Je leest:

Uniek: Nederland koos een Mr en Mrs Senior Pride 2019.Tijdens de Nationale Roze Ouderendag (oudere holebi's), op dinsdag 25 juni, is bekendgemaakt wie zijn gekozen tot Mr en Mrs Senior Pride (holebi) 2019.

Clem Bongers mag zich vanaf nu Mr Senior Pride noemen en Marjet Bos is de Mrs Senior Pride 2019. De verkiezing is georganiseerd door Roze 50+, het samenwerkingsverband van ANBO en COC Nederland (federatie van holebi & transgender+'ers).

Roze 50+ organiseerde voor de 5e keer de Nationale Roze Ouderendag om aandacht te vragen voor holebi's (homo, lesbisch, biseksueel) en transgender+ ouderen in Nederland.Tijdens deze 5e editie, in Tivoli Vredenburg Utrecht, vond ook de uitreiking plaats van de verkiezing Mr en Mrs Senior Pride.

Liane den Haan, directeur-bestuurder van ANBO zegt: “We reiken deze onderscheiding uit aan mensen die, meestal op de achtergrond, veel betekenen voor holebi's en transgenders in het algemeen en voor holebi en transgender+ ouderen in het bijzonder. Dit jaar gaat de prijs naar Marjet Bos en Clem Bongers. Ik ben bijzonder trots op deze mensen, zij zetten zich al jaren belangeloos in voor anderen!”

Mrs Senior Pride 2019: Marjet Bos
Marjet Bos (67) uit Oldambt, provincie Groningen, werkte 25 jaar als beleids-medewerker op verschillende ministeries in Den Haag. Daarna is ze omgeschoold tot humanistisch geestelijk verzorger, zodat ze kon doen wat ze het liefste wilde: met mensen werken. Toen ze in 2015 met pensioen ging, heeft ze zich volop ingezet voor de Roze 50+ beweging. Ze organiseert de maandelijkse ontmoetingsdagen, stond aan de wieg van het zondagmiddag café en zorgde ervoor dat roze ouderen meer zichtbaar werden. Onder meer door de introductie van het regenboogzebrapad en de gemeentelijke holebi en transgender+ beleidsnota in haar woonplaats.

Manon Linschoten van COC Nederland zegt: Marjet bouwde vanuit het niets aan een holebi en transgender+ gemeenschap van mensen die elkaar weten te vinden, gezelligheid en steun van elkaar krijgen en van waaruit wordt gewerkt aan acceptatie in de meest brede zin van het woord. Zij heeft voor de Roze 50+ een groot bewustwordingsproces op gang gebracht in haar regio en verdient deze prijs voor al haar werk!

Mr Senior Pride 2019: Clem Bongers
Clem Bongers (80) woont in Nijmegen en zet zich al ruim 40 jaar in voor de homo-emancipatie, de multiculturele samenleving, ouderenemancipatie en de hulp aan Arabische homo’s en vluchtelingen. Hij organiseerde ontmoetingen voor homoseksuele mannen en vrouwen. Zo kwam er op het opleidingsinstituut waar hij werkte een homogroep waar studenten en docenten met elkaar samenwerkten om de heteronorm van de samenleving te bespreken. Daarnaast speelde hij in theaterstukken om homoseksualiteit bespreekbaar te maken. Clem werd vervolgens voorzitter van de plaatselijke COC vereniging, voorzitter van de homo-/lesbische adviescommissie van de gemeente en verschillende andere commissies en startte ook nieuwe initiatieven.

Manon Linschoten van COC Nederland zegt: Clem Bongers is een enorme voorvechter voor holebi en transgender ouderen in Nederland. Hij stond in 2008 aan de wieg van de Roze Loper, het certificaat voor holebi en transgender+ vriendelijkheid in zorg en welzijn. Ik ben er dan ook trots op dat de titel Mr Senior Pride 2019 naar hem gaat. Hij is een man die door zijn persoonlijke betrokkenheid, belangeloze inzet, humor en charismatische uitstraling mensen voor zich weet te winnen.

LEES OOK
HOLEBI & TRANS 50+ EN SENIOREN EERDER EENZAAM WANNEER ZE ALLEENSTAANDE ZIJN/WORDEN
nieuws links holebi info
NIEUWS OVERZICHT - 2019
MEER BUITENLANDS NIEUWS (2019)
MEER BINNENLANDS NIEUWS (2019)
MEER SHOWBIZZ NIEUWS (2019)


Bron: www.anbo.nl

Dit bericht is gepost op 28 June, 2019 en 1645 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

17 augustus 2019 - Kings & Queens
17 augustus 2019 - Cave 17
17 augustus 2019 - Musikon
18 augustus 2019 - Flash Tea Dance
23 augustus 2019 - Fever Friday
24 augustus 2019 - Sinful Saturday
24 augustus 2019 - Boots Club
24 augustus 2019 - Sharon O Love Live
24 augustus 2019 - Los Ninos
30 augustus 2019 - Suave Mente

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Ook Closing Festival Antwerp Pride was succes + reactie 2 moslims en oudste homo aanwezige.

 

De Antwerp Pride was met 90.000 deelnemers een groot succes + 2 video's.

 

Holebi & Trans voetbalcampagne Pass The Message tijdens Antwerp Pride Games.

 

SP.A gemeenteraadslid geeft reactie op uitspraken Vlaams Belanger over Prides.

 

Aalsterse Vlaams Belanger over Gay Prides: Walgelijke toestanden + hoe de Prides écht zijn.

 


Buitenlands nieuws

Eerste permanent Regenboogzebrapad in Londen is een feit.

 

Weigeren pro homohuwelijkstaart komt voor Europees Hof voor de rechten van de Mens.

 

Trump administratie komt met zoveelste anti holebi wet.

 

Uniek in de Arabische wereld: presidentskandidaat is openlijk homo.

 

Hetero's kunnen op het vlak van relaties en seks nog veel leren van holebi's + dromen van wereld zonder gender.

 

Al meer dan 10 Amerikaanse plaatsen met derde gender optie.

 

FBI voorkomt aanslag op holebi club en meer in Las Vegas.

 


Showbizz nieuws

Gordon uit afkickkliniek, de moeilijkste tijd begint nu.

 

Actiefiguurtje van tenniskampioen en lesbische pionier Billie Jean King.

 

Victoria's Secret plooit voor kritiek van fans en boycot met eerste transgender model.

 

Actrice Laverne Cox kreeg onverwacht telefoontje van de hertogin van Sussex.