Transgender tiener voor het eerst uit in Antwerpen, en meteen slachtoffer verkrachting.Zes jaar cel vordert het Antwerpse Openbaar ministerie tegen drie mannen van 24, 25 en 34 jaar. De drie worden vervolgd voor de verkrachting van een 17-jarig meisje dat vanuit de bekende holebi discotheek Red&Blue in een taxi werd geduwd.

De feiten speelden zich af op 22 juni van vorig jaar (2018). Het meisje ging met twee vrienden naar de Red&Blue in Antwerpen. Daar werd ze in eerste instantie door de 34-jarige beklaagde lastiggevallen. Toen ze naar buiten ging omdat ze zich niet goed voelde, waren de beklaagden haar gevolgd. Voor ze het goed en wel besefte, werd ze door het trio in een taxi gezet. Tijdens de rit zou de 24-jarige man handtastelijk zijn geworden. Het meisje probeerde hem van zich af te duwen maar voelde zich zwak. Men vermoedt dat er iets in haar drankje werd gedaan.

De drie mannen namen haar mee naar een appartement in de De Gryspeerstraat in Deurne, waar de 24-jarige beklaagde woont. Om de beurt werd ze door de drie mannen verkracht. Uiteindelijk kon het meisje ontsnappen nadat ze in één van de verkrachters zijn penis beet. Het meisje diende meteen na de feiten een klacht in bij de politie. “Mijn cliënte is transgender. Ze ging die avond voor het eerst als meisje uit, wat de feiten natuurlijk nog erger maakt”, pleitte haar advocaat. Hij vroeg een schadevergoeding van 7.850 euro.

De drie daders, die via telefonie-onderzoek geïdentificeerd werden, ontkenden iedere betrokkenheid. In eerste instantie beweerden ze elkaar niet te kennen, en ontkenden ook dat ze in de Red&Blue aanwezig waren. Ze betwistten ook dat er seksuele contacten zijn geweest. Maar ondertussen blijkt dat aangetroffen DNA-sporen bij het slachtoffer van de drie daders overeen komen met de DNA-stalen van de beklaagden.

“Mijn cliënt ontkent niet langer dat er seksuele handelingen zijn gebeurd, maar die gebeurden niet tegen de zin van het slachtoffer. Volgens de securitymensen waren het slachtoffer en hij (de 34-jarige beklaagde) de hele avond aan het kussen. En op de camerabeelden is ook niet te zien dat ze in de taxi werd gedwongen. En zou de chauffeur niet hebben ingegrepen als dat zo was? “, Stelde de advocaat van de 34-jarige. Ook de andere beklaagden ontkennen dat ze het meisje verkracht hebben. Ze benadrukken verder dat ze niet wisten dat ze minderjarig was.

Of de securitymensen echt hebben gezien dat het slachtoffer met één van de daders aan het kussen was is niet duidelijk. Indien dat wél zo was maakt dit de feiten nog ernstiger, want iemand kussen is geen vrijgeleide om iemand, samen met anderen, te verkrachten. Het vonnis volgt op 11 juli.

Holebi info nieuws links
NIEUWS OVERZICHT (news van de dag) - 2019
MEER BINNENLANDS NIEUWS (2019)
MEER BUITENLANDS NIEUWS (2019)
MEER SHOWBIZZ NIEUWS (2019)

Bron: hln.be

Dit bericht is gepost op 03 July, 2019 en 2960 keer gelezen.Reageer op dit bericht: