Jonge hetero slachtoffer van homofobie tijdens Gentse Feesten.Homofobie en geweld op basis van seksuele geaardheid of genderidentiteit, zal al het ooit de wereld uit zijn? Jammer genoeg is het antwoord op die vraag; nee, en daarbij vallen er af en toe ook heteroseksuele slachtoffers, zoals de 19-jarige Tibo (foto), die recent slachtoffer werd van homofobie tijdens de Gentse Feesten.

Tibo De Vos, eerstejaarsstudent handelsingenieur in Gent, en woonachtig te Lennik (Vl-Brabant) werd maandag het slachtoffer van zinloos geweld en homofobie. De feiten gebeurden tijdens de Gentse Feesten. Toen hij met een vriend naar huis wandelde werd hij door vier mannen benaderd. Volgens de moeder van Tibo uitte een agressor homofobe verwijten richting de vriend van Tibo. En toen die besloot op te komen voor zijn homo vriend kreeg hij een vuistslag op zijn kaak.

Tibo zelf hetero, liep samen met een vriend die homo richting hun kot na een nachtje Gentse Feesten. Ter hoogte van het Julius de Vigneplein, niet ver van de Visserij, sprak een jongeman hem aan. “Hij stond aan een wagen, waarin nog een drietal gasten zaten”, vertelt zijn mama. De man had het niet begrepen op de geaardheid van de vriend van Tibo en begon hem uit te dagen. Die vriend is dat (helaas) al gewoon en negeerde hem, waarna er nog meer vulgaire verwijten volgden. Daarop draaide Tibo zich om én nam het voor zijn vriend op. “Dat is toch zijn volste recht?, antwoordde hij, waarna de jongeman hem plots een kaakslag toediende. De dader stapte in de auto en het viertal reed ervandoor.

Nadat Tibo contact had gehad met zijn ouders diende hij klacht in bij de politie. “We hebben hem naar spoed gestuurd. Daar bleek dat zijn linkerkaak gebroken is. Hij lag tot woensdagmiddag in het UZ Gent. Intussen is hij opnieuw thuis: het gevoel in zijn onderlip is hij (waarschijnlijk permanent) kwijt. Hij kan ook vier weken geen vast voedsel eten”, aldus de mama van Tibo.

Wie heeft iets gezien?
Het is intussen het derde voorval van zinloos geweld op de Gentse Feesten. Tijdens de eerste feestnacht van vrijdag 19 juli op zaterdag 20 juli werd er ook al een jonge vrouw uit Evergem in elkaar geslagen. Maandag, op dezelfde dag als Tibo, takelden vier mannen ook de 22-jarige West-Vlaamse studente Noa Cornaer toe. Of er link is tussen de voorvallen, is voorlopig niet duidelijk. “We hopen via deze weg getuigen te vinden”, besluit de mama van Tibo. “Op het moment van de feiten zijn een viertal personen gepasseerd. Alle informatie is welkom: zo zou bijvoorbeeld het model van de wagen al een grote hulp kunnen zijn.” Wie informatie heeft kan terecht bij de politie in Gent of in zijn eigen woonplaats.

Vorig jaar kwam de stad Gent (ook) meermaals in het nieuws na feiten van (zwaar) homofobisch geweld.

LEES OOK
3 MANNEN DIE TRANSGENDER TIENER VERKRACHTE IN ANTWERPEN KENNEN HUN STRAF
VLAAMS SP.A GEMEENTERAADSLID KREEG TE MAKEN MET HOMOFOBIE IN HONGARIJE
WERD VLAAMSE MAN IN SPANJE VERMOORD OMDAT HIJ HOMO WAS?
MEER HOLEBI FOBIE IN BELGIE IS TOPJE VAN IJSBERG OMDAT...
4 JONGENS UIT IEPER EN MENEN KRIJGEN LICHTE STRAF VOOR MISHANDELEN HOMO MET BEPERKING
LICHTE STRAF V HOMOFOBEN DIE 2 GENTSE HOMO KOPPELS AANVIELEN WAS GEEN HOMOFOBIE!! 2018

Bron: hln.be

Dit bericht is gepost op 03 August, 2019 en 3132 keer gelezen.