Je leest:

Republikeinse holebi's boos op linkse media wegens niet melden homofobe aanval.In de Verenigde Staten is een groep van Republikeinse homo's niet te spreken over het feit dat 'linkse media' geen melding hebben gemaakt over het feit dat recent een conservatieve homo journalist in elkaar werd geslagen.

De feiten dateren al van 29 juni, toen journalist Andy Ngo verslag uitbracht van een antifascistische rally in Portland. Andy Ngo is een onafhankelijke journalist die werkt met het rechtse online magazine Quillette.

Toen Andy, die openlijk homo is, zich onder de demonstranten begaf werd hij plots aangevallen en geslagen, daarbij werd hij ook bekogeld met gedroogd cement en overgoten met milkshakes. Daarbij begon een groot deel van de demonstranten te juichen om het gepleegde geweld. Daarnaast werd hij nog een tweede keer aangevallen toen hij onderweg was naar het ziekenhuis.

Nadat hij naar het ziekenhuis was gegaan plaatste hij enkele foto's van zichzelf en zijn verwondingen op sociale media. Hij liet daarbij ook weten dat tijdens de aanval zijn go-pro was gestolen en hij tal van klappen tegen zijn hoofd had gekregen wat hem een lichte hersenschudding opleverde.

Na de aanval brachten bijna alle rechtse media het verhaal van Andy Ngo, linkse media deden dat niet, en dat maakt een grote groep van Republikeinse homo's erg boos. De Log Cabin Republicans, een groep van Republikeinse holebi's verwijt de linkse media niet consequent te zijn wat betreft berichtgeving over homofobe aanvallen. Volgens hen heeft alles te maken met het feit dat de homo journalist in elkaar geslagen werd door linkse demonstranten.

Log Cabin Republicans nationale woordvoerder Charles Moran bestempeld de linkse media stilte als verwerpelijk. En zegt dat het ook onaanvaardbaar is dat een woordvoerder van het Human Rights Campaign, één van de grootste Amerikaanse organisaties die strijden voor gelijke rechten van holebi's & transgenders, liet weten dat het Andy's verdiende loon is dat hij in elkaar werd geslagen omdat hij een rechtse conservatief is. Deze uitspraak maakte de holebi Republikeinen nog bozer, en ondertussen is het zover gekomen dat Republikeins senator Ted Cruz oproept tot een federaal onderzoek naar de homofobe aanval.

Ter info
Het is belangrijk te weten dat men linkse en rechtse politiek in de Verenigde Staten niet kan en mag vergelijken met de rechtse en linkse politiek van bijvoorbeeld in ons eigen Belgenlandje. Omdat de politieke situatie in de VS inzake rechts en links totaal anders is, erg simpel gezegd minder zwart-wit. Ook belangrijk om weten is dat hoewel men in het algemeen spreekt over Republikeinen als zijnde anti holebi en anti transgender en eerder rechts, en Democraten eerder bestempeld als zijnde links en pro gelijke rechten van holebi's en transgenders, men in werkelijkheid niet zo zou mogen veralgemenen. Want in de praktijk zijn er zowel Republikeinen die wél pro holebi en transgender gelijke rechten zijn, als Democraten die dat juist niet zijn, alleen komen deze laatste zelden of nooit in de media, waardoor mensen dus 'logischer wijze' veralgemenen.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 04 July, 2019 en 1833 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

30 augustus 2019 - Suave Mente
30 augustus 2019 - Fever Friday
30 augustus 2019 - Smooch - Tropicalia
31 augustus 2019 - Revelation
31 augustus 2019 - Sinful Saturday
31 augustus 2019 - Spek
01 september 2019 - Boots Club
05 september 2019 - Mr Gay Bear verkiezing
06 september 2019 - Boots Club
07 september 2019 - Girls for Girls

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Brusselse holebi’s klagen over lakse politie in hoofdstad

 

Nieuwe Belgische organisatie voor lesbische, biseksuele, trans+ vrouwen & friends.

 

Vzw kinderwens organiseerde bijeenkomst voor homo & lesbische wensouders.

 

Dringend nood aan Belgisch wettelijk kader voor draagmoederschap + 2 video's.

 

Nieuw Vlaams transgender boek: De Weg Naar Mezelf, van Nora Monsecour.

 

Sam Bettens, ooit gehuwd met een man en compleet in de war + video.

 


Buitenlands nieuws

Noord-Ieren roepen holebi's op om zich kandidaat te stellen als adoptie of pleeg ouders.

 

China volgt Taiwan niet wat betreft homohuwelijk.

 

Homofobe vandalen vernielen Duits holebi & trans herdenkingsmonument + info wereldwijde herdenkingsmonumenten.

 

Haatboodschap op een regenboog zebrapad in Canada.

 

Steun voor Trump van Republikeinse holebi & trans groep zorgt voor opschudding en onbegrip.

 

Eerste permanent Regenboogzebrapad in Londen is een feit.

 


Showbizz nieuws

Zanger Sam Smith kweekt langzaam aan meer zelfvertrouwen.

 

Regisseur Jayro Bustamante: Elk geloof haat holebi's, een relaas rond zijn 2de film.

 

Regisseur producer wil graag meer oudere lesbische vrouwen in films en series.

 

Gordon uit afkickkliniek, de moeilijkste tijd begint nu.

 

Actiefiguurtje van tenniskampioen en lesbische pionier Billie Jean King.