Je leest:

Holebi's & transgenders tegen wapens herdenken slachtoffers massa schietpartijen.Een regenboogvlag met de woorden "Gays Against Guns" ontvouwde zich op Times Square terwijl activisten zongen: GOP-NRA Hoeveel mensen heb je vandaag vermoord?'. (De Amerikaanse Republikeinse partij wordt ook wel Grant Old Party (GOP) genoemd), en NRA staat voor National Rifle Association).

Terwijl de VS nog rouwt om de massa schietpartijen in de Wallmarkt van El Paso in Texas en die van Dayton, Ohio, kwamen holebi's en transgenders van de organisatie Gays Against Guns zondag de straat op. "Ze zeggen dat meer wapens helpt, wel, Walmart verkoopt wapens, en heeft het geholpen?, aldus activst Marti Gould Cummings. Duizenden holebi's en transgenders riepen politici op voor meer wapen controle en minder wapens in de maatschappij. Daarnaast herdachten ze ook de vele (dodelijke) slachtoffers.

Activisten benadrukten dat het niet alleen massa schietpartijen zijn die de tol van Amerika's wapen obsessie aantonen. "Het is zo belangrijk dat we onze stem toevoegen aan het ontelbare aantal mensen dat niet alleen dood ging door gewapend geweld. We mogen ook de duizenden gewonden, verminkten en verlamde slachtoffers niet vergeten," aldus Eric Adams, Brooklyn Borough President voor GAG. Hij uitte verder zijn frustratie over een schietpartij eerder deze maand in Brownsville, waarbij 11 mensen gewond raakten en één stierf. We kunnen de massale schietpartijen niet alleen classificeren op basis van de locatie of de etniciteit of de missie van de schutter," zei Adams. "Net zoals El Paso een massa schietpartij was, zo was in feite Brownsville ook een massa-schietpartij."

Jay Walker, een van de belangrijkste organisatoren van de GAG demonstratie, benadrukte het belang van zichtbaarheid van wapen tegenstanders, zelfs met het risico aandacht van gewelddadige individueen te trekken. Hij deelde het verhaal van twee moeders in Chicago die vorige week in Chicago waren doodgeschoten, Chantel Grant, 25, en Andrea Stoudemire, terwijl ze protesteerden tegen pistoolgeweld. Walker noemde dat niets minder dan een politieke moord. Maar hij zei dat het verhaal actie zou moeten inspireren, niet afschrikken.

"Dit is gevaarlijk werk dat moet worden gedaan," zei hij over activisme. “We moeten ons verzetten tegen organisaties zoals de NRA (National Rifle Association) en de politieke macht van een partij als de GOP. We moeten opstaan en gezichten, lichamen en namen op de lijn zetten, ons niet verstoppen achter iets, en omgaan met sociale mediasites."

Holebi & Trans groepen anti en holebi & transgroepen pro
- De Groep Gays Against Guns (GAG) werd opgericht kort na de massa schietpartij op de homoclub Pulse in Orlando in 2016. Ze strijden al drie jaar voor meer wapen controle met demonstraties en protestacties.
Maar net zoals een grote meerderheid van de Amerikaanse bevolking wél voorstander is van het recht op het hebben van een wapen, inclusief politici, zijn er ook holebi's en transgenders voorstander van wapen recht.
- Zo zijn er op heden twee grote Amerikaanse organisaties. The Pink Pistols ontstaan in 2010 krijgt jaar méér leden. En sinds 2017 is er de groep Trigger Warning Queer & Trans Gun Club. Beide holebi & trans organisaties verheerlijken de wet op wapen recht en leren hun leden indien nodig ook schieten. De leden zijn van mening dat ook, en vooral holebi's en transgenders zich moeten kunnen verdedigen. Na elke massa schietpartij trekken beide organisaties meer leden. Maar ook de GAG blijft groeien.
LEES OOK
MAAK KENNIS MET TWEEDE AMERIKAANSE HOLEBI & TRANS GROEP DIE PRO WAPENS ZIJN + VIDEO - 2017
OPNIEUW TOONT ONDERZOEK STIJGING HAATMISDADEN TEGEN HOLEBI & TRANS AAN - 2019
TRUMP NA HEKSENJACHT OP HOLEBI'S NU DERDE ANTI TRANS WET OP KOMST - 2019

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 08 August, 2019 en 1390 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

23 augustus 2019 - Fever Friday
24 augustus 2019 - Sinful Saturday
24 augustus 2019 - Boots Club
24 augustus 2019 - Sharon O Love Live
24 augustus 2019 - Los Ninos
30 augustus 2019 - Suave Mente
30 augustus 2019 - Fever Friday
30 augustus 2019 - Smooch - Tropicalia
31 augustus 2019 - Revelation
31 augustus 2019 - Sinful Saturday

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Onderzoek Universiteit Hasselt: transgenders krijgen minder pensioen.

 

Belgische voetbalclub moet zich verantwoorden wegens homofobe gezangen.

 

Ook Closing Festival Antwerp Pride was succes + reactie 2 moslims en oudste homo aanwezige.

 

De Antwerp Pride was met 90.000 deelnemers een groot succes + 2 video's.

 

SP.A gemeenteraadslid geeft reactie op uitspraken Vlaams Belanger over Prides.

 


Buitenlands nieuws

Eerste permanent Regenboogzebrapad in Londen is een feit.

 

Weigeren pro homohuwelijkstaart komt voor Europees Hof voor de rechten van de Mens.

 

Trump administratie komt met zoveelste anti holebi wet.

 

Uniek in de Arabische wereld: presidentskandidaat is openlijk homo.

 

Hetero's kunnen op het vlak van relaties en seks nog veel leren van holebi's + dromen van wereld zonder gender.

 

Al meer dan 10 Amerikaanse plaatsen met derde gender optie.

 

FBI voorkomt aanslag op holebi club en meer in Las Vegas.

 


Showbizz nieuws

Gordon uit afkickkliniek, de moeilijkste tijd begint nu.

 

Actiefiguurtje van tenniskampioen en lesbische pionier Billie Jean King.

 

Victoria's Secret plooit voor kritiek van fans en boycot met eerste transgender model.

 

Actrice Laverne Cox kreeg onverwacht telefoontje van de hertogin van Sussex.