NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

VTM zoekt dringend homo's en lesbiennes.Na vier seizoenen en zeventien huwelijken is ‘Blind getrouwd’ er nog steeds niet in geslaagd om homo's en homo's en lesbiennes en lesbiennes met elkaar te matchen. Aan goede wil ontbreekt het de makers niet, maar voor seizoen vijf schakelen ze toch een versnelling hoger.

Tijdens deze vakantie maanden is de productie van het VTM-programma Blind Getrouwd al volop bezig met het screenen van deelnemers. Anders dan de voorbije jaren, toen de geselecteerde kandidaten samenkwamen tijdens speciaal georganiseerde weekends, worden ze deze keer opgedeeld in kleine groepjes van twintig mensen. Het selectieproces wordt zo veel intensiever gevoerd, om de kandidaten nog beter te begeleiden.

Zorgvuldigere screening
Bij homo's en lesbiennes gebeurt de screening nog zorgvuldiger, want in tegenstelling tot hetero’s krijgen zij een individuele uitnodiging voor de infosessies. “Dat doen we allereerst omdat ze niet per geslacht kunnen worden ingedeeld”, vertelt executive producer Leen Lombaert. “Mogelijke matches mogen elkaar immers nog niet zien in de voorbereiding.”

Extra zoektocht naar holebi's
De programma makers gaan dit jaar extra op zoek naar homo's en lesbiennes. “Via externe kanalen doen we meer moeite om een grotere poel holebi’s bijeen te krijgen. Zo werken we samen met een hele reeks holebiverenigingen om zichtbaarder te worden in die doelgroep. We zijn aanwezig op enkele van hun events, om op die manier duidelijk te maken dat we zelf supporteren voor een holebimatch.” Het ontbreken van homo’s en lesbiennes blijft een heikel punt. Daar waar het in Nederland, Australië en Nieuw-Zeeland wel lukte, zijn er bij ons inmiddels zeventien holebiloze huwelijken gepasseerd. “We hopen nochtans écht op zoveel mogelijk diversiteit”, aldus Lombaert. “Maar we kunnen ze moeilijk matchen alleen omdat het holebi’s zijn. Dan gaan we volledig voorbij aan het doel van het programma.” Aan interesse ontbreekt het alvast niet, want het percentage holebi’s dat zich inschrijft voor ‘Blind getrouwd’ komt volgens de makers overeen met het aantal holebi’s in Vlaanderen: zo’n 3 tot 10%.

Begeleiding holebi's is anders
De begeleiding van holebi’s na de selectie is volgens ‘Blind getrouwd’-experte Sybille Van Weehaeghe grotendeels hetzelfde, maar toch zijn er hier en daar verschillen. “Het cliché luidt dat homo’s net iets experimenteler zijn op seksueel gebied, dus dat vereist misschien een ietwat andere begeleiding”, zegt ze. “Bovendien is het vaak zo dat de poel waaruit gevist wordt net iets kleiner is, waardoor homo’s en lesbiennes elkaar sneller kunnen kennen. Maar voor de rest begeleid ik in mijn praktijk holebi’s en hetero’s hetzelfde. Voor ‘Blind getrouwd’ zijn mensen die al ervaring hebben met serieuze relaties wel iets makkelijker om mee te werken, omdat er dan minder blinde vlekken zijn voor ons, experten. Maar dat neemt niet weg dat mensen met weinig ervaring geen kans maken, dat zag je ook al in de voorgaande reeksen.”

Aanmelden
Het parcours van de toekomstige koppels is nu al bekend. De kandidaten worden tot en met september volop gescreend, vervolgens worden enkelen aan elkaar gekoppeld, en in oktober en november wordt er getrouwd. Hoeveel koppels er uit de screening komen, is nog niet duidelijk. Dat hangt volgens de makers volledig af van het aantal sterke matches die er zijn. Voor wie twijfelt, is het trouwens nog niet te laat. Iedereen kan zich nog steeds aanmelden ==> KLIK HIER

Bron: hln.be

Dit bericht is gepost op 25 July, 2019 en 2960 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

30 april 2020 - CORONAVIRUS
21 mei 2020 - Trans Party
30 mei 2020 - 6 YRS H.I.M
31 mei 2020 - CafeDeLove Revival
06 juni 2020 - Dance With Pride
14 juni 2020 - RuPaul Werq The World
27 juni 2020 - Travestie Show
27 juni 2020 - Girls for Girls
11 juli 2020 - Unicorn Festival
08 augustus 2020 - H.I.M Pride

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Mister Gay Belgium verkiezing verplaatst naar nieuwe datum vanwege coronavirus crisis.

 

Ook klein Antwerps stadje krijgt weldra een regenboog zebrapad + extra info + lijstje.

 

Coronavirus Belgie: Sensoa raad hetero's holebi's en transgenders alle vormen van seks af, en opgelet voor acute soa's.

 

Regenboogzebrapad al eerder aangelegd wegens minder drukte door coronavirus in West-Vlaamse stad.

 

Belgian Pride verplaatst naar nieuwe datum vanwege coronavirus.

 


Buitenlands nieuws

Uniek: Nederlands kinderziekenhuis opent transgender kind afdeling.

 

Amerikaans gouverneur komt met 2 zware anti transgender wetten.

 

Holebi & transgender senioren krijgen zeer nodige hulp in tijden van coronacrisis.

 

Nieuwe poging om holebi zijn uit strafwet te halen mislukt.

 

Holebi’s in het Midden-Oosten willen vrij zijn, niet westers

 

Trump en regering zegt officieel: 'Transgender meisjes zijn geen echte meisjes, transgender jongens geen echte jongens.'

 


Showbizz & Sport

Sneer van NikkieTutorials naar Ellen DeGeneres nu internationaal nieuws + video.

 

Library of Congress neemt holebi & trans anthem, ook populair onder hetero's, op in verzameling + video.

 

Rapster komt uit de kast en stelt daarbij meteen haar vriendin voor.

 

Voormalig NBA speler die in 2014 geschiedenis schreef en vriend besmet met coronavirus.

 

Orange Is the New Black actrice heeft veel te danken aan transgender actrice.