Je leest:

Antwerps gemeenteraadslid klaagt aan dat stadsmedewerkers geen regenboogpin mogen dragen.In Antwerpen klaagt sp.a gemeenteraadslid El Mzairh het feit aan dat stadsmedewerkers de regenboogpin met de letter A (van Antwerpen) niet mogen dragen.

Vanuit Antwerpen komt het nieuws dat een regenboogpin met de letter A (van Antwerpen) niet gedragen mag worden door medewerkers van de stad. Daar werden de medewerkers in een bericht opnieuw aan herinnerd. Burgemeester Bart de Wever draagt regelmatig zo'n regenboogpin op zijn kostuum.

“Het bestuursakkoord stelt de neutraliteit van onze dienstverlening voorop”, staat te lezen in het bericht aan de stadsmedewerkers. “Daarom kan je de pin niet altijd dragen als je in een frontoffice-functie werkt. Heb je in jouw functie als stadsmedewerker rechtstreeks contact met burgers? Dan draag je de pin niet tijdens de werkuren. Uiteraard mag je de pin dan wel buiten de werkuren dragen. Werk je in een backoffice-functie? Dan mag je de pin ook tijdens de werkuren dragen.”

“Een zeer spijtige zaak”, zegt gemeenteraadslid El Mzairh (sp.a). “Een overheid straalt zijn neutraliteit uit door juist alle aspecten van diversiteit toe te laten. Ze erkent gewoon dat bevolkingsgroepen deel uitmaken van de samenleving en wil een representatief orgaan zijn waarin iedereen zich herkent. Als de overheid werkelijk diversiteit in haar samenleving toestaat en dus accepteert dat de samenleving diversifieert en pluraliseert, waarom zou ze dat dan in haar verschijningsvorm niet willen omarmen? Door geen diversiteit toe te staan, ontlast de overheid zich van een belangrijke taak, namelijk dat ze moet voorop gaan en de diversiteit moet genormaliseerd krijgen.”

“Ik zou het bijvoorbeeld een heel mooi en belangrijk signaal vinden indien ik onder de loketbedienden of politieagenten ook holebi ambtenaren zou opmerken”, gaat El Mzairh verder. “Hetzelfde geldt voor vrouwen met een hoofddoek. De boodschap zou dan veel duidelijker zijn dat ook holebi en transgender+ gemeenschap en andere gemeenschappen bij ons horen. Het zou de angstkramp waarin deze samenleving zit wat kunnen verlichten en de kwalijke reputatie die nu nog zo sterk aan de holebi gemeenschap, maar ook aan moslims kleeft kunnen doen afnemen.”

De beslissing van de Stad ligt volledig in lijn met het bestuursakkoord, zo benadrukt ook de Stad, maar dat akkoord onderschreef El Mzairh samen met een aantal andere sp.a-collega’s bij de oprichting van het Antwerps bestuur niet.

Enkele jaren geleden ontstond er ook al 'opschudding' over het wel of niet mogen dragen van een regenboog shirt door stadsambtenaren. Er werd toen geoordeeld dat stadsambtenaren en anderen neutraal moeten blijven. Ook religieuze symbolen, inclusief een hoofddoek, en politieke leuzen - teksten en symbolen zijn verboden. In ander steden gelden trouwens dezelfde verboden voor stads- of gemeente medewerkers.


Bron: holebi info en hln.be

Dit bericht is gepost op 01 July, 2019 en 1839 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

23 augustus 2019 - Fever Friday
24 augustus 2019 - Sinful Saturday
24 augustus 2019 - Boots Club
24 augustus 2019 - Sharon O Love Live
24 augustus 2019 - Los Ninos
30 augustus 2019 - Suave Mente
30 augustus 2019 - Fever Friday
30 augustus 2019 - Smooch - Tropicalia
31 augustus 2019 - Revelation
31 augustus 2019 - Sinful Saturday

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Onderzoek Universiteit Hasselt: transgenders krijgen minder pensioen.

 

Belgische voetbalclub moet zich verantwoorden wegens homofobe gezangen.

 

Ook Closing Festival Antwerp Pride was succes + reactie 2 moslims en oudste homo aanwezige.

 

De Antwerp Pride was met 90.000 deelnemers een groot succes + 2 video's.

 

SP.A gemeenteraadslid geeft reactie op uitspraken Vlaams Belanger over Prides.

 


Buitenlands nieuws

Eerste permanent Regenboogzebrapad in Londen is een feit.

 

Weigeren pro homohuwelijkstaart komt voor Europees Hof voor de rechten van de Mens.

 

Trump administratie komt met zoveelste anti holebi wet.

 

Uniek in de Arabische wereld: presidentskandidaat is openlijk homo.

 

Hetero's kunnen op het vlak van relaties en seks nog veel leren van holebi's + dromen van wereld zonder gender.

 

Al meer dan 10 Amerikaanse plaatsen met derde gender optie.

 

FBI voorkomt aanslag op holebi club en meer in Las Vegas.

 


Showbizz nieuws

Gordon uit afkickkliniek, de moeilijkste tijd begint nu.

 

Actiefiguurtje van tenniskampioen en lesbische pionier Billie Jean King.

 

Victoria's Secret plooit voor kritiek van fans en boycot met eerste transgender model.

 

Actrice Laverne Cox kreeg onverwacht telefoontje van de hertogin van Sussex.