Je leest:

West-Vlaamse brengt dansvoorstelling over gepeste homo broer.De 21-jarige Justine Margodt uit Rumbeke, een dorp in de Belgische provincie West-Vlaanderen en deelgemeente van Roeselare, heeft een dansvoorstelling in elkaar gestoken om de holebi en transgender+ gemeenschap een hart onder de riem te steken.

De dansvoorstelling genaamd 'The Closet' is geinspireerd op de broer van Justine. Gilles is 22 en werd vroeger zeer hard gepest omdat hij homo is. Omdat zowel Justine als Gilles in het Nederlandse Tilburg studeren wordt de dansvoorstelling daar opgevoerd. Voorlopig is er maar 1 speeldag namelijk op 8 juni.

In de krant het Laatste nieuws zegt Justine: "Gilles en ik zijn altijd close geweest en delen de passie voor dans. Al sinds ik in de derde kleuterklas zat, volgen we samen dansles en nu studeren we beiden de richting Docent Dans aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. In Roeselare werd Gilles vroeger enorm gepest. Op school, via sociale media,... Het ging zelfs zo ver dat hij op een bepaald moment genoeg had van zijn leven. Maar zijn verdriet deed ook mij veel pijn. Gelukkig heb ik hem in Nederland, waar ze anders staan tegenover homo's, echt zien openbloeien."

Justine kreeg binnen haar opleiding de kans om een eigen dansvoorstelling te maken. Ze dacht meteen aan haar broer, en met haar stuk wil ze de pesterijen die hij moest ondergaan een positieve draai geven. "Ik hou erg van choreografie. Tot nu toe stak ik choreografieën voor mezelf ineen, maar ik droomde al langer om ook iets te doen voor een groep dansers. De inspiratie vond ik bij Gilles. Ik doopte de productie The Closet en wil iedereen die hetzelfde heeft meegemaakt als Gilles een hart onder de riem steken. Ik wil hen laten voelen dat ze niet alleen zijn, hen een stem geven. Maar ik wil ook de buitenwereld aanspreken. Ik wil het taboe doorbreken, want helaas wordt holebi (homo lesbisch biseksueel) zijn door velen nog altijd niet geaccepteerd. Zo is homoseksualiteit in meer dan de helft van alle landen ter wereld strafbaar en in sommige landen wordt het zelfs bestraft met de doodstraf."

Voor The Closet vond Justine vijf dansers die samen met broer Gilles en zijzelf dansen in het stuk. De vijf dansers zijn: Yentl Smeets, 21 en zelf homo. Bernita Robben, 48, familie en vrienden in de gemeenschap, Bart Nusink 23, die zichzelf Aromantisch noemt, Annelien, 20 hetero uit holebi gezin en Barbara, 22 hetero met een hart voor de gemeenschap. Meer over deze dansers kan je lezen op de website over het dansstuk, link onderaan.

Justine zegt over de dansers: "Alle dansers hebben dus op de een of andere manier wel een link met de holebi en transgender+ gemeenschap. Ik ben vooral blij dat Gilles zelf ook wilde meedansen. Hij vindt het trouwens heel lief dat de voorstelling rond zijn verhaal is opgebouwd. Ondanks onze unieke band zijn we vaak niet zo uitgesproken tegen elkaar over gevoelens, maar ik weet dat het hem iets doet."

Voorstelling
The Closet wordt op 8 juni op het podium gebracht in de Loft in Tilburg. Dat is voorlopig de enige voorstelling. “Door financiële redenen”, legt Justine uit. “Iedereen werkt gratis en vrijwillig mee aan de productie, maar toch stak ik er zelf al heel wat centjes in. Ik vind het jammer dat we de voorstelling maar één keer kunnen brengen, zeker omdat we er zoveel tijd en energie hebben ingestoken en iedereen er met hart en ziel aan heeft gewerkt. Maar ik sta zeker open voor eventuele voorstellen.”

Wie The Closet wil bijwonen, kan tickets bestellen door een mail te sturen aan: justinemargodt@hotmail.com. Voor een kaartje betaal je 10,50 euro. Locatie: Locatie: Ringbaan Oost 8-17, 5013 CA Tilburg / De Loft, Tilburg - Nederland - Aanvang: 19u30 - De voorstelling start om 20u00.
Meer info via website (met o.a 3 video's): KLIK HIER


Bron: hln.be en website dansvoorstelling

Dit bericht is gepost op 26 May, 2019 en 3234 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

23 augustus 2019 - Fever Friday
24 augustus 2019 - Sinful Saturday
24 augustus 2019 - Boots Club
24 augustus 2019 - Sharon O Love Live
24 augustus 2019 - Los Ninos
30 augustus 2019 - Suave Mente
30 augustus 2019 - Fever Friday
30 augustus 2019 - Smooch - Tropicalia
31 augustus 2019 - Revelation
31 augustus 2019 - Sinful Saturday

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Onderzoek Universiteit Hasselt: transgenders krijgen minder pensioen.

 

Belgische voetbalclub moet zich verantwoorden wegens homofobe gezangen.

 

Ook Closing Festival Antwerp Pride was succes + reactie 2 moslims en oudste homo aanwezige.

 

De Antwerp Pride was met 90.000 deelnemers een groot succes + 2 video's.

 

SP.A gemeenteraadslid geeft reactie op uitspraken Vlaams Belanger over Prides.

 


Buitenlands nieuws

Eerste permanent Regenboogzebrapad in Londen is een feit.

 

Weigeren pro homohuwelijkstaart komt voor Europees Hof voor de rechten van de Mens.

 

Trump administratie komt met zoveelste anti holebi wet.

 

Uniek in de Arabische wereld: presidentskandidaat is openlijk homo.

 

Hetero's kunnen op het vlak van relaties en seks nog veel leren van holebi's + dromen van wereld zonder gender.

 

Al meer dan 10 Amerikaanse plaatsen met derde gender optie.

 

FBI voorkomt aanslag op holebi club en meer in Las Vegas.

 


Showbizz nieuws

Gordon uit afkickkliniek, de moeilijkste tijd begint nu.

 

Actiefiguurtje van tenniskampioen en lesbische pionier Billie Jean King.

 

Victoria's Secret plooit voor kritiek van fans en boycot met eerste transgender model.

 

Actrice Laverne Cox kreeg onverwacht telefoontje van de hertogin van Sussex.