Erkenning buitenlandse homohuwelijken in Bulgarije.Het Bulgaarse Hof van Beroep oordeelde vrijdag dat homohuwelijken afgesloten in landen waar dat legaal kan, moeten worden erkend. De uitspraak komt er nadat vorig jaar de administratieve rechtbank van Sofia City oordeelde in het voordeel van een lesbisch koppel.

Vorig jaar oordeelde de administratieve rechtbank van Sofia City dat het huwelijk van Christina Palma en Mariama Diallo, een Australisch-Frans koppel, die huwden in Frankrijk maar in Bulgarije wonen, moet worden erkend. Na deze uitspraak wilde de Bulgaarse migratie-afdeling in beroep gaan maar dat werd verworpen.

Het Hof oordeelde uiteindelijk dat Bulgarije homo en lesbische huwelijken afgesloten in landen waar dat legaal is moet erkennen. Dit komt omdat Bulgarije deel uitmaakt van de Europese Unie en volgens de EU-regels elke EU-burger recht heeft op gezinsmobiliteit binnen de EU-landen. Die regel is zelfs van toepassing als hun echtgenoot geen burger van de Europese Unie is.

Het lesbisch koppel is erg blij met de uitspraak en zegt te hopen dat de uitspraak er zal toe bijdragen dat ook Bulgaarse homo's en lesbiennes in de toekomst snel zullen kunnen trouwen, want voorlopig blijft dat nog verboden voor Bulgaarse holebi's.
LEES OOK
ERKENNING BUITENLANDSE HOMOHUWELIJKEN IN HONGKONG
NOORD-IERLAND KRIJGT HOMOHUWELIJK ALS MEN VOOR BEPAALDE TIJD GEEN REGERING HEEFT

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 27 July, 2019 en 2652 keer gelezen.