesbisch, biseksuele, transgender, intersekse en queer vrouwen. Maar, volgens de organisatie zijn ook anderen binnen de holebi & trans+ gemeenschap welkom. Match, wil alle vrouwen uit de holebi & trans+ gemeenschap een stem geven, samen brengen en voor hen een ontmoetingsplaats creëren. Ze streven daarbij ook naar een wereld waar acceptatie en gelijkheid een van de hoofdpunten zijn.

Oprichtsters, Katrin, Lien, Linda en Britt vertelden in online magazine zizo over de nieuwe organisatie. In eerste instantie werd de groep volgens de dames opgericht omdat ze allemaal wel van een feestje houden. Toch was het niet de enige reden om in het Brusselse een nieuwe vereniging op te richten. "In Brussel kan je elke dag naar een of ander event om mensen te ontmoeten, maar als het aankomt op events speciaal voor vrouwen uit de holebi & trans+ gemeenschap, dan is er niet zoveel om uit te kiezen, we voelden dat te kort sterk aan en besloten daarom zelf iets te doen," aldus Britt.

De vrouwen benadrukken dat, hoewel ze zich richten op vrouwen, eigenlijk iedereen welkom is. “Match wil er niet alleen zijn voor alle soorten vrouwen uit de holebi & transgender+ gemeenschap, maar ook alle vrienden, vriendinnen en sympathisanten zijn welkom. De genderidentiteiten van de gasten zijn niet de belangrijkste vereiste voor Match, maar wel dat je een positieve vibe meebrengt."

Netwerken
Het idee om Match op te richten kreeg steeds meer vorm, en daarbij kwam ook dat de vier dames niet wilden dat Match alleen bestond om feestjes te geven. “We willen vrouwen empoweren, inspireren en steunen in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. We willen hen ook aanmoedigen om meer te netwerken. Voor ons is netwerken een vorm van activisme, want door mensen te ontmoeten kan je nieuwe kansen creëren voor jezelf,” voegt Britt eraan toe.

Match wil dus van de wereld een betere plaats maken. Om dat te doen leven ze volgens twee key sentences: positive vibes only en kindness is our language. Dat houdt in dat iedereen welkom is en vooral dat iedereen wat vriendelijker moet zijn voor elkaar.

Safe space
Hoe probeert Match nu van haar events een safe space te maken voor vrouwen? Britt zegt dat ze zo verwelkomend mogelijk proberen te zijn voor iedereen. Onafhankelijk van hoe de persoon eruit ziet, welke seksuele voorkeur die heeft en welke taal die spreekt. “Lief zijn voor elkaar is de lijm van het hele Match verhaal,” benadrukt Britt. Om zeker te zijn dat iedereen zich goed en veilig voelt op de events van Match, zorgen ze ervoor dat er altijd een ‘welcomer’ is, die verwelkomt de gasten. Daarnaast is die ‘welcomer’ een aanspreekpunt voor de gasten, bij die persoon kan je het dus melden wanneer er toch iets gebeurt waardoor je je niet meer veilig voelt.

Steun bedrijven, projecten, professionals, organisaties..
Naast een ontmoetingsplaats creëren, wil Match ook holebi en transgender+ professionals en -studenten bijstaan en willen ze andere holebi en transgender+ organisaties, -projecten en -bedrijven steunen. “We proberen onze steun te tonen door naar allerlei LGBT+-projecten te gaan. Soms is gewoon ergens opdagen al zoveel waard,” verklaart Britt.

Daarnaast wil Match ook graag samenwerken met andere organisaties en projecten, dat doen ze aan de hand van Matchtalks. Volgens Britt zijn dat “een soort korte inspirerende presentaties, waar de spreker zelf het onderwerp kiest.” Op die manier kan de spreker zijn eigen project in de kijker zetten. Naar die Matchtalks kun je luisteren op de Match Afterworks.

Match heeft al enkele events achter de rug. Zo hebben ze al een Match Night en een Match Afterwork gehad. Op die events kon je speeddaten, je haar laten doen door een professionele kapster en feesten natuurlijk. Op zondag 25 augustus organiseert Match haar volgende event. Dat is een Match Hangover Sunday. Daar kan je nieuwe mensen ontmoeten, spelletjes spelen en een drankje drinken. Volgende activiteiten, na 25 mei, raadpleeg Match op Facebook:
Nuttige links
- Match Facebook => KLIK HIER
- Match website (beperkte info) => KLIK HIER
- Link naar Belgische holebi, homo, lesbi, trans ...organisaties e.a in Belgie => KLIK HIER

LEES OOK
NIEUWE HOMO BAR IN KORTRIJK WAAR IEDEREEN WELKOM IS


Bron: zizo online magazine

Dit bericht is gepost op 23 August, 2019 en 1879 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

27 september 2019 - Rock & Dolls
27 september 2019 - La Demence
27 september 2019 - Pop the Glock
28 september 2019 - Bears Party
28 september 2019 - Flashback 80/90s
28 september 2019 - Revelation
28 september 2019 - Pop Cult
04 oktober 2019 - Bear Party
05 oktober 2019 - Mr Gay Bear verkiezing
05 oktober 2019 - L'HOMME

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Sam Bettens, mastectomie achter de rug + video

 

Geschiedenis: Lesbiennes in de Vlaamse middeleeuwen.

 

Verwijt dat een rechtse holebi schande is voor holebi gemeenschap maakt me boos, aldus Vlaams politicus.

 

15 seksuele geaardheden en 11 genderidentiteiten uitgelegd.

 

Uniek theaterstuk op komst met voorstellingen in Mechelen + regenboogfestival en in Antwerpen.

 

UZ Gent komt met wereldprimeur inzake HIV bestrijding.

 

Ook Vlaamse koranscholen & moskeeën pompen kinderen vol haat, o.a tegen holebi's & transgenders.

 


Buitenlands nieuws

Fotograaf voorkomt dat jonge homo wordt vermoord na eerste Gay Pride in Europees land + video

 

Maak kennis met 100-jarige die al jaren HIV besmet is.

 

Reden van echtscheiding: ongeldige instemming door vergissing, we blijken allebei gay.

 

Driekwart van holebi & transgender nieuws wereldwijd gemarkeerd als onveilig.

 

Over waarom vrouwtjes bonobo apen liever seks hebben met andere vrouwtjes.

 

Anti holebi & transgender verklaring van Nederlands orthodox-protestantse kerken heeft omgekeerd effect.

 


Showbizz nieuws

Holebi & transgender Emmy award winnaars

 

Megan Rapinoe verkozen tot beste voetbalster ter wereld.

 

Queer Eye ster uit de kast als HIV-positief.

 

The Bachelor USA schreef geschiedenis met eerste lesbische verloving + video.

 

Amerikaanse actrice zegt dat ze eerder filmrollen niet kreeg omwille van haar geaardheid.