Je leest:

MNM radiopresentatrice Dorianne Aussems over holebi's transgenders prides en coming out.Zizo, het Belgische online holebi en transgender magazine, bracht recent een artikel met in de hoofdrol MNM radiopresentatrice Dorianne Aussems, 26, die zoals je in mei van vorig jaar bij holebi info kon lezen uit de lesbische kast kwam als rolmodel, omdat ze van mening is dat er daarvan veel te weinig zijn in Vlaanderen. Holebi info brengt een deel van het artikel uit Zizo zoals daar geschreven, op het einde een link naar het hele verhaal.

Dorianne Aussems over haar radio programma Generation M en over holebi's, transgenders, prides, coming out enz... Holebi info brengt enkel stukken over deze thema's uit het Zizo artikel, (wat bijna het hele artikel is) voor meer uit het artikel vind je een link onderaan.

Radioprogramma
Generation M is een programma op MNM gericht aan en gemaakt door jongeren. Dorianne Aussems staat sinds september 2018 aan het roer van dat programma. Met Generation M probeert Dorianne vooral onuitgesproken dingen luidop te zeggen: “Het is een cliché om te zeggen dat ik verder taboes wil doorbreken, maar dat is wel zo." Het radioprogramma draait vooral om allerlei onderwerpen muziek is achtergrond en bijkomstig.

Op de vraag van Zizo welke onderwerpen ze het liefst bespreekt zegt ze: "Als het over holebi's en transgenders gaat doe ik dat natuurlijk het liefst. Zo ging het onlangs bijvoorbeeld over de Netflixserie ‘Pose’, die over trans personen gaat en dan voel ik wel dat ik iets meer zin heb in de uitzending omdat het mij dan nauwer aan het hart ligt. Maar ik kan even goed iets super atypisch heel graag brengen. Zoals bij Love your pet day, toen hadden we Jill De Greef uitgenodigd omdat ze gekend is met haar chihuahua door het programma ‘Pink Ambition’ op Vijf. Voor die uitzending hadden we met een pop-uprestaurant in Antwerpen gebeld waar je hond taart en rosé krijgt. Je kan niet verder van mij mikken dan met dat onderwerp. Maar ook al staat het niet dicht bij me kan ik daar toch wel enthousiast over zijn, net omdat ik daar zo nieuwsgierig over ben.”

Holebi awards
In januari was Dorianne één van de presentatrices op de jaarlijkse holebi & transgender (Çavaria) Awards. Daarover vertelt ze in Zizo: “Dat vond ik heel zot. Toen ik daar vooraan stond, dacht ik: ‘Zie mij hier nu eens staan, iets vertegenwoordigen waar ik het altijd zo moeilijk mee heb gehad. Vroeger durfde ik mijn seksuele geaardheid niet eens te vertellen aan mijn vrienden en familie en nu sta fier voor aan een podium met allemaal mensen die even sterk voor zichzelf uitkomen’. Op dat moment was ik aan het rondkijken in die mooie zaal van de Vooruit en alles klopte gewoon: de locatie, allemaal mooie mensen die zichzelf durven zijn en wij houden gewoon een feest. Dat was hetzelfde gevoel als wat ik op Prides krijg.”

Pride optocht
Toch is ze zelf nog maar op één Pride optocht geweest. "Omdat ik mijn coming-out nog niet zo lang geleden heb gedaan. Voor mijn coming-out keek ik daar altijd van op een afstand naar en dacht ik: ‘Dat lijkt me echt leuk’. Vorig jaar ging ik voor het eerst naar een feestje in Den Draak tijdens Antwerp Pride. Ik ben ook naar de Belgian Pride in Brussel geweest. Dat was zo’n mooie dag, het was warm en ik keek lekker melancholisch naar de blauwe lucht en dat was weer zo een moment waarop ik dacht: ‘zie mij hier nu staan," waarna ze verder vertelt:

“Ik vind sowieso dat je moet feesten als er reden is om te feesten. De Pride is duidelijk een goede reden! Je mag in de open lucht met veel mensen rondom je gewoon jezelf zijn zonder je in te houden. In tegendeel zelfs, op Prides zoek je alle uithoeken op. Er is niets mooier dan in groep kunnen zijn wie je bent en dat er voor iedereen geapplaudisseerd wordt. Dat vind ik echt het beste wat er is. Er is nu een platform, er worden straten voor vrijgemaakt dus ga gewoon.”

Holebi feestje
Zizo vroeg ook wat Dorianne van Sparkle vond, (ook een divers) feest dat volgt na de uitreiking van de holebi & trans awards. "“Dat vind ik altijd wel moeilijk. Het is zoals Jitske Van de Veire het zei toen ze op het podium zat: in het publiek zie je vooral witte homomannen. Soms stoort mij dat wel in de zin dat ik het gevoel heb dat de community toch erg hard kan zijn voor elkaar. Soms heb ik de illusie dat de holebi en transgender gemeenschap helemaal open-minded is en dat alles mag zolang je maar jezelf bent. Maar dat is niet helemaal waar en dat stelt mij teleur. Ik denk niet dat iedereen binnen de community altijd openstaat voor verandering, ook daar moet alles nog binnen een bepaald kader passen. Daar heb ik het dan erg moeilijk mee. Het klopt toch niet dat je zelfs daar je best moet doen om geaccepteerd te worden?”

