Je leest:

Poolse krant deelde anti holebi & transgender stickers uit.

(Verder op in het nieuws de anti sticker)


Eerder, enkele jaren geleden, was Polen een tijdje positief op weg met meer holebi & transgender vriendelijkheid. Maar jammer genoeg voor Poolse holebi's & transgenders keerde men (politici) al snel terug naar het eerder holebi- en transfobe Polen.

Dat blijkt opnieuw nadat eind vorige maand een Poolse krant anti holebi en transgender stickers uitdeelde. Op de stickers staat een regenboogvlag met in het Pools LGBT-Free Zone met daarover een zwart kruis. Met andere woorden de stickers verwijzen naar een plaats die verboden is voor holebi's & transgenders. De anti holebi en transgender stickers werden verspreid door Gazeta Polska die meer dan 110.000 abonnementen heeft en openlijk supporter is van de conservatieve Law and Justice party (PiS). (lees verder onder de foto)Openlijk homo burgemeester van Warsaw, Pawel Rabiej, liet meteen weten dat hij een klacht zal indienen tegen de discriminerende stickers die volgens hem aanzetten tot haat. Volgens Jaroslaw Kaczynski, tweeling broer van de in 2010 verongelukte president van Polen, Lech Kaczynski, waarmee hij samen een zwaar anti holebi & transgender beleid voerde, en die nu voorzitter is van de PiS, zegt: "We reageren met de stickers alleen maar op de directe aanval tegen traditionele families en kinderen. Ze blijven onze maatschappij maar bedreigen, daarom moeten we reageren."

Extra info
Polen heeft een zeer wisselende geschiedenis wat betreft politici en gelijke rechten voor holebi's en transgenders. Van 2005 tot 2010 was Lech Kaczynski president. Samen met zijn tweelingbroer Jaroslaw voerden ze een schrikbewind tegen holebi's & transgenders, en verboden ze keer op keer Gay Prides en andere holebi & transgender evenementen. Daar kwam een einde aan na de dood van President Lech in 2010. En sinds de PiS opnieuw aan de macht is gaat het eerder achteruit dan vooruit.
Eerder,
in 2001 werd Anna Grodzka de eerste openlijke verkozen transgender politica in het Poolse parlement. In 2014 werd Robert Biedron de eerste openlijke homo burgemeester in het stadje Slupski. Vorig jaar werd een tweede openlijke homo verkozen tot burgemeester in een kleine stad, en zo zijn er nog enkelen. Wat aantoont dat de bevolking niet langer volledig anti holebi en transgender is. Al blijven de tegenstanders van gelijke rechten met steun van de Rooms Katholieke Kerk wel sterk staan.
Verder
Polen heeft sinds 2012 een Regenboog monument, een artistieke constructie in de vorm van een gigantische regenboog gemaakt van kunstbloemen die zijn opgetrokken op het Verlossingsplein (Plac Zbawiciela) in de Poolse hoofdstad Warschau. Het monument staat er als symbool voor liefde vrede holebi & transgender rechten en gelijkheid. Het monument is in zijn bestaan reeds vijf keer vernield. De eerste keer in 2012, later drie keer in 2013, en de laatste keer was in 2014. Daders waren steeds extreem rechtse aanhangers en / of hooligans. Daarom werd in 2018 het monument opgebouwd uit een onbreekbaar en ontbrandbaar materiaal. Verder bestaat het monument nu ook niet langer uit bloemen maar uit een soort van lichtkoepel. Het Poolse regenboogmonument werd bovendien gesponsord door het wereldbekende ijsbedrijf Ben & Jerry's.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info
(omdat holebi info geen reclame maakt voor holebi- transfoben staat bovenaan een pro foto en de foto van de desbetreffende anti sticker staat kleiner tussen de tekst).

Dit bericht is gepost op 21 July, 2019 en 1924 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

30 augustus 2019 - Suave Mente
30 augustus 2019 - Fever Friday
30 augustus 2019 - Smooch - Tropicalia
31 augustus 2019 - Revelation
31 augustus 2019 - Sinful Saturday
31 augustus 2019 - Spek
01 september 2019 - Boots Club
05 september 2019 - Mr Gay Bear verkiezing
06 september 2019 - Boots Club
07 september 2019 - Girls for Girls

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Brusselse holebi’s klagen over lakse politie in hoofdstad

 

Nieuwe Belgische organisatie voor lesbische, biseksuele, trans+ vrouwen & friends.

 

Vzw kinderwens organiseerde bijeenkomst voor homo & lesbische wensouders.

 

Dringend nood aan Belgisch wettelijk kader voor draagmoederschap + 2 video's.

 

Nieuw Vlaams transgender boek: De Weg Naar Mezelf, van Nora Monsecour.

 

Sam Bettens, ooit gehuwd met een man en compleet in de war + video.

 


Buitenlands nieuws

Noord-Ieren roepen holebi's op om zich kandidaat te stellen als adoptie of pleeg ouders.

 

China volgt Taiwan niet wat betreft homohuwelijk.

 

Homofobe vandalen vernielen Duits holebi & trans herdenkingsmonument + info wereldwijde herdenkingsmonumenten.

 

Haatboodschap op een regenboog zebrapad in Canada.

 

Steun voor Trump van Republikeinse holebi & trans groep zorgt voor opschudding en onbegrip.

 

Eerste permanent Regenboogzebrapad in Londen is een feit.

 


Showbizz nieuws

Zanger Sam Smith kweekt langzaam aan meer zelfvertrouwen.

 

Regisseur Jayro Bustamante: Elk geloof haat holebi's, een relaas rond zijn 2de film.

 

Regisseur producer wil graag meer oudere lesbische vrouwen in films en series.

 

Gordon uit afkickkliniek, de moeilijkste tijd begint nu.

 

Actiefiguurtje van tenniskampioen en lesbische pionier Billie Jean King.