Je leest:

Prins Harry en Meghan eerste leden koninklijke familie die support uitspreken voor Pride maand.Prins Harry, 34, en zijn vrouw Meghan Markle, 37, hebben op Instagram hun steun uitgesproken voor holebi’s. “We steunen jullie. Het is simpel: liefde is liefde”, staat er onder andere te lezen in de steunbetuiging op de officiële pagina van het koppel.

Het is daarbij voor het eerst dat leden van het Britse koningshuis zich achter de pride maand scharen. Harry en Meghan delen elke maand enkele accounts die ze zelf volgen op Instagram. Het gaat daarbij telkens om accounts die de Prins en zijn vrouw nauw aan het hart liggen. En omdat juni de pride maand is, vond het koppel het een ideaal moment om hun steun voor de holebi en transgender+ gemeenschap uit te spreken.

“Deze maand eren we de accounts die de gemeenschap van holebi’s en transgenders steunen. Het zijn accounts die reflecteren op de geschiedenis en die hoopvol zijn voor een verdiende, inclusieve toekomst. We steunen jullie. Omdat het erg simpel is: liefde is liefde.”

Op een foto die het koppel deelde zijn enkele regenboogvlaggen en holebi’s te zien. Meghan en Harry voegden ook een foto van zichzelf toe aan de collage, net als een foto van prinses Diana. Harry’s moeder, die in 1997 onverwacht overleed, was lang geleden al een voorvechter voor gelijke rechten voor holebi’s. Ze rekende Elton John en Gianni Versace tot haar beste vrienden en zette zich in om het taboe rond aids en hiv te verbreken.

Het initiatief van Harry en Meghan kan op veel positieve feedback rekenen. Het bericht werd in de eerste minuten al ruim 260.000 keer geliket. Er waren ook enkele negatieve reacties, waarbij sommigen verontwaardigd zijn omdat er meer Amerikaanse dan Britse holebi organisaties gepromoot worden, en nog anderen zijn dan weer van mening de Prins zich niet moet bezig houden met politieke thema's.

Toch is het niet voor het eerst dat prins Harry zich inzet voor holebi's en transgenders. Ook lang voor zijn huwelijk met Meghan trad de prins, net zoals zijn broer Prins William, in de voetsporen van zijn moeder. Harry is bovendien tot op heden al het meest bezig geweest met het verdedigen van de rechten van holebi's en transgenders. In 2013 kwam Harry in het nieuws toen bleek dat hij in het leger was opgekomen voor een homo soldaat die gepest werd. In dat zelfde jaar werd hij ook geprezen om zijn werk bij een liefdadadigheidsinstelling die werkt met transgender kinderen. In 2017 kreeg Harry een postuum award voor zijn moeder voor haar werk met aids patiënten, waar Harry en zijn broer prins William zich trouwens ook al jaren voor inzetten. Harry liet zich trouwens in 2016 live op Facebook testen op Hiv, en riep anderen op hetzelfde te doen. Jaren geleden bleek dat er in een Londense homo bar een half naakte foto hangt van Harry, die binnen de homo gemeenschap als knapste van de twee Britse prinsen beschouwd wordt. De prins zet zich ook regelmatig in voor dieren- en kinder- en vrouwenrechten.

- Al het showbizz nieuws van dit jaar => KLIK HIER


Bron: holebi info & hln.be

Dit bericht is gepost op 04 June, 2019 en 3528 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

30 augustus 2019 - Suave Mente
30 augustus 2019 - Fever Friday
30 augustus 2019 - Smooch - Tropicalia
31 augustus 2019 - Revelation
31 augustus 2019 - Sinful Saturday
31 augustus 2019 - Spek
01 september 2019 - Boots Club
05 september 2019 - Mr Gay Bear verkiezing
06 september 2019 - Boots Club
07 september 2019 - Girls for Girls

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Brusselse holebi’s klagen over lakse politie in hoofdstad

 

Nieuwe Belgische organisatie voor lesbische, biseksuele, trans+ vrouwen & friends.

 

Vzw kinderwens organiseerde bijeenkomst voor homo & lesbische wensouders.

 

Dringend nood aan Belgisch wettelijk kader voor draagmoederschap + 2 video's.

 

Nieuw Vlaams transgender boek: De Weg Naar Mezelf, van Nora Monsecour.

 

Sam Bettens, ooit gehuwd met een man en compleet in de war + video.

 


Buitenlands nieuws

Noord-Ieren roepen holebi's op om zich kandidaat te stellen als adoptie of pleeg ouders.

 

China volgt Taiwan niet wat betreft homohuwelijk.

 

Homofobe vandalen vernielen Duits holebi & trans herdenkingsmonument + info wereldwijde herdenkingsmonumenten.

 

Haatboodschap op een regenboog zebrapad in Canada.

 

Steun voor Trump van Republikeinse holebi & trans groep zorgt voor opschudding en onbegrip.

 

Eerste permanent Regenboogzebrapad in Londen is een feit.

 


Showbizz nieuws

Zanger Sam Smith kweekt langzaam aan meer zelfvertrouwen.

 

Regisseur Jayro Bustamante: Elk geloof haat holebi's, een relaas rond zijn 2de film.

 

Regisseur producer wil graag meer oudere lesbische vrouwen in films en series.

 

Gordon uit afkickkliniek, de moeilijkste tijd begint nu.

 

Actiefiguurtje van tenniskampioen en lesbische pionier Billie Jean King.