Je leest:

Actiefiguurtje van tenniskampioen en lesbische pionier Billie Jean King.Al heel wat beroemdheden zijn omgetoverd tot actiefiguurtje, pop of zelfs barbie. Zopas kwam er een actiefiguurtje uit van tenniskampioen, activist en lesbische pionier Billie Jean King, 75, die compleet wordt geleverd met tennisschoenen met "blauw suède" en een racket dat "stereotypen kapot maakt". Een deel van de opbrengst gaat naar een goed doel.

Het Billie Jean King poppetje is 15,24 cm is gemodelleerd naar King anno 1973, en werd gemaakt door het in Brooklyn gevestigde speelgoedbedrijf FCTRY, dat eerder al poppetjes uit bracht van HIllary Clinton, Kamala Harris, Ruth Bader Ginsburg, een boze Donald Trump, Obama, Robert Muller en Joe Biden.

Het poppetje van king is het eerste dat met beweegbare armen is gemaakt, zodat ze kan worden geposeerd alsof ze op het punt staat een tennisbal met haar racket weg te slaan. FCTRY doneert vijf procent van elk verkocht poppetje aan het Billie Jean King Leadership Initiative (BJKLI), een non-profit die ze samen met haar partner Ilana Kloss heeft opgericht.

BJKLI "Bevordert gelijkheid op de werkplek via wereldwijde fora, werkplekonderzoek naar diversiteit en een tweejaarlijkse leiderschapsconferentie die wereldwijde bedrijven en universiteiten samenbrengt om de volgende generatie bedrijfsinnovators te bespreken.

FCTRY legde uit waarom het King koos om te eren met een figuurtje: "Billie Jean King is de definitie van een changemaker. We weten niet zeker wat indrukwekkender is: haar 39 Grand Slam-titels of de impact die ze heeft gehad op gendergelijkheid. Als één van de grootste tennisspelers die de wereld ooit heeft gezien, versloeg ze BJK Bobby Riggs in de meest bekeken tenniswedstrijd in de geschiedenis, richtte het de Women's Tennis Association op en heeft zelfs een stadioncomplex met haar naam erop. Ze was nooit tevreden met alleen een ongelooflijke atleet te zijn. Gedurende haar hele leven is de missie van Billie Jean King altijd hetzelfde geweest: het bestrijden van onrecht en het goed gebruiken van haar stem. Ze is al generaties lang een inspiratie en haar nooit te stoppen houding heeft de manier veranderd waarop vrouwen worden behandeld in de sport en op het werk."

Online kopen
Het poppetje online kopen/bestellen (ja, ook richting Belgié e.a) => KLIK HIER

Extra
Billie Jean King was van 1964 tot 1965 gehuwd met een man. In 1981 kwam ze uit de lesbische kast. Sinds eind jaren zeventig heeft ze een relatie met voormalig tennister Ilena Kloss. King was in de jaren 70 van de 20e eeuw een belangrijk voorvechtster van gelijke rechten voor mannen en vrouwen. De film Battle of the Sexes (2017) gaat over die strijd. In de film, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, komt King op het tennisveld tegenover oud-tennisser Bobby Riggs te staan. Hij had haar publiekelijk uitgedaagd om te bewijzen dat ze als vrouw niet zo goed kon tennissen als mannen. King ging akkoord met de wedstrijd, onder voorwaarde dat vrouwen in de tenniswereld voortaan dezelfde behandeling en betaling zouden krijgen als mannen. De partij werd op 20 september 1973 gespeeld in de Astrodome in Houston (Texas) King won met 6–4, 6–3 en 6–3.
King won 39 Grand Slam-titels: 12 in singles, 16 in damesdubbels en 11 in gemengde doubles. Ze won de singles titel op de inaugurele WTA Tour Championships. Ze vertegenwoordigde vaak de Verenigde Staten in de Federation Cup en de Wightman Cup. Ze was lid van het zegevierende team van de Verenigde Staten in zeven Federation Cups en negen Wightman Cups. Drie jaar lang was ze de kapitein van de Verenigde Staten in de Federation Cup.
King werd opgenomen in de International Tennis Hall of Fame in 1987, terwijl de Fed Cup Award of Excellence haar in 2010 werd toegekend. In 1972 was ze de gezamenlijke winnaar, met John Wooden, van de Sports Illustrated Sportsman of the Year award en werd een van de tijdspersonen van het jaar in 1975. Ze ontving ook de Presidential Medal of Freedom en de Sunday Times Sportswoman of the Year-prestatie voor het leven. Ze werd opgenomen in de National Women's Hall of Fame in 1990, en in 2006 werd het USTA National Tennis Center in New York City omgedoopt tot het USTA Billie Jean King National Tennis Center. In 2018 won ze de BBC Sports Personality of the Year Lifetime Achievement Award.
LEES OOK
BILLIE JEAN KING EN ELTON JOHN OPNIEUW SAMEN + VIDEO - 2014
1ste ECHTE LESBISCHE BARBIE, VAN MATELL, NAAR BEELTENIS VAN PROF VOETBALSTER - 2015
LEGO WOMEN OF NASA EERT OOK LESBISCHE ASTRONAUTE - 2017
BARBIE, JA VAN MATELL, IS PRO HUWELIJKSGELIJKHEID - 2017

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 12 August, 2019 en 1681 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

26 oktober 2019 - Los Ninos
26 oktober 2019 - Playground
26 oktober 2019 - Woodpop
31 oktober 2019 - 30Years La Demence
31 oktober 2019 - Beloved Halloween
01 november 2019 - 30Years La Demence
01 november 2019 - Boots Club Big Bang
02 november 2019 - Boots Club Anniversary
02 november 2019 - 30Years La Demence
02 november 2019 - Women Only

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

1 dag later, bekend Vlaanderen, tot in het koningshuis, rouwt om Marieke Vervoort + laatste strijd.

 

Vlaanderen verliest sterke vrouw: Marieke 'Wielemie' Vervoort overleden.

 

Vlaamse Hamid heeft vier mannelijke sekspartners en is gelukkig zo.

 

Make Belgium Great Again brak lans voor flirtende homo & lesbische koppels + 2 video's.

 

Waals politicus slachtoffer van homofobie.

 

Vrouw in sport bestuur, homo of lesbisch in de sport! nog steeds niet vanzelfsprekend in ons Belgenlandje.

 

Danser Davy Brocatus wachtte bijna drie jaar op zijn intussen echtgenoot Anatoly.

 


Buitenlands nieuws

Transvrouw verkozen als raadslid in moslim land.

 

Wetenschappers bekritiseren app die via DNA vertelt hoe holebi iemand is.

 

Ook Hong Kong volgt niet het voorbeeld van Taiwan rond huwelijksgelijkheid.

 

Almere krijgt als eerste stad in Europa een Transgender zebrapad + extra info.

 

Coca-Cola moet geldboete betalen voor homo & lesbische posters in Hongarije.

 

Haatmisdaden tegen holebi's en transgenders blijven stijgen in Engeland & Wales.

 


Showbizz nieuws

Film over holebi's wint Canvas Publieksprijs op Film Fest Gent + film trailer.

 

Opschudding over uitspraken van Brits presentator over gender & transgender, petitie eist zijn ontslag.

 

Ik, Elton John, memoires van een wereldster en rockdiva, met tal van boek fragmenten.

 

Zanger Stromae boos op tegenstanders van wet die lesbische koppels e.a meer rechten geeft.

 

Wereldkampioen en Olympisch goud winnende top sporter komt uit de kast.