Trump gaf artsen en zorgverleners zopas officieel het recht om te discrimineren.De Trump-administratie heeft artsen en andere zorgverleners begin deze maand, officieel het recht verleend de zorg voor mensen te weigeren onder het mom van 'gewetensrechten'.

'Vandaag hebben we nieuwe bescherming van gewetensrechten voor artsen, apothekers, verpleegkundigen, leraren, studenten, en op geloof gebaseerde goede doelen afgerond', zei Trump in een toespraak. Verder sprak de president zich ook nog vurig uit als tegenstander van abortus.

Het ministerie van Volksgezondheid en Human Services (HHS) heeft een nieuwe verordening bevestigd die aanbieders in staat stelt om persoonlijke redenen, zoals religieuze of morele overtuigingen, aan te halen om een breed scala aan diensten te weigeren. Onder leiding van Trump overwoog de HHS al enige tijd religieuze vrijstellingen.

Vorige maand kwamen er berichten dat ze een nieuwe regel gingen gebruiken die het moeilijker zou maken voor transgender mensen en vrouwen die abortussen hebben gehad om toegang te krijgen tot gezondheidszorg. In een andere recente zaak kwam het debat rond de definitie van gender of geslacht als een andere manier om transgenders zorg te weigeren.

De nieuwe, definitieve regel stelt zorgaanbieders in staat om op basis van persoonlijke overtuigingen de medische behoeften van een patiënt te bepalen. Dit zou kunnen leiden tot de weigering van diensten zoals abortus, hormoontherapie, preventieve zorg voor Hiv en Aids, het behandelen van een transgender of holebi patient enz...

Uit eerder onderzoek bleek al meermaals dat holebi's en transgenders vaak medische hulp mijden uit angst voor discriminatie. Veel Amerikaanse holebi en transgender (rechten) organisaties veroordelen dat ook sterk het nieuwe beleid van president Trump, die al geruime tijd bezig is met het invoeren van maatregelen en wetten die religieuze vrijheid en morele overtuigingen boven alles zet en waarbij voornamelijk holebi's en transgenders het slachtoffer zijn. Ook vrouwen (hetero) zijn steeds vaker het slachtoffer van Trumps religieuze kruistocht.
LEES OOK
TRUMP KOMT MET TWEEDE ANTI TRANSGENDER WET
AL 10 STATEN DIE ADOPTIE CENTRA LATEN DISCRIMINEREN TEGEN HOLEBI'S MET DANK AAN TRUMP
101 KEER ANTI HOLEBI & TRANSGENDER WETTEN EN MAATREGELEN DOOR TRUMP ALDUS RAPPORT

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 08 May, 2019 en 3673 keer gelezen.