Vlaams lesbisch prof tennis koppel in de Britse pers.Het Belgische lesbische tennis koppel Alison Van Uytvanck, 25, en Greet Minnen, 21, spraken recent met de Britse krant The Guardian. Van Uytvanck kwam, zoals je bij holebi info kon lezen, vorig jaar uit de lesbische kast en stelde daarbij meteen haar tennis vriendin Greet Minnen voor.

In de Britse krant The Guardian zeggen de dames dat het oké is om openlijk lesbisch te zijn in de tennis wereld, maar voegden er aan toe dat het nog makkelijker zou zijn wanneer andere holebi sporters ook uit de kast zouden komen. Beide dames spelen momenten zowel samen in dubbelspel als enkel op Wimbledon.

"We zouden graag zien dat meer mensen uit de kast komen en zeggen: het is goed. Ik denk dat mensen dan meer zelfvertrouwen zouden hebben om zelf ook uit de kast te komen, aldus Uytvanck in The Guardian. Die verder ook zei dat het vooral binnen de mannen tennis goed zou zijn dat er iemand uit de kast zou komen. "Ik ben er zeker van dat er ook homo tennissers zijn." Vriendin Greet Minnen zei dat homo mannen in de sport minder snel uit de kast komen uit angst om sponsor deals te mislopen of fans te verliezen. Zelf kreeg ze van sponsors positieve reacties.

Het koppel wordt sinds vorig jaar ook geprezen vanwege het feit dat Alison vorig jaar, na het winnen van een wedstrijd op Wimbledon, naar Greet toe snelde en haar voor de camera's kuste. Daarmee stal het koppel tal van harten van (holebi) tennisfans.

WIMBLEDON HEDEN
- Woensdag (03/07) plaatsten Alison en Greet zich voor de tweede rond van het dubbelspel op Wimbledon. Het duo won in twee sets van twee thuisspeelsters. In de eerste ronde namen Van Uytvanck en Minnen alvast hun eerste horde. Ze klopten thuisspeelsters Freya Christie en Katie Swan met 7-5 en 6-2 en mogen zo naar de zestiende finales op de All England Club.
- Donderdag (04/07) kon Alison helaas niet voor een stunt zorgen in haar tweede ronde op Wimbledon. Ze ging kansloos onderuit tegen de nummer één van de wereld en kon slechts drie spelletjes op haar naam brengen.
- Vorig jaar haalde het koppel de eindzege in het dubbelspel op het WTA-toernooi in Luxemburg Ze haalde het in de eindstrijd na bijna anderhalf uur tennis in twee sets (7-6 (7/3) en 6-2) van de Luxemburgs-Wit-Russische Mandy Minella en Vera Lapko. Het was voor beide de eerste dubbeltitel op WTA-niveau.
LEES OOK
BELGISCHE TOP TENNISSTER (Alison) KWAM BIJ SPORZA MET VRIENDIN UIT DE KAST - - 2018
BELG TOP TENNISSTER (Alison) OVER GEPEST WORDEN, COMING OUT EN MEER - - 2019

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - 2019

Dit bericht is gepost op 05 July, 2019 en 8804 keer gelezen.