Datingapp Tinder gaat holebi en trans+ gebruikers beschermen.De datingapp Tinder gaat holebi en transgender+ gebruikers beschermen wanneer ze naar landen reizen waar holebi zijn strafbaar is en waar transgenders vervolgd worden. In juni van dit jaar kon je bij holebi info al lezen dat Tinder meer holebi & transgender gebruikers wil aantrekken, hiermee zet men alvast een eerste positieve stap.

Hoewel Tinder voornamelijk gebruikt wordt door heteroseksuelen, maken steeds meer holebi's en transgenders gebruik van de datingapp. In een persbericht van Tinder zegt men: "Het is belangrijk dat we in het achterhoofd houden dat er nog steeds 70 landen zijn waar homoseksualiteit strafbaar is."

En daarom ontwikkelde de datingapp een Traveler Alert, dat in de app verschijnt wanneer die wordt geopend in één van die 70 landen. Hiermee wil Tinder haar holebi en transgender+ gebruikers waakzaam maken voor de gevaren die ze kunnen lopen wanneer ze in een land op vakantie zijn waar homoseksualiteit strafbaar is

Wie zich op de datingapp heeft aangeduid als lesbisch, biseksueel, transgender of queer, zal niet langer automatisch worden weergegeven op de app zodra ze in een land zijn waar niet-heteroseksuele relaties worden bestraft. De lokalisatie werkt via de netwerkverbinding. Eens in het land krijg je de keuze om je profiel te verbergen. Wie expliciet kiest om dat niet te doen, zal nog steeds zonder seksuele voorkeur of geslacht worden weergegeven. Zo wil het bedrijf voorkomen dat politiediensten die informatie gebruiken om iemand te arresteren of bestraffen.

Voor de landenlijst werkte Tinder samen met ILGA World, de International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association. Het gaat om bijna zeventig landen. Onder meer in Iran, Saudi-Arabië en Soedan staat zelfs de doodstraf op seksuele handelingen met iemand van hetzelfde geslacht. Wie nadien weer in een land komt waar de rechten voor holebi's en transgenders beter zijn, wordt weer als vanouds getoond op de datingapp. De functie wordt de komende dagen wereldwijd uitgerold op Android en iOS.
LEES OOK
DATING APP TINDER BINNENKORT OOK (MEER) VOOR HOLEBI & TRANS + VIDEO
GRINDR HOMO DATING APP BESTAAT 10 JAAR - VERHALEN VAN GEBRUIKERS + VEILIGE DATING TIPS


Bron: hln.be & holebi info

Dit bericht is gepost op 27 July, 2019 en 2641 keer gelezen.