Coming out
Over haar uit de lesbische kast komen vertelt Dorianne in Zizo:
“Ik heb een zeer hechte band met mijn vader, dus hij was een van de eersten aan wie ik het vertelde. Tegen mijn zussen heb ik het ook snel verteld. Voor hen was dat vanzelfsprekend, ze wisten het ook al wel. Maar ik herinner me wel nog dat ik het er heel moeilijk mee had toen ik echt moest zeggen dat ik een vriendin had. Ik vond dat moeilijk omdat dat zo persoonlijk is. Op de een of andere manier is het emotioneel om dat tegen de mensen te zeggen die je zo graag ziet. In mijn familie zijn er veel mensen die ook holebi zijn, dus dat maakte het allemaal eenvoudiger.”

Zizo: Maakte dat het eenvoudiger?
Dorianne: “Nee, dat was zeker niet genoeg. Ik voelde mij echt abnormaal. Ik dacht: ‘Ben ik nu ook zo iemand die dan weer perse ‘het andere’ leuk moet vinden?’ Nu kloppen die woorden niet meer, maar ik dacht dat toen wel zo. Het verschil tussen vroeger en nu is trouwens enorm: ik zou veel liever nu jong geweest zijn dan toen. Het liefst zelfs nog twintig jaar in de toekomst!”

Zizo: Was jouw coming-out een positieve ervaring voor jou?
Dorianne: “In mijn familie wel. Maar ik vond dat vooral moeilijk bij vrienden. Veel van hen waren toen verrast daardoor. Die verbaasde reacties vond ik raar. Ik had gewoon zoiets van: ‘Ik ben lesbisch maar kunnen we dan nu gewoon verder eten?’ Ik hoop dat er ooit een tijd gaat komen dat een coming-out niet meer iets is waar je een extreme reactie op moet geven.”

Zizo: Denk je dat de jongere Dorianne nu trots zou zijn op jou?
Dorianne: “Sowieso. Ik wist niet hoe ik mijn seksuele geaardheid een plaats moest geven. Ik heb dat toen ik jonger was alleen verteld aan mijn beste vriendin, aan mijn vader en aan mijn zussen, daar bleef het bij. Als ik nu denk dat ik dit nu aan het delen ben met een deeltje van de wereld en anderen kan inspireren om voluit voor zichzelf te kiezen, dan ben ik zeker trots op mezelf."

Het hele verhaal lezen => KLIK HIER

Bron: Zizo @ Margot Lissens

LEES OOK
NIEUW VLAAMS LESBISCH ROLMODEL NA COMING OUT - Mei 2018
Holebi info nieuws links
NIEUWS OVERZICHT (news van de dag) - 2019
MEER BINNENLANDS NIEUWS (2019)
MEER BUITENLANDS NIEUWS (2019)
MEER SHOWBIZZ NIEUWS (2019)

Dit bericht is gepost op 30 June, 2019 en 2105 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

26 oktober 2019 - Los Ninos
26 oktober 2019 - Playground
26 oktober 2019 - Woodpop
31 oktober 2019 - 30Years La Demence
31 oktober 2019 - Beloved Halloween
01 november 2019 - 30Years La Demence
01 november 2019 - Boots Club Big Bang
02 november 2019 - Boots Club Anniversary
02 november 2019 - 30Years La Demence
02 november 2019 - Women Only

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

1 dag later, bekend Vlaanderen, tot in het koningshuis, politiek en holebi's rouwen om Marieke Vervoort + laatste strijd.

 

Vlaanderen verliest sterke vrouw: Marieke 'Wielemie' Vervoort overleden.

 

Vlaamse Hamid heeft vier mannelijke sekspartners en is gelukkig zo.

 

Make Belgium Great Again brak lans voor flirtende homo & lesbische koppels + 2 video's.

 

Waals politicus slachtoffer van homofobie.

 

Vrouw in sport bestuur, homo of lesbisch in de sport! nog steeds niet vanzelfsprekend in ons Belgenlandje.

 

Danser Davy Brocatus wachtte bijna drie jaar op zijn intussen echtgenoot Anatoly.

 


Buitenlands nieuws

Transvrouw verkozen als raadslid in moslim land.

 

Wetenschappers bekritiseren app die via DNA vertelt hoe holebi iemand is.

 

Ook Hong Kong volgt niet het voorbeeld van Taiwan rond huwelijksgelijkheid.

 

Almere krijgt als eerste stad in Europa een Transgender zebrapad + extra info.

 

Coca-Cola moet geldboete betalen voor homo & lesbische posters in Hongarije.

 

Haatmisdaden tegen holebi's en transgenders blijven stijgen in Engeland & Wales.

 


Showbizz nieuws

Film over holebi's wint Canvas Publieksprijs op Film Fest Gent + film trailer.

 

Opschudding over uitspraken van Brits presentator over gender & transgender, petitie eist zijn ontslag.

 

Ik, Elton John, memoires van een wereldster en rockdiva, met tal van boek fragmenten.

 

Zanger Stromae boos op tegenstanders van wet die lesbische koppels e.a meer rechten geeft.

 

Wereldkampioen en Olympisch goud winnende top sporter komt uit de kast.