NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Amsterdam Canal Pride was een succes: een verslag...Zaterdag was het in Amsterdam weer tijd voor de jaarlijkse Canal Pride, een bonte stoet van ruim tachtig boten die van het Oosterdok via de Prinsengracht naar het Westerdok voeren. Het was dit jaar de 24ste editie waarvoor zoals elk jaar honderdduizenden toeschouwers naar de hoofdstad afzakten. De Pride stond ook in het teken van de 50ste verjaardag van de Stonewall rellen.

Nieuw - voor het eerst
Zoals elk jaar waren er boten van holebi en trans+ organisaties en deelnemers, maar ook tal van boten van politieke partijen en bedrijven die mee de 'roze strijd' ondersteunden. Voor het eerst in zijn geschiedenis was het dit jaar verboden om versterkte muziek langst de kant van de botentocht af te spelen, en dit omdat die muziek in het verleden de boten en hun eigen muziek of deelnemers overstemde.

Ook nieuw was dat mensen die zelf met een bootje op de route wenste te varen, voor het eerst een Pride vignet nodig hadden, daarmee hoopte de organisatie de drukte op het water binnen de perken te houden. Daardoor konden de boten, in tegenstelling tot vorig jaar, goed doorvaren.

De botenparade bestond dit jaar uit tachtig versierde boten. Er voer dit jaar voor het eerst een boot mee waarop alleen maar transpersonen stonden. Ook waren er voor het eerst verschillende politieke partijen verenigd op een gezamenlijke boot. Andere opvallende boten waren de boot van het politienetwerk Roze in Blauw en een Iraanse boot.

Demonstratie tegen politie en politici
Een groepje demonstranten betoogde dit jaar tegen de deelname van politie en politici aan de Canal Pride. Ze zijn van mening dat de politie en politici te weinig doen ter bescherming van holebi's transgenders en intersekse personen.

Overvol
In de vroege avond riepen zowel de organisatoren als de politie op om niet meer naar de binnenstad van Amsterdam te komen. Door de aanwezigheid van honderdduizenden bezoekers en deelnemers was de stad propvol en kon er niemand meer bij. Ook alle plaatsen waar er feesten werden gehouden waren overvol. Volgens de organisatie was het een zeer geslaagde Canal Pride editie.

Bekende Nederlanders
Ook dit jaar waren er weer tal van bekende Nederlanders van de partij. Zoals Paul de Leeuw die voor de gelegenheid een roze waaier uit de kast had gehaald en zei: "Wees trots op wie je bent en draag het uit." Ook Roxeanne Hazes was van de partij haar outfit liet weinig aan de verbeelding over, de zangeres droeg een ensemble dat bestond uit een cowboyhoed, slip en tepelplakkers met daarover een doorschijnend jumpsuit. De bekende Nederlanders zaten verspreid over verschillende boten, zoals Cornald Maas, Richard Groenendijk, Conchita Wurst, Willeke Alberti, Mayday, Barbara Barent, Kim Feenstra en vele anderen.

Huwelijksaanzoek
Tijdens de Canal Parade vroeg Anastasia Zolkina haar vriendin Viktoriia Vorobeva onverwacht ten huwelijk. Anastasia en Vorobeva komen uit Rusland. Namens Pride Amsterdam ontvingen zij een cadeau en een bos bloemen uit handen van Pride Ambassadeur Hans Verhoeven.

Drie winnende boten
Elk jaar kiest de jury ook drie boten uit die in de prijzen vallen. De boot van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) heeft de prijs gewonnen voor boot met het beste statement, namelijk Veilig leren en werken in het onderwijs. De boot van 3 layers, een organisatie voor de bevordering van de aanvaarding van holebi transgender en intersekse personen, won in de categorie het beste thema: Stop in the name of love! En de prijs voor de boot met de mooiste vormgeving is gegaan naar de boot van A'DAM Toren. De boot liet zien hoe het paradijs van de toekomst eruitziet. De prijzen worden zondag uitgereikt door Cornald Maas en Conchita Wurst tijdens het slotconcert op de Dam.

