Je leest:

VTM zoekt dringend homo's en lesbiennes.Na vier seizoenen en zeventien huwelijken is ‘Blind getrouwd’ er nog steeds niet in geslaagd om homo's en homo's en lesbiennes en lesbiennes met elkaar te matchen. Aan goede wil ontbreekt het de makers niet, maar voor seizoen vijf schakelen ze toch een versnelling hoger.

Tijdens deze vakantie maanden is de productie van het VTM-programma Blind Getrouwd al volop bezig met het screenen van deelnemers. Anders dan de voorbije jaren, toen de geselecteerde kandidaten samenkwamen tijdens speciaal georganiseerde weekends, worden ze deze keer opgedeeld in kleine groepjes van twintig mensen. Het selectieproces wordt zo veel intensiever gevoerd, om de kandidaten nog beter te begeleiden.

Zorgvuldigere screening
Bij homo's en lesbiennes gebeurt de screening nog zorgvuldiger, want in tegenstelling tot hetero’s krijgen zij een individuele uitnodiging voor de infosessies. “Dat doen we allereerst omdat ze niet per geslacht kunnen worden ingedeeld”, vertelt executive producer Leen Lombaert. “Mogelijke matches mogen elkaar immers nog niet zien in de voorbereiding.”

Extra zoektocht naar holebi's
De programma makers gaan dit jaar extra op zoek naar homo's en lesbiennes. “Via externe kanalen doen we meer moeite om een grotere poel holebi’s bijeen te krijgen. Zo werken we samen met een hele reeks holebiverenigingen om zichtbaarder te worden in die doelgroep. We zijn aanwezig op enkele van hun events, om op die manier duidelijk te maken dat we zelf supporteren voor een holebimatch.” Het ontbreken van homo’s en lesbiennes blijft een heikel punt. Daar waar het in Nederland, Australië en Nieuw-Zeeland wel lukte, zijn er bij ons inmiddels zeventien holebiloze huwelijken gepasseerd. “We hopen nochtans écht op zoveel mogelijk diversiteit”, aldus Lombaert. “Maar we kunnen ze moeilijk matchen alleen omdat het holebi’s zijn. Dan gaan we volledig voorbij aan het doel van het programma.” Aan interesse ontbreekt het alvast niet, want het percentage holebi’s dat zich inschrijft voor ‘Blind getrouwd’ komt volgens de makers overeen met het aantal holebi’s in Vlaanderen: zo’n 3 tot 10%.

Begeleiding holebi's is anders
De begeleiding van holebi’s na de selectie is volgens ‘Blind getrouwd’-experte Sybille Van Weehaeghe grotendeels hetzelfde, maar toch zijn er hier en daar verschillen. “Het cliché luidt dat homo’s net iets experimenteler zijn op seksueel gebied, dus dat vereist misschien een ietwat andere begeleiding”, zegt ze. “Bovendien is het vaak zo dat de poel waaruit gevist wordt net iets kleiner is, waardoor homo’s en lesbiennes elkaar sneller kunnen kennen. Maar voor de rest begeleid ik in mijn praktijk holebi’s en hetero’s hetzelfde. Voor ‘Blind getrouwd’ zijn mensen die al ervaring hebben met serieuze relaties wel iets makkelijker om mee te werken, omdat er dan minder blinde vlekken zijn voor ons, experten. Maar dat neemt niet weg dat mensen met weinig ervaring geen kans maken, dat zag je ook al in de voorgaande reeksen.”

Aanmelden
Het parcours van de toekomstige koppels is nu al bekend. De kandidaten worden tot en met september volop gescreend, vervolgens worden enkelen aan elkaar gekoppeld, en in oktober en november wordt er getrouwd. Hoeveel koppels er uit de screening komen, is nog niet duidelijk. Dat hangt volgens de makers volledig af van het aantal sterke matches die er zijn. Voor wie twijfelt, is het trouwens nog niet te laat. Iedereen kan zich nog steeds aanmelden ==> KLIK HIER

Bron: hln.be

Dit bericht is gepost op 25 July, 2019 en 2821 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

26 oktober 2019 - Los Ninos
26 oktober 2019 - Playground
26 oktober 2019 - Woodpop
31 oktober 2019 - 30Years La Demence
31 oktober 2019 - Beloved Halloween
01 november 2019 - 30Years La Demence
01 november 2019 - Boots Club Big Bang
02 november 2019 - Boots Club Anniversary
02 november 2019 - 30Years La Demence
02 november 2019 - Women Only

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Vlaanderen verliest sterke vrouw: Marieke 'Wielemie' Vervoort overleden.

 

Vlaamse Hamid heeft vier mannelijke sekspartners en is gelukkig zo.

 

Make Belgium Great Again brak lans voor flirtende homo & lesbische koppels + 2 video's.

 

Waals politicus slachtoffer van homofobie.

 

Vrouw in sport bestuur, homo of lesbisch in de sport! nog steeds niet vanzelfsprekend in ons Belgenlandje.

 

Danser Davy Brocatus wachtte bijna drie jaar op zijn intussen echtgenoot Anatoly.

 

Hoe de coming out ging van zes bekende Vlaamse holebi's en een transgender.

 

Vlaams actrice Joke Devynck over haar relatie met een vrouw.

 


Buitenlands nieuws

Transvrouw verkozen als raadslid in moslim land.

 

Wetenschappers bekritiseren app die via DNA vertelt hoe holebi iemand is.

 

Ook Hong Kong volgt niet het voorbeeld van Taiwan rond huwelijksgelijkheid.

 

Almere krijgt als eerste stad in Europa een Transgender zebrapad + extra info.

 

Coca-Cola moet geldboete betalen voor homo & lesbische posters in Hongarije.

 

Haatmisdaden tegen holebi's en transgenders blijven stijgen in Engeland & Wales.

 


Showbizz nieuws

Opschudding over uitspraken van Brits presentator over gender & transgender, petitie eist zijn ontslag.

 

Ik, Elton John, memoires van een wereldster en rockdiva, met tal van boek fragmenten.

 

Zanger Stromae boos op tegenstanders van wet die lesbische koppels e.a meer rechten geeft.

 

Wereldkampioen en Olympisch goud winnende top sporter komt uit de kast.

 

Britse cricket speelsters ondanks afkeuren van ouders verloofd.