Je leest:

101 keer anti holebi & transgender maatregelen en wetten door Trump administratie aldus rapport.Uit een rapport van Glaad blijkt dat de Trump administratie zich ruim 101 keer heeft schuldig gemaakt aan holebi & transgender discriminatie of het aanvallen van holebi en transgender personen, sinds de administratie van start ging.

Dit blijkt uit het Glaad's Trump Accountability Project rapport, die de regressieve acties op holebi en transgender+ rechten van de Trump-administratie monitort, en stelt dat de administratie zich tot op 3 april ruim honderd keer schuldig maakte aan holebi & transgender discriminatie. De 101ste keer werd uitgevaardigd door de Republikeinse secretaris voor huisvesting en stadsontwikkeling Ben Carson, die een regel voor huisbazen schrapte waardoor deze vanaf nu kunnen discrimineren op basis van seksuele geaardheid en genderidentiteit. Het project van Glaad heeft 101 aanvallen geregistreerd in de 805 dagen dat Trump aan het werk was, met een gemiddelde van iets minder dan één regressieve actie elke week.

De 100 anti holebi en transgender acties omvatten de goed gedocumenteerde aanvallen van Trump op transgenderrechten, het verbieden van transgenders van het dienen in het leger en het strippen van bescherming voor transkinderen op school. Ze omvatten ook acties die minder mainstream media-aandacht hebben gekregen, zoals de steun van het ministerie van Justitie voor 'vrijheid om te discrimineren' juridische uitdagingen van holebi's en transgenders op staatsniveau, als ook bescherming van burgerrechten die dreigen te worden ondermijnt, en de nominatie van ultraconservatieve gerechtelijke genomineerden die de consensus tegen holebi en transgender rechten financieel steunen. Daarnaast zijn er nog de invoering van wetten die mensen wettelijk toestaan te discrimineren op basis van seksuele geaardheid en genderidentiteit uit religieuze overtuigingen. En het terug draaien van wetten die holebi's & transgenders beschermen, zoals de wet die werknemers beschermt op basis van seksuele geaardheid en genderidentiteit, waarbij bovendien werkgevers enkel en alleen op basis van iemand geaardheid of genderidentiteit iemand mogen ontslaan.

Zeke Stokes, Chief Programs Officer bij GLAAD, zei: "Er is een systematisch en sinister anti holebi en transgender beleid gaande in handen van de huidige Amerikaanse regering. Het is meer dan ooit essentieel dat ook holebi en transgender Amerikanen hun stem kunnen verheffen en hun verhalen vertellen. De holebi en transgender+ gemeenschappen mogen niet onderdrukt worden, en we zullen niet aanvaarden dat we het zwijgen worden opgelegd."

Toch ook nog goed nieuws
Tot voor de laatste verkiezingen, en grotendeels nog op heden, zijn holebi's en transgenders afhankelijk van de goedwil van bedrijven en lokale en staatspolitici. In staten waar de Democraten sinds de laatste tussentijdse verkiezingen (opnieuw) in de meerderheid zijn hebben holebi's en transgenders niets te vrezen. Bovendien komt er sinds de laatste twee jaar steeds meer protest vanuit alle politieke en zelfs religieuze heteroseksuele gemeenschappen tegen het anti holebi en transgender beleid van Trump. Tot slot worden Trump en zijn administratie sinds de laatste verkiezingen vaker tegengewerkt omdat de Democraten opnieuw in meerderheid zijn in Huis van Afgevaardigden. Al mag er ook worden vermeld dat er af en toe ook Republikeinse politici zijn die tegen de anti holebi & transgender houding en wetten is van president Trump, die er trouwens ook sinds zijn aanstelling als president een sport van maakt om zoveel mogelijk wetten terug te draaien die voormalig president Obama ooit invoerde, waaronder tal van pro holebi & trans wetten.

GLAAD
is een Amerikaanse non-profitorganisatie die zich inzet voor het stimuleren en bewaken van oprechte representatie van homo's, bi's en transgenders in de media en daarbuiten als een manier om homofobie en discriminatie op grond van seksuele geaardheid en genderidentiteit te bestrijden.

LEES OOK
OPNIEUW TOONT ONDERZOEK STIJGING HAATMISDADEN TEGEN HOLEBI & TRANS AAN IN DE VS - 2019
VANAF APRIL GAAT VERBOD OP TRANSGENDERS IN HET LEGER VAN KRACHT - 2019
REPUBLIKEINEN EN TRUMP KOMEN IN DE TOEKOMST TEGENOVER 21 HOLEBI POLITICI TE STAAN - 2019
TRUMP KOMT OPNIEUW MET ANTI HOLEBI EN TRANSGENDER MAATREGELEN - November 2018
TRUMP WIL ADOPTIE CENTRA LATEN DISCRIMINEREN TEGEN HOLEBI'S - 2018

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 06 April, 2019 en 1891 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

23 augustus 2019 - Fever Friday
24 augustus 2019 - Sinful Saturday
24 augustus 2019 - Boots Club
24 augustus 2019 - Sharon O Love Live
24 augustus 2019 - Los Ninos
30 augustus 2019 - Suave Mente
30 augustus 2019 - Fever Friday
30 augustus 2019 - Smooch - Tropicalia
31 augustus 2019 - Revelation
31 augustus 2019 - Sinful Saturday

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Nieuw Vlaams transgender boek: De Weg Naar Mezelf, van Nora Monsecour.

 

Sam Bettens, ooit gehuwd met een man en compleet in de war + video.

 

Onderzoek Universiteit Hasselt: transgenders krijgen minder pensioen.

 

Belgische voetbalclub moet zich verantwoorden wegens homofobe gezangen.

 

Ook Closing Festival Antwerp Pride was succes + reactie 2 moslims en oudste homo aanwezige.

 


Buitenlands nieuws

Haatboodschap op een regenboog zebrapad in Canada.

 

Steun voor Trump van Republikeinse holebi & trans groep zorgt voor opschudding en onbegrip.

 

Eerste permanent Regenboogzebrapad in Londen is een feit.

 

Weigeren pro homohuwelijkstaart komt voor Europees Hof voor de rechten van de Mens.

 

Trump administratie komt met zoveelste anti holebi wet.

 

Uniek in de Arabische wereld: presidentskandidaat is openlijk homo.

 


Showbizz nieuws

Gordon uit afkickkliniek, de moeilijkste tijd begint nu.

 

Actiefiguurtje van tenniskampioen en lesbische pionier Billie Jean King.

 

Victoria's Secret plooit voor kritiek van fans en boycot met eerste transgender model.

 

Actrice Laverne Cox kreeg onverwacht telefoontje van de hertogin van Sussex.