NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Europese holebi & transgender senioren conferentie - 25-26 april - Amsterdam.De laatste jaren gaat er steeds meer aandacht naar holebi & transgender senioren, of zoals onze noorderburen ze noemen 'Roze ouderen'. Op 25 en 26 april gaat in Amsterdam de tweede editie van de Europese conferentie Focus op LGTBTIQ+ (Lesbian, Gay, Transgender, Bisexual, Intersex, Queer) Seniors information and inspiration for more inclusion door.

Kwetsbare oudere holebi's & transgenders
Op allerlei vlakken zijn ouderen die niet in het ‘heterohokje’ passen of die transgender zijn extra kwetsbaar. Zo is bekend dat lesbische, homoseksuele en biseksuele ouderen vaak terug de kast in gaan op het moment dat ze bijvoorbeeld verhuizen naar een zorginstelling. Oudere holebi en transgender+ personen hebben gedurende hun leven vaak lange periodes meegemaakt waarin ze zich niet konden uitten zoals ze dat wilden. Ook hebben ouderen in het algemeen, en lhbtiq+ ouderen in het bijzonder, veel te maken met eenzaamheid. De urgentie van het delen en uitwisselen van informatie en inspiratie over holebi en transgender+ ouderen is dan ook groot.

Uniek
De Europese conferentie wil een plek zijn waar kennisuitwisseling en elkaar inspireren centraal staan. Uniek aan de conferentie is het overweldigende aanbod van good practices uit Europa en de belangstelling uit de hele wereld, van Hongarije tot Brazilië en Canada.

Meer dan 200 deelnemers van over de hele wereld, en voornamelijk uit Europa, zullen met elkaar kennis en goede voorbeelden delen met als doel de vaak kwetsbare positie van holebi én transgender senioren te verbeteren. Sociale inclusie van holebi & transgender+ senioren staat centraal op de conferentie, met thema’s als (preventie van) eenzaamheid, acceptatie in zorg en welzijn, verbinding van jong en oud binnen de holebi en transgender+ gemeenschap en de rol van de overheid.

Onderzoek
Er wordt onder meer onderzoek gepresenteerd uit het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Er zijn vertegenwoordigers van sociale ondersteuningsprojecten voor lhbtiq+ senioren uit landen als Spanje, Slovenië, Duitsland en Griekenland. Ook worden er keurmerken voor ‘roze vriendelijke’ (ouderen) zorg uit het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Nederland toegelicht. Er is bijzondere aandacht voor biculturele holebi's en voor transgender senioren. De conferentie omvat tientallen activiteiten, lezingen, workshops en paneldiscussies.

Deelnemers aan de conferentie vertegenwoordigen landelijk, regionaal en lokaal opererende organisaties en projecten die zich inzetten voor holebi en transgender+ senioren. De conferentie wordt georganiseerd door de gemeente Amsterdam, als lid van het Rainbow Cities Network, en door Roze50+, het samenwerkingsverband van ANBO en COC Nederland, in samenwerking met IHLIA LGBT Heritage.

Een deel van het programma toegelicht
Op donderdag 25 april kunnen de deelnemers in Amsterdam allerlei goede praktijkvoorbeelden bezoeken van inclusie van lhbtiq+ senioren. Op het programma staan o.a. een bezoek aan een eetclub, een seniorencafé, een stadswandeling over de ‘roze’ geschiedenis van Amsterdam en zelfs een line-dance-les en een dansvoorstelling door holebi en transgender+ ouderen.

Op vrijdag 26 april vindt in de OBA (Oosterdokskade 143 te Amsterdam) de conferentie plaats, met plenaire sprekers en workshops, inspiratiesessies en een informatiemarkt. Dagvoorzitter is Vivian Boelen, de opening wordt verricht door Mascha ten Bruggencate, voorzitter van het dagelijks bestuur van stadsdeel centrum Amsterdam, en Koen van Dijk, directeur van COC Nederland.
Meer
Het hele programma ==> KLIK HIER

Lees ook
50 PLUS & HOLEBI EN TRANS SENIOREN EERDER EENZAAM - 2019
AANDACHT V HOLEBI & TRANS IN BELG RUSTHUIZEN NOODZAKELIJK - 2018
BELGISCHE CAMPAGNE ROND HOLEBI & TRANSGENDER SENIOREN - 2019
GENTS RUSTHUIS & NEDERLANDS EXPERT HOLEBI EN TRANS SENIOREN - 2018

Bron: coc.nl

Dit bericht is gepost op 22 April, 2019 en 3032 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

30 april 2020 - CORONAVIRUS
21 mei 2020 - Trans Party
30 mei 2020 - 6 YRS H.I.M
31 mei 2020 - CafeDeLove Revival
06 juni 2020 - Dance With Pride
14 juni 2020 - RuPaul Werq The World
27 juni 2020 - Travestie Show
27 juni 2020 - Girls for Girls
11 juli 2020 - Unicorn Festival
08 augustus 2020 - H.I.M Pride

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Mister Gay Belgium verkiezing verplaatst naar nieuwe datum vanwege coronavirus crisis.

 

Ook klein Antwerps stadje krijgt weldra een regenboog zebrapad + extra info + lijstje.

 

Coronavirus Belgie: Sensoa raad hetero's holebi's en transgenders alle vormen van seks af, en opgelet voor acute soa's.

 

Regenboogzebrapad al eerder aangelegd wegens minder drukte door coronavirus in West-Vlaamse stad.

 

Belgian Pride verplaatst naar nieuwe datum vanwege coronavirus.

 


Buitenlands nieuws

Uniek: Nederlands kinderziekenhuis opent transgender kind afdeling.

 

Amerikaans gouverneur komt met 2 zware anti transgender wetten.

 

Holebi & transgender senioren krijgen zeer nodige hulp in tijden van coronacrisis.

 

Nieuwe poging om holebi zijn uit strafwet te halen mislukt.

 

Holebi’s in het Midden-Oosten willen vrij zijn, niet westers

 

Trump en regering zegt officieel: 'Transgender meisjes zijn geen echte meisjes, transgender jongens geen echte jongens.'

 


Showbizz & Sport

Sneer van NikkieTutorials naar Ellen DeGeneres nu internationaal nieuws + video.

 

Library of Congress neemt holebi & trans anthem, ook populair onder hetero's, op in verzameling + video.

 

Rapster komt uit de kast en stelt daarbij meteen haar vriendin voor.

 

Voormalig NBA speler die in 2014 geschiedenis schreef en vriend besmet met coronavirus.

 

Orange Is the New Black actrice heeft veel te danken aan transgender actrice.