Je leest:

VTM zoekt dringend homo's en lesbiennes.Na vier seizoenen en zeventien huwelijken is ‘Blind getrouwd’ er nog steeds niet in geslaagd om homo's en homo's en lesbiennes en lesbiennes met elkaar te matchen. Aan goede wil ontbreekt het de makers niet, maar voor seizoen vijf schakelen ze toch een versnelling hoger.

Tijdens deze vakantie maanden is de productie van het VTM-programma Blind Getrouwd al volop bezig met het screenen van deelnemers. Anders dan de voorbije jaren, toen de geselecteerde kandidaten samenkwamen tijdens speciaal georganiseerde weekends, worden ze deze keer opgedeeld in kleine groepjes van twintig mensen. Het selectieproces wordt zo veel intensiever gevoerd, om de kandidaten nog beter te begeleiden.

Zorgvuldigere screening
Bij homo's en lesbiennes gebeurt de screening nog zorgvuldiger, want in tegenstelling tot hetero’s krijgen zij een individuele uitnodiging voor de infosessies. “Dat doen we allereerst omdat ze niet per geslacht kunnen worden ingedeeld”, vertelt executive producer Leen Lombaert. “Mogelijke matches mogen elkaar immers nog niet zien in de voorbereiding.”

Extra zoektocht naar holebi's
De programma makers gaan dit jaar extra op zoek naar homo's en lesbiennes. “Via externe kanalen doen we meer moeite om een grotere poel holebi’s bijeen te krijgen. Zo werken we samen met een hele reeks holebiverenigingen om zichtbaarder te worden in die doelgroep. We zijn aanwezig op enkele van hun events, om op die manier duidelijk te maken dat we zelf supporteren voor een holebimatch.” Het ontbreken van homo’s en lesbiennes blijft een heikel punt. Daar waar het in Nederland, Australië en Nieuw-Zeeland wel lukte, zijn er bij ons inmiddels zeventien holebiloze huwelijken gepasseerd. “We hopen nochtans écht op zoveel mogelijk diversiteit”, aldus Lombaert. “Maar we kunnen ze moeilijk matchen alleen omdat het holebi’s zijn. Dan gaan we volledig voorbij aan het doel van het programma.” Aan interesse ontbreekt het alvast niet, want het percentage holebi’s dat zich inschrijft voor ‘Blind getrouwd’ komt volgens de makers overeen met het aantal holebi’s in Vlaanderen: zo’n 3 tot 10%.

Begeleiding holebi's is anders
De begeleiding van holebi’s na de selectie is volgens ‘Blind getrouwd’-experte Sybille Van Weehaeghe grotendeels hetzelfde, maar toch zijn er hier en daar verschillen. “Het cliché luidt dat homo’s net iets experimenteler zijn op seksueel gebied, dus dat vereist misschien een ietwat andere begeleiding”, zegt ze. “Bovendien is het vaak zo dat de poel waaruit gevist wordt net iets kleiner is, waardoor homo’s en lesbiennes elkaar sneller kunnen kennen. Maar voor de rest begeleid ik in mijn praktijk holebi’s en hetero’s hetzelfde. Voor ‘Blind getrouwd’ zijn mensen die al ervaring hebben met serieuze relaties wel iets makkelijker om mee te werken, omdat er dan minder blinde vlekken zijn voor ons, experten. Maar dat neemt niet weg dat mensen met weinig ervaring geen kans maken, dat zag je ook al in de voorgaande reeksen.”

Aanmelden
Het parcours van de toekomstige koppels is nu al bekend. De kandidaten worden tot en met september volop gescreend, vervolgens worden enkelen aan elkaar gekoppeld, en in oktober en november wordt er getrouwd. Hoeveel koppels er uit de screening komen, is nog niet duidelijk. Dat hangt volgens de makers volledig af van het aantal sterke matches die er zijn. Voor wie twijfelt, is het trouwens nog niet te laat. Iedereen kan zich nog steeds aanmelden ==> KLIK HIER

Bron: hln.be

Dit bericht is gepost op 25 July, 2019 en 2736 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

23 augustus 2019 - Fever Friday
24 augustus 2019 - Sinful Saturday
24 augustus 2019 - Boots Club
24 augustus 2019 - Sharon O Love Live
24 augustus 2019 - Los Ninos
30 augustus 2019 - Suave Mente
30 augustus 2019 - Fever Friday
30 augustus 2019 - Smooch - Tropicalia
31 augustus 2019 - Revelation
31 augustus 2019 - Sinful Saturday

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Onderzoek Universiteit Hasselt: transgenders krijgen minder pensioen.

 

Belgische voetbalclub moet zich verantwoorden wegens homofobe gezangen.

 

Ook Closing Festival Antwerp Pride was succes + reactie 2 moslims en oudste homo aanwezige.

 

De Antwerp Pride was met 90.000 deelnemers een groot succes + 2 video's.

 

SP.A gemeenteraadslid geeft reactie op uitspraken Vlaams Belanger over Prides.

 


Buitenlands nieuws

Eerste permanent Regenboogzebrapad in Londen is een feit.

 

Weigeren pro homohuwelijkstaart komt voor Europees Hof voor de rechten van de Mens.

 

Trump administratie komt met zoveelste anti holebi wet.

 

Uniek in de Arabische wereld: presidentskandidaat is openlijk homo.

 

Hetero's kunnen op het vlak van relaties en seks nog veel leren van holebi's + dromen van wereld zonder gender.

 

Al meer dan 10 Amerikaanse plaatsen met derde gender optie.

 

FBI voorkomt aanslag op holebi club en meer in Las Vegas.

 


Showbizz nieuws

Gordon uit afkickkliniek, de moeilijkste tijd begint nu.

 

Actiefiguurtje van tenniskampioen en lesbische pionier Billie Jean King.

 

Victoria's Secret plooit voor kritiek van fans en boycot met eerste transgender model.

 

Actrice Laverne Cox kreeg onverwacht telefoontje van de hertogin van Sussex.