Pedo's niet welkom
In het begin was er sprake dat er minstens één man de pedoclub genaamd Kinderbevrijdingsfront zou komen promoten. Op advies van de burgemeester en politie gebeurde dat niet. Een woordvoerder van Pride Amsterdam bevestigde dat de organisatie was benaderd, maar wil ‘geen woorden vuilmaken’ aan deze club: ‘Ze zijn geen onderdeel van Pride Amsterdam. Wij willen onze naam niet hiermee geassocieerd zien. Dit hoort niet bij ons.’ En gelijk heeft hij vinden de meerderheid van de deelnemers aan de Canal Pride. Een pedoclub hoort niet bij de groep van holebi's transgenders en intersekse personen, omdat dit allemaal volwassenen zijn die vallen op volwassenen, of jong volwassenen die vallen op jongvolwassenen of jongeren die vallen op jongeren. Volwassenen die vallen op minderjarigen horen er absoluut niet bij. Een homo man die anoniem wenst te blijven is naar eigen zeggen niet te spreken dat er in zijn eigen Nederland een pedo organisatie wordt toegelaten en is blij dat deze niet welkom was op de Canal Pride.

Video's
Op Youtube kan iedereen terecht voor tal van video's met een mini kort of iets langer verslag van de Amsterdamse Canal Pride. Gewoon intypen: 'Amsterdam Canal Pride' en filteren op deze week.


Bron: nu.nl en holebi info

Dit bericht is gepost op 04 August, 2019 en 1980 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

22 november 2019 - Boots Club Big & Bear
23 november 2019 - Boots Club Anniversary
23 november 2019 - Lesbian Message Party
23 november 2019 - Revelation
29 november 2019 - Boots Club Leather Rubber
30 november 2019 - Boots Club Anniversary
07 december 2019 - Spotlight
14 december 2019 - Cafeina Retro
20 december 2019 - Woman only party
21 december 2019 - Girls for Girls

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Permanent regenboogzebrapad op komst in West-Vlaamse gemeente.

 

Populaire Vlaamse serie wtFOCK toont mooie verhaallijn rond homo koppeltje, maar ook homofobische aanval + 3 video's.

 

Naar aanleiding van Rode Neuzen Dag, het verhaal van een Vlaamse jonge transgender man.

 

Gentse studenten vestigen aandacht op onredelijke vragen die holebi & trans asielzoekers krijgen.

 

Dit zijn de straffen voor Belgische homofobe en racistische voetbalsupporters.

 

Man riskeert celstraf na aanval op Turkse lesbienne in Vlaams-Brabant.

 

5 Vlaamse transgenders over de strijd na de operatie, het zijn niet altijd succes verhalen zoals dat van Bo en Sam.

 


Buitenlands nieuws

Uniek: Amerikaanse homo tiener wint zitje in gemeenteraad.

 

1 op 6 vrouwen en 1 op 20 mannen ooit verliefd op iemand van hetzelfde geslacht.

 

Homo & biseksuele mannen beschouwen racisme (bijna) als normaal op dating-apps.

 

57 Britse politici stemden niet voor Europese resolutie die Pools wetsvoorstel afkeurt.

 

Aantal zelfmoorden onder homo's en lesbiennes daalt met dank aan legalisatie homohuwelijk.

 

Oplichters doen zich voor als slachtoffers holebi- of transfobie op Grindr.

 


Showbizz nieuws

Lena Waithe en Alano Mayo spontaan gehuwd voor de buste van pionier Harvey Milk + video.

 

Amerikaans acteur en vriend verloofd.

 

Amerikaans Sense8 en Stargate Universe acteur uit de kast in holebi magazine.

 

Ellen DeGeneres krijgt award die haar hele carrière in de bloemetjes zet.

 

Zanger Ricky Martin 10 maand na geboorte dochtertje, papa van zoontje.