Je leest:

Een regenboogmaatschappij zonder discriminatie van holebi & transgender+ in Belgie, 5 uitgebreide punten.Na het regenboogplan van Groen, en de teksten van Open-Vld en N-VA, komt nu ook de PVDA met een regenboogplan. Op de website van de PVDA België staat te lezen: Een regenboogmaatschappij zonder discriminatie van LGBT+'ers, met vervolgens de onderstaande inleidende tekst gevolgd door vijf uitgebreide punten.

Waar mensen ook vandaan komen, welke huidskleur, genderidentiteit of seksuele oriëntatie ze ook hebben, iedereen heeft recht op vrije zelfontplooiing. Niemand mag het slachtoffer zijn van discriminatie of geweld. Ieder moet gelijke kansen en rechten krijgen. Dat is voor ons wezenlijk. Daar gaan we voor. Al decennia strijden LGBT+’ers (lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders, interseksuelen) voor gelijke rechten. Wettelijk is daardoor al flinke vooruitgang geboekt. Maar discriminatie komt nog steeds voor in allerlei vormen. En de afgedwongen rechten staan dan wel op papier, ze zijn nog lang niet vanzelfsprekend in het leven van veel LGBT+’ers en in de hoofden van de mensen. Daarom zetten we de campagnes om de problemen aan te kaarten onverdroten voort.

Een regenboogmaatschappij zonder discriminatie van LGBT+'ers - vijf actie punten.

1: Een geweldloze maatschappij zonder discriminatie
- We stellen een coherent federaal actieplan op, dat elke vorm van discriminatie (racisme, seksisme, homofobie, discriminatie op grond van sociale afkomst, een handicap, taal, godsdienstige of politieke overtuiging, leeftijd enzovoort) bestrijdt.
- We gaan op de arbeids- en woningmarkt actief testen of er gediscrimineerd wordt. Stellen we discriminatie vast, dan sanctioneren we.
- We roepen het geweld op straat, aanrandingen en pesterijen een halt toe. Om vormen van haat zoals die tegen holebi’s en transpersonen te stoppen, zetten we in op preventie en sensibilisatie. Maar de daders van haatmisdrijven bestraffen we, uiteraard, ook.
- We helpen de slachtoffers van gewelddaden, pesterijen en discriminatie. We geven hen een waardige opvang, bieden psychologische hulp en maken het eenvoudiger een klacht neer te leggen.

2: Een sterk middenveld
- We vergroten de structurele ondersteuning van het middenveld. Want om in de diepte te werken zijn langetermijninitiatieven nodig.
- We stimuleren een maximale samenwerking tussen verenigingen, koepels en overheden in plaats van hen met elkaar te laten concurreren voor beperkte ondersteuning.
- We luisteren met respect naar de mening van de deskundigen op het terrein en naar de gespecialiseerde verenigingen. Zij weten waarover ze spreken; zij zijn de belangrijkste gesprekspartners van de overheid.

3: De instellingen en diensten van de overheid geven het voorbeeld
- We beëindigen institutionele discriminaties van holebi's en transgender+ rond identiteitspapieren, wijziging van de burgerlijke staat, verandering van voornaam, ouderschapsrechten, regels voor bloeddonoren en adoptie.
- We geven het personeel van de overheidsdiensten (inclusief de politie) vorming zodat het holebi's en transgenders met respect kan opvangen zonder vooroordelen en met kennis van de laatste wettelijke bepalingen.
- We maken werk van een inclusieve communicatie die de diversiteit van de bevolking weerspiegelt. Ze richt zich tot iedereen en gebruikt geen stereotypes.
- We zorgen ervoor dat elke grote stad een opvangplek kan bieden voor jonge holebi's en transgenders die thuis aan de deur worden gezet. Deze jongeren hebben sociale, psychologische en schoolse hulp nodig, en bemiddeling met hun familie.
- We willen LGBT+-asielaanvragers met respect en in een rustige omgeving opvangen. We onderzoeken hun aanvraag eerlijk en humaan, zonder stereotypes en zonder vooroordelen.

