Je leest:

Queer bier (Pride bier) ter ere van holebi & transgender activiste en viering 50 jaar Stonewall rellen.Naar aanleiding van de Pride maand (juni) in Washington DC werd er zopas Pride (Queer) bier uitgebracht met de afbeelding van één van de grootste en eerste holebi en transgender+ rechtenactivisten, om daarnaast ook de 50ste verjaardag van de Stonewall-rellen te vieren.

Een in Washington, D.C. gevestigde kunstenaar, Maggie Dougherty, won de derde jaarlijkse Pride Pils Can Design-wedstrijd met een ontwerp dat eer betuigt aan LGBTQ-activist Marsha P. Johnson (bovenste foto).

De afbeeldingen met foto van Marsha P. Johnson verschijnt in juni op ongeveer 28.000 DC Brau bier blikken voor de jaarlijkse Pride Maand. Johnson is een groot figuur uit de tijd van de Stonewall rellen uit 1969 en tevens transgenderpionier. "Het ontwerp van Maggie vormt de kern van wat dit project altijd voor ons is geweest, waarbij we de schoonheid, liefde en diversiteit van de holebi en transgender+ gemeenschap hier in DC en daarbuiten vieren," vertelde Brandon Skall, CEO en mede-oprichter van DC Brau. "We zijn blij met de afbeeldingen van de kunstenaar, ze zijn de perfecte manier om de 50ste verjaardag van Stonewall en de gouden verjaardag van onze partners in Washington Blade te herdenken."

Dougherty is ontwerpster, fotografe en verhalenverteller die werkt voor het non-profit PACT, dat werkt om kinderarbeid te beëindigen. "Dit ontwerp viert de vooruitgang die is geboekt sinds Stonewall terwijl je je herinnert hoeveel meer werk gedaan moet worden," zei Dougherty. "De bloemen op het etiket zijn voor die bloemen waarvan Marsha bekend was die ze in haar haar droeg, evenals 27 viooltjes die de 27 trans-sterfgevallen vertegenwoordigden die plaatsvonden in 2018 en begin 2019."

De opbrengst van de verkoop van het Pride-thema bier komt ten goede aan de holebi en transgender+ jongerenorganisatie SMYAL en de Blade Foundation, die journalistieke projecten financiert die zich richten op holebi's en transgenders en daarbij studiebeurzen aanbied aan holebi en transgender journalisten.

Wie was Marsha P. Johnson
Marsha P. Johnson - 1945 - 1992 was een Amerikaanse activiste en dragqueen (zoals Amerikaanse travestieten zichzelf noemen). Als veteraan van de Stonewall protesten was ze een populair figuur van de jaren zestig tot de jaren negentig in de New Yorkse kunst- en homowereld. Marsha wordt ook beschouwd als de eerste 'publieke' transvrouw. Ze wordt verder beschouwd als één van de grootste voorvechtsters van de holebi en transgender+ beweging.

Begin jaren 70 richtte ze samen goede vriendin Sylvia Rivera de 'Street Transvestite Action Revolutionaries' (STAR) op, een organisatie die zich inzet voor transgender jongeren. Samen met Sylvia was ze steeds zichtbaar aanwezig op homorechtendemonstraties en directe politieke acties. Ze werkte ook nog samen met Act Up als zorgaanbiedster voor mensen met Aids. In het prille begin van haar leven was ze dakloos en later werkte ze een tijdje uit noodzaak in de seksindustrie.

Ooit vroeg een rechter haar waar de 'P.' in haar naam voor staat en Johnson antwoordde: "Pay it No Mind" (let er niet op). In 1974 werd Marsha P. Johnson gefotografeerd door de beroemde kunstenaar Andy Warhol als deel van zijn fotoserie "ladies and gentlemen". Johnson was ook lid van Warhols dragqueengroep 'Hot Peaches'.

In juli 1992 werd Marsha dood gevonden in de Hudson rivier na een Pride-optocht. De politie onderzocht de zaak niet en deed het af als zelfmoord. Twintig jaar later in november 2012 werd haar zaak heropend omdat rekening gehouden werd met moord. Volgens enkele getuigen werd Marsha achtervolgd door homofoben en sprong ze in de rivier om aan haar belagers te ontkomen. Volgens een andere getuige had iemand gehoord dat een man zei dat hij ene Marsha had vermoord. Dichte vrienden van Marsha hebben altijd blijven beweren dat ze zeker nooit zelfmoord zou plegen, een andere getuige sprak van een steekwonde in Marsha's rug. Uiteindelijk is de politie verklaring uit 1992 die luidde zelfmoord blijven bestaan, volgens velen omdat de politie geen 'moord' op een zwarte homo travestiet wilde onderzoeken.

Slechts twee dagen voor haar dood werd Johnson nog uitgebreid geïnterviewd over haar leven. Dit materiaal is te zien in de documentaire Pay it No Mind: The Life and Times of Marsha P. Johnson (2012), geregisseerd door Michael Kasino and Richard Morrison. Naast het interviewmateriaal werden ook veel van haar goede vrienden geïnterviewd en werd duidelijk wat zij voor invloed heeft gehad, de docu is onder andere te bekijken via YouTube. In 2017 bracht Netflix een nieuwe documentaire uit over Marsha, deze heet The Death and Life of Marsha P. Johnson => KLIK HIER als je deze docu wil bekijken.
- Meer weten over de stonewall-rellen => KLIK HIER

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 25 April, 2019 en 1734 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

30 augustus 2019 - Suave Mente
30 augustus 2019 - Fever Friday
30 augustus 2019 - Smooch - Tropicalia
31 augustus 2019 - Revelation
31 augustus 2019 - Sinful Saturday
31 augustus 2019 - Spek
01 september 2019 - Boots Club
05 september 2019 - Mr Gay Bear verkiezing
06 september 2019 - Boots Club
07 september 2019 - Girls for Girls

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Brusselse holebi’s klagen over lakse politie in hoofdstad

 

Nieuwe Belgische organisatie voor lesbische, biseksuele, trans+ vrouwen & friends.

 

Vzw kinderwens organiseerde bijeenkomst voor homo & lesbische wensouders.

 

Dringend nood aan Belgisch wettelijk kader voor draagmoederschap + 2 video's.

 

Nieuw Vlaams transgender boek: De Weg Naar Mezelf, van Nora Monsecour.

 

Sam Bettens, ooit gehuwd met een man en compleet in de war + video.

 


Buitenlands nieuws

Noord-Ieren roepen holebi's op om zich kandidaat te stellen als adoptie of pleeg ouders.

 

China volgt Taiwan niet wat betreft homohuwelijk.

 

Homofobe vandalen vernielen Duits holebi & trans herdenkingsmonument + info wereldwijde herdenkingsmonumenten.

 

Haatboodschap op een regenboog zebrapad in Canada.

 

Steun voor Trump van Republikeinse holebi & trans groep zorgt voor opschudding en onbegrip.

 

Eerste permanent Regenboogzebrapad in Londen is een feit.

 


Showbizz nieuws

Zanger Sam Smith kweekt langzaam aan meer zelfvertrouwen.

 

Regisseur Jayro Bustamante: Elk geloof haat holebi's, een relaas rond zijn 2de film.

 

Regisseur producer wil graag meer oudere lesbische vrouwen in films en series.

 

Gordon uit afkickkliniek, de moeilijkste tijd begint nu.

 

Actiefiguurtje van tenniskampioen en lesbische pionier Billie Jean King.