Je leest:

West-Vlaamse brengt dansvoorstelling over gepeste homo broer.De 21-jarige Justine Margodt uit Rumbeke, een dorp in de Belgische provincie West-Vlaanderen en deelgemeente van Roeselare, heeft een dansvoorstelling in elkaar gestoken om de holebi en transgender+ gemeenschap een hart onder de riem te steken.

De dansvoorstelling genaamd 'The Closet' is geinspireerd op de broer van Justine. Gilles is 22 en werd vroeger zeer hard gepest omdat hij homo is. Omdat zowel Justine als Gilles in het Nederlandse Tilburg studeren wordt de dansvoorstelling daar opgevoerd. Voorlopig is er maar 1 speeldag namelijk op 8 juni.

In de krant het Laatste nieuws zegt Justine: "Gilles en ik zijn altijd close geweest en delen de passie voor dans. Al sinds ik in de derde kleuterklas zat, volgen we samen dansles en nu studeren we beiden de richting Docent Dans aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. In Roeselare werd Gilles vroeger enorm gepest. Op school, via sociale media,... Het ging zelfs zo ver dat hij op een bepaald moment genoeg had van zijn leven. Maar zijn verdriet deed ook mij veel pijn. Gelukkig heb ik hem in Nederland, waar ze anders staan tegenover homo's, echt zien openbloeien."

Justine kreeg binnen haar opleiding de kans om een eigen dansvoorstelling te maken. Ze dacht meteen aan haar broer, en met haar stuk wil ze de pesterijen die hij moest ondergaan een positieve draai geven. "Ik hou erg van choreografie. Tot nu toe stak ik choreografieën voor mezelf ineen, maar ik droomde al langer om ook iets te doen voor een groep dansers. De inspiratie vond ik bij Gilles. Ik doopte de productie The Closet en wil iedereen die hetzelfde heeft meegemaakt als Gilles een hart onder de riem steken. Ik wil hen laten voelen dat ze niet alleen zijn, hen een stem geven. Maar ik wil ook de buitenwereld aanspreken. Ik wil het taboe doorbreken, want helaas wordt holebi (homo lesbisch biseksueel) zijn door velen nog altijd niet geaccepteerd. Zo is homoseksualiteit in meer dan de helft van alle landen ter wereld strafbaar en in sommige landen wordt het zelfs bestraft met de doodstraf."

Voor The Closet vond Justine vijf dansers die samen met broer Gilles en zijzelf dansen in het stuk. De vijf dansers zijn: Yentl Smeets, 21 en zelf homo. Bernita Robben, 48, familie en vrienden in de gemeenschap, Bart Nusink 23, die zichzelf Aromantisch noemt, Annelien, 20 hetero uit holebi gezin en Barbara, 22 hetero met een hart voor de gemeenschap. Meer over deze dansers kan je lezen op de website over het dansstuk, link onderaan.

Justine zegt over de dansers: "Alle dansers hebben dus op de een of andere manier wel een link met de holebi en transgender+ gemeenschap. Ik ben vooral blij dat Gilles zelf ook wilde meedansen. Hij vindt het trouwens heel lief dat de voorstelling rond zijn verhaal is opgebouwd. Ondanks onze unieke band zijn we vaak niet zo uitgesproken tegen elkaar over gevoelens, maar ik weet dat het hem iets doet."

Voorstelling
The Closet wordt op 8 juni op het podium gebracht in de Loft in Tilburg. Dat is voorlopig de enige voorstelling. “Door financiële redenen”, legt Justine uit. “Iedereen werkt gratis en vrijwillig mee aan de productie, maar toch stak ik er zelf al heel wat centjes in. Ik vind het jammer dat we de voorstelling maar één keer kunnen brengen, zeker omdat we er zoveel tijd en energie hebben ingestoken en iedereen er met hart en ziel aan heeft gewerkt. Maar ik sta zeker open voor eventuele voorstellen.”

Wie The Closet wil bijwonen, kan tickets bestellen door een mail te sturen aan: justinemargodt@hotmail.com. Voor een kaartje betaal je 10,50 euro. Locatie: Locatie: Ringbaan Oost 8-17, 5013 CA Tilburg / De Loft, Tilburg - Nederland - Aanvang: 19u30 - De voorstelling start om 20u00.
Meer info via website (met o.a 3 video's): KLIK HIER


Bron: hln.be en website dansvoorstelling

Dit bericht is gepost op 26 May, 2019 en 3276 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

26 oktober 2019 - Los Ninos
26 oktober 2019 - Playground
26 oktober 2019 - Woodpop
31 oktober 2019 - 30Years La Demence
31 oktober 2019 - Beloved Halloween
01 november 2019 - 30Years La Demence
01 november 2019 - Boots Club Big Bang
02 november 2019 - Boots Club Anniversary
02 november 2019 - 30Years La Demence
02 november 2019 - Women Only

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

1 dag later, bekend Vlaanderen, tot in het koningshuis, politiek en holebi's rouwen om Marieke Vervoort + laatste strijd.

 

Vlaanderen verliest sterke vrouw: Marieke 'Wielemie' Vervoort overleden.

 

Vlaamse Hamid heeft vier mannelijke sekspartners en is gelukkig zo.

 

Make Belgium Great Again brak lans voor flirtende homo & lesbische koppels + 2 video's.

 

Waals politicus slachtoffer van homofobie.

 

Vrouw in sport bestuur, homo of lesbisch in de sport! nog steeds niet vanzelfsprekend in ons Belgenlandje.

 

Danser Davy Brocatus wachtte bijna drie jaar op zijn intussen echtgenoot Anatoly.

 


Buitenlands nieuws

Transvrouw verkozen als raadslid in moslim land.

 

Wetenschappers bekritiseren app die via DNA vertelt hoe holebi iemand is.

 

Ook Hong Kong volgt niet het voorbeeld van Taiwan rond huwelijksgelijkheid.

 

Almere krijgt als eerste stad in Europa een Transgender zebrapad + extra info.

 

Coca-Cola moet geldboete betalen voor homo & lesbische posters in Hongarije.

 

Haatmisdaden tegen holebi's en transgenders blijven stijgen in Engeland & Wales.

 


Showbizz nieuws

Film over holebi's wint Canvas Publieksprijs op Film Fest Gent + film trailer.

 

Opschudding over uitspraken van Brits presentator over gender & transgender, petitie eist zijn ontslag.

 

Ik, Elton John, memoires van een wereldster en rockdiva, met tal van boek fragmenten.

 

Zanger Stromae boos op tegenstanders van wet die lesbische koppels e.a meer rechten geeft.

 

Wereldkampioen en Olympisch goud winnende top sporter komt uit de kast.