Werk collega's praten makkelijker over immigratie & politiek dan over holebi's en transgenders.Uit nieuw onderzoek blijkt dat Britten eerder comfortabel praten over immigratie met hun mede collega's op het werk dan dat ze praten over holebi en transgender rechten.

Het onderzoek toont aan dat werk collega's niet enkel makkelijker praten over immigratie maar ook over politiek. Wat betreft politiek sprak 46% recent meermaals over de Brexit en 36% over Amerikaans president Trump.

Verder voelt 62% van de werk collega's zich comfortabel wanneer het gesprek gaat over immigranten. Wanneer het gesprek over holebi en transgenders gaat voelt 45% zich comfortabel.

Labour stemmers voelden zich het minst ongemakkelijk (18 procent) om te praten over holebi & trans rechten. En 39% van de aanhangers van de Groene Partij voelen zich het meest ongemakkelijk om te praten over holebi's en transgenders.

Volgens de onderzoekers praat men op het werk minder over holebi en transgender rechten omdat best veel mensen weinig vertellen over hun privé leven op het werk, en daarnaast zitten ook best veel holebi's op het werk in de kast omdat ze vinden dat dit privé is of omdat ze bang zijn om uit de kast te komen.

Verder blijkt dat zelfcensuur van politieke opvattingen varieerde tussen geslacht. 22% van de vrouwen zei dat ze niet vrijelijk hun mening kunnen uiten op het werk, vergeleken met 16% van de mannen.
LEES OOK
HOLEBI & TRANS UIT DE KAST OP HET WERK - BETER VOOR WERKGEVER EN BEDRIJF - 2018
HOLEBI & TRANS IN LEIDINGGEVENDE FUNCTIE BETER VOOR BEDRIJF - 2018
VLAAMSE WERKGEVERS KEUREN HOLEBI & TRANS NIET AF WEL BANG VOOR REACTIES 2018
HOLEBI OF TRANSGENDER ZIJN OP DE BELGISCHE WERKVLOER - DEEL 2 - 2018
HOLEBI'S EN TRANSGENDERS OP DE BELGISCHE WERKVLOER - DEEL 3 - 2018

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - 2019

Dit bericht is gepost op 01 August, 2019 en 2345 keer gelezen.