Het is weer bijna tijd voor de Antwerp Pride en het Queer Arts Festival (05/08 - 11/08).Het is weer bijna tijd voor de Antwerp Pride (12de editie) en voor de 6de editie van het Queer Arts Festival. De Antwerp Pride gaat door van 7 tot 11 augustus. Het Antwerp Queer Arts festival van 5 tot 10 augustus.

Het thema van de Antwerp Pride is dit jaar RIOT, naar aanleiding van het feit dat het dit jaar 50 jaar geleden is dat in New York de Stonewall rellen uitbraken, wat de aanzet was voor de gelijke rechtenstrijd van holebi's travestieten en transgenders, en tevens het begin van de eerste holebi trans+ organisaties wereldwijd. Met het thema keert de Antwerp Pride terug naar de roots van de internationale Pride beweging, waarbij voornamelijk drag queens (travestieten) en homo's op de eerste rij stonden bij de Stonewall rellen.

Het Queer Arts Festival is een internationaal kunstfestival, dat gender en seksuele diversiteit in vraag stelt. Op het programma zowel lokale artiesten als internationaal talent geprogrammeerd in verschillende kunstvormen: muziek, literatuur, film, dans, theater, expositie, performance enz... Het festival is een grassroots-initiatief van het Antwerp Pink House, de lokale LGBT + koepelorganisatie. En is afhankelijk van gemeenschapsondersteuning om de ruimtes en representatie te creëren die we nodig hebben. Uw ticketaankoop ondersteunt direct queer-artiesten - Meer info via link onderaan.

Op het programma van de Antwerp Pride tal van evenementen, gaande van Expo, fototentoonstelling, lezingen, parties, optredens, dans en muziek, holebi sport, Pride event op de Meir, Café parties, Brunch, de pride Games en meer. Hier onder aandacht voor enkele events (niet alle), méér via links onderaan.

Vrijdag 9 Augustus - Antwerp Pride op de Meir-As - 14:00 - 18:00 uur.
Animatie op hele Meir-as van 14 tot 17uur

Vrijdag 9 Augustus - Pride Games - Meir - Wapper -Theaterplein - 14:00 - 23:00 uur
De Pride Games zijn een belevingsconcept voor iedereen die houdt van een namiddag gek doen onder vrienden. Tijdens de Pride Games nemen teams van vier of vijf personen het tegen elkaar op in vijf kleurrijke battles met als doel zoveel mogelijk punten te scoren en op die manier de regenboogvlag te veroveren, aldus de organisatie. Vanaf 14 uur zijn er activiteiten en workshops voor iedereen. Deze zijn gratis. “Yoga, workout, games, … Supporteren kan, maar zelf deelnemen is nog leuker. Om 17.30 uur vindt hier ook de openingsceremonie plaats van de Pride Games Vanaf 18 uur trekken we dan in parade naar het Theaterplein om aan de competitie te beginnen. Meer info via link onderaan.

Zaterdag 11 Augustus - Antwerp Pride parade - 14:00 - 16:00 uur.
De Holebi, Trans+, Travestie en sympathisanten parade optocht vertrekt om 14:00 uur op het Sint-Jansplein om daarna via de Paardenmarkt en de Scheldekaaien naar de Gedempte Zuiderdokken als eindpunt te trekken. Breng gerust je regenboogvlag of andere regenboog spullen mee, of kleed je in de regenboogkleuren of waarom niet in het roze! Je gewone outfit is natuurlijk ook zéér oké.

Zaterdag 11 Augustus - Antwerp Pride - Love United Festival - 15:00 - 23:00 uur.
Gedempte zuiderdokken Antwerpen. Met Live performances by Kate Ryan, Soraya Viviane, One Beat Collective - Love stage: D-Club Party - Pannekoek - United Stage: Le Zoo - Woodpop CargoClub

Zondag 12 Augustus - Antwerp Pride Closing Festival - optredens 13:00
Closing Festival op de Gedempte Zuiderdokken. Het evenement is volledig gratis en zal maar liefst twee podia hebben, georganiseerd door Nathalie Delporte, Hind Eljadid en Jaouad Alloul. Met optredens van: Pink Noise, Get Ready, Sandra Mermans, Geena Lisa & Andrea Croonenberghs met Tribute to Yasmine, Sofie, Ivann met tribute to George Michael, Marc Almond, Charlotte Perrelli, Kiss of the Spider Woman.

NUTTIGE LINKS
- Website Antwerp Pride ==> Klik hier
- Facebook Antwerp Pride ==> Klik hier
- Twitter Antwerp Pride => Klik hier
- Website Queer Arts Festival => Klik hier
- Facebook Queer Arts Festival ==> Klik hier
- Website Antwerp Pride Games ==> Klik hier


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 29 July, 2019 en 2790 keer gelezen.