Nederland voornamelijk enkel op papier holebi & trans+ vriendelijk.Uit Nederlands onderzoek door EenVandaag, gehouden in een periode tussen 3 en 15 juli, deden 21.450 leden van het EenVandaag Opiniepanel mee, waaronder 2.993 holebi's transgenders en intersekse personen. Het onderzoek toont onder andere aan dat Nederland voornamelijk alleen op papier holebi & transgender+ vriendelijk is.

Hoewel holebi's (homo's, lesbiennes, biseksuelen) transgenders en intersekse personen, 59%, zegt dat het best goed gaat met de aanvaarding van hun gemeenschap in Nederland, plaatsen ze daar wel een kanttekening bij. Op het vlak van wetgeving zit alles goed, maar onder de oppervlakte heerst er toch nog een gebrek aan aanvaarding bij de Nederlandse bevolking.

Volgens 61% van de ondervraagde holebi's transgenders en intersekse personen is het nog steeds een probleem in Nederland om altijd open te zijn over je geaardheid of genderidentiteit. Deze 'verborgen' intolerantie zorgt er in de praktijk voor dat veel holebi's terughoudend zijn op straat. Zo voelt 58% zich niet vrij om hand in hand te lopen met zijn of haar partner. En voelt 63% zich niet vrij om een kus op de mond te geven in het openbaar, uit angst voor negatieve reacties.

Enkele vragen en antwoorden

Mannelijk en vrouwelijk gedrag
Op de vraag: 'Ik heb er over het algemeen moeite mee als een man zich 'vrouwelijk' gedraagt.' zegt 18% van de heteroseksuelen en niet trans of intersekse personen ja. Bij de groep van holebi's transgenders en intersekse personen zegt 10% ja.
Op de vraag: 'Ik heb er over het algemeen moeite mee als een vrouw zich 'mannelijk' gedraagt.'
zegt 14% van de hetero's en niet trans of intersekse personen ja. Bij de groep van holebi trans en intersekse personen zegt 7% ook ja.

De Amsterdamse Pride
Op de vraag: Denk je dat de Canal Parade vooral een positief of een negatief efect heeft op de
acceptatie van holebi's transgenders en intersekse personen in Nederland, of maakt het weinig verschil?
Bij de hetero's en niet trans of intersekse deelnemers zegt 34% ja een negatief effect en 40% van hen zegt het maakt geen verschil. Bij de holebi's transgenders en intersekse personen zegt 30% dat het een negatief effect heeft en 43% zegt dat het weinig verschil maakt.

Vragen enkel aan holebi's transgenders en intersekse personen

- Zijn er situaties waarin je het afgelopen jaar je gedrag hebt aangepast om negatieve reacties over je seksuele oriëntatie of genderidentiteit te voorkomen?
Ja, in het openbaar 36% - - Ja, op het werk 21% - - Ja, op de sportclub 7% - - Ja, in privésituaties 20%
Ja, tijdens het uitgaan 17% - - Ja, ergens anders 4% en Nee 50%.

- Heb je in het afgelopen jaar wel eens negatief gedrag meegemaakt alleen vanwege je seksuele oriëntatie of genderidentiteit? - Ja, ik heb negatief gedrag meegemaakt 37% - - Nee, ik heb geen negatief gedrag meegemaakt 59% en 4% weet het niet of had geen mening.

- Wat heb je meegemaakt alleen vanwege je seksuele oriëntatie of genderidentiteit?
Er werden vervelende opmerkingen / grappen gemaakt 81%
Ik ben uitgescholden / nageroepen 47%
Ik ben bedreigd 9%
Ik ben bespuugd 6%
Ik ben geslagen / geschopt 5%
Weet niet / wil ik niet zeggen 6%

Meer soort gelijke vragen en antwoorden kan je nalezen in het pdf document - link onder aan deze tekst. Hier onder nog enkele algemene vragen en antwoorden:

Op de vraag : Als je kijkt naar de afgelopen jaren, wie is voor jou een holebi trans intersekse rolmodel? Waren de vijf meest genoemde personen: - Margriet van der Linden - Paul de Leeuw - Claudia de Breij - Ellie Lust en Erwin Olaf.

Op de vraag: Wat is volgens jou hét holebi en transgender+ anthem? De 5 meest genoemd, in willekeurige volgorde: - Born this way van Lady Gaga - YMCA van the Village People - I will survive van Gloria Gaynor - I Want to break free van Queen en I am what I am van Gloria Gaynor

Het hele onderzoek
Wie alle onderzoeksresultaten wil lezen kan dat in een pdf formatje ==> KLIK HIER

LEES OOK
NEDERLANDSE HOMO'S EN LESBIENNES DENKEN 2 KEER NA VOOR ZE HAND IN HAND LOPEN


Bron: eenvandaag.avrotros.nl

Dit bericht is gepost op 03 August, 2019 en 2419 keer gelezen.Reageer op dit bericht: