NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Holebi's & transgenders tegen wapens herdenken slachtoffers massa schietpartijen.Een regenboogvlag met de woorden "Gays Against Guns" ontvouwde zich op Times Square terwijl activisten zongen: GOP-NRA Hoeveel mensen heb je vandaag vermoord?'. (De Amerikaanse Republikeinse partij wordt ook wel Grant Old Party (GOP) genoemd), en NRA staat voor National Rifle Association).

Terwijl de VS nog rouwt om de massa schietpartijen in de Wallmarkt van El Paso in Texas en die van Dayton, Ohio, kwamen holebi's en transgenders van de organisatie Gays Against Guns zondag de straat op. "Ze zeggen dat meer wapens helpt, wel, Walmart verkoopt wapens, en heeft het geholpen?, aldus activst Marti Gould Cummings. Duizenden holebi's en transgenders riepen politici op voor meer wapen controle en minder wapens in de maatschappij. Daarnaast herdachten ze ook de vele (dodelijke) slachtoffers.

Activisten benadrukten dat het niet alleen massa schietpartijen zijn die de tol van Amerika's wapen obsessie aantonen. "Het is zo belangrijk dat we onze stem toevoegen aan het ontelbare aantal mensen dat niet alleen dood ging door gewapend geweld. We mogen ook de duizenden gewonden, verminkten en verlamde slachtoffers niet vergeten," aldus Eric Adams, Brooklyn Borough President voor GAG. Hij uitte verder zijn frustratie over een schietpartij eerder deze maand in Brownsville, waarbij 11 mensen gewond raakten en één stierf. We kunnen de massale schietpartijen niet alleen classificeren op basis van de locatie of de etniciteit of de missie van de schutter," zei Adams. "Net zoals El Paso een massa schietpartij was, zo was in feite Brownsville ook een massa-schietpartij."

Jay Walker, een van de belangrijkste organisatoren van de GAG demonstratie, benadrukte het belang van zichtbaarheid van wapen tegenstanders, zelfs met het risico aandacht van gewelddadige individueen te trekken. Hij deelde het verhaal van twee moeders in Chicago die vorige week in Chicago waren doodgeschoten, Chantel Grant, 25, en Andrea Stoudemire, terwijl ze protesteerden tegen pistoolgeweld. Walker noemde dat niets minder dan een politieke moord. Maar hij zei dat het verhaal actie zou moeten inspireren, niet afschrikken.

"Dit is gevaarlijk werk dat moet worden gedaan," zei hij over activisme. “We moeten ons verzetten tegen organisaties zoals de NRA (National Rifle Association) en de politieke macht van een partij als de GOP. We moeten opstaan en gezichten, lichamen en namen op de lijn zetten, ons niet verstoppen achter iets, en omgaan met sociale mediasites."

Holebi & Trans groepen anti en holebi & transgroepen pro
- De Groep Gays Against Guns (GAG) werd opgericht kort na de massa schietpartij op de homoclub Pulse in Orlando in 2016. Ze strijden al drie jaar voor meer wapen controle met demonstraties en protestacties.
Maar net zoals een grote meerderheid van de Amerikaanse bevolking wél voorstander is van het recht op het hebben van een wapen, inclusief politici, zijn er ook holebi's en transgenders voorstander van wapen recht.
- Zo zijn er op heden twee grote Amerikaanse organisaties. The Pink Pistols ontstaan in 2010 krijgt jaar méér leden. En sinds 2017 is er de groep Trigger Warning Queer & Trans Gun Club. Beide holebi & trans organisaties verheerlijken de wet op wapen recht en leren hun leden indien nodig ook schieten. De leden zijn van mening dat ook, en vooral holebi's en transgenders zich moeten kunnen verdedigen. Na elke massa schietpartij trekken beide organisaties meer leden. Maar ook de GAG blijft groeien.
LEES OOK
MAAK KENNIS MET TWEEDE AMERIKAANSE HOLEBI & TRANS GROEP DIE PRO WAPENS ZIJN + VIDEO - 2017
OPNIEUW TOONT ONDERZOEK STIJGING HAATMISDADEN TEGEN HOLEBI & TRANS AAN - 2019
TRUMP NA HEKSENJACHT OP HOLEBI'S NU DERDE ANTI TRANS WET OP KOMST - 2019

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 08 August, 2019 en 1489 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

07 december 2019 - Spotlight
14 december 2019 - Cafeina Retro
20 december 2019 - Woman only party
20 december 2019 - Cave @ Steel Gate
21 december 2019 - Girls for Girls
21 december 2019 - Funky
26 december 2019 - Girls for Girls
27 december 2019 - Pride to be older
28 december 2019 - Sharon O Love
28 december 2019 - Boys for Boys

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Nieuwe Belgische holebi & trans+ website, info, regenboogtoeren ...

 

Brussels opvanghuis voor dakloze holebi & trans+ jongeren, ook jij kan hen steunen, doe mee.

 

Ook in Oost-Vlaamse stad komt er weldra een Regenboogzebrapad + lijstjes.

 

Holebi’s in sportclubs: Belgische online fotocampagne moet taboe doorbreken.

 

James Cooke won twee prijzen + video.

 

N-VA uit Antwerpse gemeente wil meer holebi zichtbaarheid en thema bespreekbaar maken bij alle jongeren.

 


Buitenlands nieuws

Nederlandse partijen willen discriminatie van holebi's e.a in Nederlandse Grondwet.

 

Uniek: Eerste holebi & transgender altaar schilderij in Kerk van Zweden.

 

Homo koppel krijgt vijftien jaar celstraf alleen maar omdat ze van elkaar houden.

 

Biseksuele vrouwen vaker slachtoffer van seksueel geweld, ook lesbi & homo vaker slachtoffer.

 

Niet alles is oké voor holebi's & transgenders wanneer een stad wordt uitgeroepen als regenboogstad.

 

Na holebi record, schrijven Britten geschiedenis met record aantal transgender en niet-binaire politici voor zitje in parlement.

 


Showbizz nieuws

Jonathan Van Ness is het eerste niet vrouwelijke covermodel van Cosmopolitan in 35 jaar.

 

Cyndi Lauper krijgt Verenigde Naties award voor haar inzet voor holebi's & transgenders.

 

Caitlyn Jenner krijgt tal van transfobe haat berichten op sociale media.

 

Omdat Kate lesbisch is weigeren ouders naar haar huwelijk te komen, Ellen DeGeneres bezorgde ze verrassingen + foto's en video.

 

Lena Waithe en Alano Mayo spontaan gehuwd voor de buste van pionier Harvey Milk + video.