4: De school sensibiliseert aan de bron
- We zetten een ambitieus plan op tegen pestgedrag en pakken de hoge suïcidecijfers van jonge LGBT+’ers aan.
- We laten kinderen en jongeren workshops over holebi's en transgender+ volgen die zijn aangepast aan hun leeftijd. We zetten in op relationele en seksuele vorming op school.
- We maken de lessen inclusief zodat ze de diverse realiteit weergeven en geen stereotypes versterken.
- We stimuleren de oprichting van leerlingenorganisaties, naar het voorbeeld van de Gay-Straight Alliances, waar jongeren zich engageren voor diversiteit en solidariteit, tegen homofobie en andere vormen van discriminatie.

5: Hoogstaande gezondheidszorg
- We waarborgen een kwaliteitsvolle gezondheidszorg en voorzien in een volledige terugbetaling van eventuele chirurgische ingrepen bij transpersonen. Er moet een eind komen aan het psychiatriseren van transgenders.
- We geven een nieuwe impuls aan de bestrijding van HIV. Daarvoor maken we sneltesten en preventieve geneesmiddelen toegankelijk en gratis.
Centra voor gezinsplanning en wijkgezondheidscentra krijgen een voortrekkersrol in de gezondheidspreventie van holebi's en transgenders
- We stoppen de operaties van interseksuele baby’s en kinderen. Voor zo’n operatie moeten jongeren oud genoeg geworden zijn om in staat te zijn er al dan niet mee in te stemmen. Ze dienen de tijd te krijgen om uit te zoeken wat hun genderidentiteit is.
- We zorgen ervoor dat rust- en verzorgingstehuizen toegankelijk zijn voor een LGBT+-publiek en vormen het personeel in de thematiek. Het is onaanvaardbaar dat holebi's en transgenders zich op hun oude dag verplicht voelen weer “in de kast te kruipen”.
LEES OOK
GELIJKE RECHTEN HOLEBI EN TRANS IN BELGIE IS EN WAS EEN STRIJD VAN VELE JAREN (OPEN-VLD)
VLAAMSE HOLEBI'S ZIJN NIET PER DEFINITIE LINKS, EN DAT IS OKE (N-VA)
GROEN LANCEERDE REGENBOOGPLAN N.A.V DE VERKIEZINGEN IN MEI
OOK BRUSSELSE HOLEBI & TRANS FEDERATIE KOMT MET EISEN PAKKET N.A.V VERKIEZINGEN IN MEI
WAALSE HOLEBI EN TRANS FEDERATIE KOMT MET EISEN PAKKET N.A.V VERKIEZINGEN IN MEI

Bron: pvda.be

Dit bericht is gepost op 28 April, 2019 en 2816 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

23 augustus 2019 - Fever Friday
24 augustus 2019 - Sinful Saturday
24 augustus 2019 - Boots Club
24 augustus 2019 - Sharon O Love Live
24 augustus 2019 - Los Ninos
30 augustus 2019 - Suave Mente
30 augustus 2019 - Fever Friday
30 augustus 2019 - Smooch - Tropicalia
31 augustus 2019 - Revelation
31 augustus 2019 - Sinful Saturday

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Onderzoek Universiteit Hasselt: transgenders krijgen minder pensioen.

 

Belgische voetbalclub moet zich verantwoorden wegens homofobe gezangen.

 

Ook Closing Festival Antwerp Pride was succes + reactie 2 moslims en oudste homo aanwezige.

 

De Antwerp Pride was met 90.000 deelnemers een groot succes + 2 video's.

 

SP.A gemeenteraadslid geeft reactie op uitspraken Vlaams Belanger over Prides.

 


Buitenlands nieuws

Eerste permanent Regenboogzebrapad in Londen is een feit.

 

Weigeren pro homohuwelijkstaart komt voor Europees Hof voor de rechten van de Mens.

 

Trump administratie komt met zoveelste anti holebi wet.

 

Uniek in de Arabische wereld: presidentskandidaat is openlijk homo.

 

Hetero's kunnen op het vlak van relaties en seks nog veel leren van holebi's + dromen van wereld zonder gender.

 

Al meer dan 10 Amerikaanse plaatsen met derde gender optie.

 

FBI voorkomt aanslag op holebi club en meer in Las Vegas.

 


Showbizz nieuws

Gordon uit afkickkliniek, de moeilijkste tijd begint nu.

 

Actiefiguurtje van tenniskampioen en lesbische pionier Billie Jean King.

 

Victoria's Secret plooit voor kritiek van fans en boycot met eerste transgender model.

 

Actrice Laverne Cox kreeg onverwacht telefoontje van de hertogin van Sussex.