NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Jonge migranten over holebi's in lessen seksuele opvoeding voor nieuwkomers in Belgie.Het Agentschap Integratie en Inburgering organiseert tijdens de zomer een vorming seksuele opvoeding voor minderjarige nieuwkomers. Het initiatief gebeurt in samenwerking met Pimento, een Vlaams kenniscentrum dat vormingen rond seks en relatie geeft aan jongeren. VRT NWS mocht een van de vormingen bijwonen.

En holebi info haalde een klein inleidend stuk uit de tekst, en een stuk dat gaat over holebi's. De rest kan men lezen via onderstaande toegevoegde link naar het des betreffende nieuws artikel.

Aan de tafel bij het gesprek over seksuele opvoeding zitten jonge migranten tussen de 14 en 18 jaar. Ze zijn maar een paar maanden in België en komen uit verschillende hoeken van de wereld, onder meer Ghana, Sierra Leone, Kameroen, Turkije, Palestina en El Salvador. Volgens Griet Vanhaevere, een begeleidster bij Pimento, zijn er toch uitdagingen die bij elke vorming van jonge migranten terugkomen: “We gaan er in België van uit dat jongeren van hun leeftijd zelf relaties kunnen aangaan. Maar, dat is niet altijd het geval in de cultuur waar zij vandaan komen. Daten en seksuele ervaringen opdoen, los van het huwelijk, is voor sommige jonge nieuwkomers niet aan de orde."

Respect
Het giechelen begint iets vroeger dan verwacht, wanneer de groep te weten komt dat er ook broers en zussen mee aan tafel zitten. Toch krijgen de jongeren om te beginnen geen condoom te zien of krijgen ze niet direct uitleg over seks. Begeleidster Vanhaevere begint namelijk met een gesprek rond het begrip "respect". In het gesprek overloopt Vanhaevere de algemene gedragscodes van de Belgische samenleving. Ze bespreekt ook wanneer er bij relaties of seks sprake is van een gebrek aan fysiek of emotioneel respect, en wanneer men spreekt van grensoverschrijdend gedrag.

Holebi's
Als het gaat om de seksuele geaardheid van mensen, speelt volgens sommige stemmen alleen maar de vrije keuze in het bepalen op wie je zou vallen. Vanhaevere is niet verbaasd over deze houding: “Homoseksualiteit is een thema dat uiteraard altijd aan bod komt. Dat België het homohuwelijk toelaat, daar hebben ze respect voor. Daar maken ze zich niet druk over. Maar het idee op zich vinden ze vaak te gek voor woorden, want in hun land van herkomst hadden ze nog nooit een homohuwelijk gezien.”

“Een homo is soms het product van de opvoeding van zijn ouders”, benadrukt een jongen van de groep. “Soms word je homo door je vrienden”, klinkt het bij een andere stem. Fatima uit Afghanistan gaat niet akkoord: “Ik zag een verhaal op tv van een jongen die na een stukgelopen relatie met een meisje gelukkig werd met een jongen. Het is volgens mij wie je bent, en geen vrije keuze.”

Niemand van de jongeren heeft bezwaar tegen het homohuwelijk in België, maar dat houdt sommige jongens aan tafel niet tegen om de relatie man-man te bestempelen als onnatuurlijk: “Wat ga je op school zeggen? Mijn papa is een man en mijn mama is een man?”.

Wie alles wil lezen ==> KLIK HIER

Bron: www.vrt.be (Zowel de namen v.d jongeren als de foto zijn fictief).

Dit bericht is gepost op 20 July, 2019 en 2191 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

30 april 2020 - CORONAVIRUS
21 mei 2020 - Trans Party
30 mei 2020 - 6 YRS H.I.M
31 mei 2020 - CafeDeLove Revival
06 juni 2020 - Dance With Pride
14 juni 2020 - RuPaul Werq The World
27 juni 2020 - Travestie Show
27 juni 2020 - Girls for Girls
11 juli 2020 - Unicorn Festival
08 augustus 2020 - H.I.M Pride

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Mister Gay Belgium verkiezing verplaatst naar nieuwe datum vanwege coronavirus crisis.

 

Ook klein Antwerps stadje krijgt weldra een regenboog zebrapad + extra info + lijstje.

 

Coronavirus Belgie: Sensoa raad hetero's holebi's en transgenders alle vormen van seks af, en opgelet voor acute soa's.

 

Regenboogzebrapad al eerder aangelegd wegens minder drukte door coronavirus in West-Vlaamse stad.

 

Belgian Pride verplaatst naar nieuwe datum vanwege coronavirus.

 


Buitenlands nieuws

Uniek: Nederlands kinderziekenhuis opent transgender kind afdeling.

 

Amerikaans gouverneur komt met 2 zware anti transgender wetten.

 

Holebi & transgender senioren krijgen zeer nodige hulp in tijden van coronacrisis.

 

Nieuwe poging om holebi zijn uit strafwet te halen mislukt.

 

Holebi’s in het Midden-Oosten willen vrij zijn, niet westers

 

Trump en regering zegt officieel: 'Transgender meisjes zijn geen echte meisjes, transgender jongens geen echte jongens.'

 


Showbizz & Sport

Sneer van NikkieTutorials naar Ellen DeGeneres nu internationaal nieuws + video.

 

Library of Congress neemt holebi & trans anthem, ook populair onder hetero's, op in verzameling + video.

 

Rapster komt uit de kast en stelt daarbij meteen haar vriendin voor.

 

Voormalig NBA speler die in 2014 geschiedenis schreef en vriend besmet met coronavirus.

 

Orange Is the New Black actrice heeft veel te danken aan transgender actrice.