NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Antwerps gemeenteraadslid klaagt aan dat stadsmedewerkers geen regenboogpin mogen dragen.In Antwerpen klaagt sp.a gemeenteraadslid El Mzairh het feit aan dat stadsmedewerkers de regenboogpin met de letter A (van Antwerpen) niet mogen dragen.

Vanuit Antwerpen komt het nieuws dat een regenboogpin met de letter A (van Antwerpen) niet gedragen mag worden door medewerkers van de stad. Daar werden de medewerkers in een bericht opnieuw aan herinnerd. Burgemeester Bart de Wever draagt regelmatig zo'n regenboogpin op zijn kostuum.

“Het bestuursakkoord stelt de neutraliteit van onze dienstverlening voorop”, staat te lezen in het bericht aan de stadsmedewerkers. “Daarom kan je de pin niet altijd dragen als je in een frontoffice-functie werkt. Heb je in jouw functie als stadsmedewerker rechtstreeks contact met burgers? Dan draag je de pin niet tijdens de werkuren. Uiteraard mag je de pin dan wel buiten de werkuren dragen. Werk je in een backoffice-functie? Dan mag je de pin ook tijdens de werkuren dragen.”

“Een zeer spijtige zaak”, zegt gemeenteraadslid El Mzairh (sp.a). “Een overheid straalt zijn neutraliteit uit door juist alle aspecten van diversiteit toe te laten. Ze erkent gewoon dat bevolkingsgroepen deel uitmaken van de samenleving en wil een representatief orgaan zijn waarin iedereen zich herkent. Als de overheid werkelijk diversiteit in haar samenleving toestaat en dus accepteert dat de samenleving diversifieert en pluraliseert, waarom zou ze dat dan in haar verschijningsvorm niet willen omarmen? Door geen diversiteit toe te staan, ontlast de overheid zich van een belangrijke taak, namelijk dat ze moet voorop gaan en de diversiteit moet genormaliseerd krijgen.”

“Ik zou het bijvoorbeeld een heel mooi en belangrijk signaal vinden indien ik onder de loketbedienden of politieagenten ook holebi ambtenaren zou opmerken”, gaat El Mzairh verder. “Hetzelfde geldt voor vrouwen met een hoofddoek. De boodschap zou dan veel duidelijker zijn dat ook holebi en transgender+ gemeenschap en andere gemeenschappen bij ons horen. Het zou de angstkramp waarin deze samenleving zit wat kunnen verlichten en de kwalijke reputatie die nu nog zo sterk aan de holebi gemeenschap, maar ook aan moslims kleeft kunnen doen afnemen.”

De beslissing van de Stad ligt volledig in lijn met het bestuursakkoord, zo benadrukt ook de Stad, maar dat akkoord onderschreef El Mzairh samen met een aantal andere sp.a-collega’s bij de oprichting van het Antwerps bestuur niet.

Enkele jaren geleden ontstond er ook al 'opschudding' over het wel of niet mogen dragen van een regenboog shirt door stadsambtenaren. Er werd toen geoordeeld dat stadsambtenaren en anderen neutraal moeten blijven. Ook religieuze symbolen, inclusief een hoofddoek, en politieke leuzen - teksten en symbolen zijn verboden. In ander steden gelden trouwens dezelfde verboden voor stads- of gemeente medewerkers.


Bron: holebi info en hln.be

Dit bericht is gepost op 01 July, 2019 en 1986 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

30 april 2020 - CORONAVIRUS
21 mei 2020 - Trans Party
30 mei 2020 - 6 YRS H.I.M
31 mei 2020 - CafeDeLove Revival
06 juni 2020 - Dance With Pride
14 juni 2020 - RuPaul Werq The World
27 juni 2020 - Travestie Show
27 juni 2020 - Girls for Girls
11 juli 2020 - Unicorn Festival
08 augustus 2020 - H.I.M Pride

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Mister Gay Belgium verkiezing verplaatst naar nieuwe datum vanwege coronavirus crisis.

 

Ook klein Antwerps stadje krijgt weldra een regenboog zebrapad + extra info + lijstje.

 

Coronavirus Belgie: Sensoa raad hetero's holebi's en transgenders alle vormen van seks af, en opgelet voor acute soa's.

 

Regenboogzebrapad al eerder aangelegd wegens minder drukte door coronavirus in West-Vlaamse stad.

 

Belgian Pride verplaatst naar nieuwe datum vanwege coronavirus.

 


Buitenlands nieuws

Uniek: Nederlands kinderziekenhuis opent transgender kind afdeling.

 

Amerikaans gouverneur komt met 2 zware anti transgender wetten.

 

Holebi & transgender senioren krijgen zeer nodige hulp in tijden van coronacrisis.

 

Nieuwe poging om holebi zijn uit strafwet te halen mislukt.

 

Holebi’s in het Midden-Oosten willen vrij zijn, niet westers

 

Trump en regering zegt officieel: 'Transgender meisjes zijn geen echte meisjes, transgender jongens geen echte jongens.'

 


Showbizz & Sport

Sneer van NikkieTutorials naar Ellen DeGeneres nu internationaal nieuws + video.

 

Library of Congress neemt holebi & trans anthem, ook populair onder hetero's, op in verzameling + video.

 

Rapster komt uit de kast en stelt daarbij meteen haar vriendin voor.

 

Voormalig NBA speler die in 2014 geschiedenis schreef en vriend besmet met coronavirus.

 

Orange Is the New Black actrice heeft veel te danken aan transgender actrice.