NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Sprookje om Belgian Pride thema kenbaar te maken.Op 18 mei is het naar jaarlijkse gewoonte weer tijd voor de Belgian Pride. Op deze dag trekken holebi's (homo's, lesbiennes, biseksuelen) én transgender+ personen samen met duizenden sympathisanten door de straten van Brussel. Het thema dit jaar is: ‘intersectionaliteit’ onder de slogan ‘All for One’.

intersectionaliteit
Jezelf zijn. Dit is voor een heleboel holebi's en transgender+'ers nog altijd niet vanzelfsprekend. De Stonewall-rellen in New York vijftig jaar geleden waren de symbolische start van de dappere strijd die de holebi en transgender+ gemeenschap nog steeds voert. Aan de frontlinie van deze manifestatie stond een diverse en intersectionele groep die voornamelijk bestond uit transpersonen, gediscrimineerde personen en sekswerk·st·ers. Met hun eisenplatform voor gelijk(waardig)e rechten van de mens hebben ze samen de eerste stenen gelegd voor de Pride beweging. Het is dankzij hen en hun opvolg·st·ers dat steeds meer mensen vandaag zichzelf kunnen zijn.

Sprookje
Vandaar uit lanceert de Belgian Pride voor de editie van 2019 het thema ‘intersectionaliteit’ onder de slogan ‘All for One’. De organisatie wil duidelijk maken dat de identiteit van een persoon meer is dan alleen huidskleur, seksuele geaardheid, gender, religie, handicap, leeftijd... Opvallend is dat het thema wordt gelanceerd aan de hand van het feeërieke animatiesprookje ‘De Eigenaardige Prinses’ (The story of The Peculiar Princess). Video onderaan te bekijken.

Het sprookje is het verhaal van een prinses die omwille van haar ‘eigenaardigheden’ wordt uitgesloten. Het verhaal leidt de kijker door haar leven en laat zien dat identiteit meerlagig is en dat net dit mensen uniek maakt. “Helaas is er net op basis van intersectionaliteit ook discriminatie en uitsluiting mogelijk”, stelt Elio De Bolle, coördinator van The Belgian Pride.

Video - sprookje
‘Het verhaal van De Eigenaardige Prinses’ wordt gepubliceerd met een Engelstalige voice-over op YouTube en Facebook en wordt ondertiteld in het Engels, het Nederlands en het Frans. Het verhaal is ook in de drie talen downloadbaar in 'boekvorm' en te beluisteren als luisterverhaal ==> KLIK HIER

De animatiefilm bevat tal van subtiele verwijzingen. Het kasteel van de prinses is een samenstelling van stadshuizen en gebouwen in heel België: Brussel, Brugge, Gent, Antwerpen, Luik, Dinant en de watervallen van Coo. De diverse jurken van de prinses vertegenwoordigen de hele wereld: Afrika, Zuid-Amerika, het Midden-Oosten, Azië, Europa, Noord-Amerika en Australië. De soundtrack werd speciaal voor deze animatiefilm gecomponeerd en ook de beeldtaal is uniek. Het sprookje en de campagne kwamen tot stand in samenwerking met creatief bureau Horus, sound agency ThinknTalk en tal van vrijwilligers. De Belgian Pride roept iedereen op om het filmpje en de #AllforOne te delen op sociale media.

Dagelijkse realiteit voor veel personen
Rachael Moore is coördinatrice van het RainbowHouse Brussels en hoort dagelijks verhalen over discriminatie en uitsluiting. “We willen een duidelijke, inclusieve boodschap uitdragen: met #AllforOne, vanuit een solidair en intersectioneel standpunt, benadrukken wij dat elkeen uniek is en recht heeft op een plaats in de samenleving, zonder discriminatie op welke grond dan ook. Kom op voor elkaar en iedereen die nog dagelijks gediscrimineerd en uitgesloten wordt.” Met dit thema grijpt de Belgian Pride terug naar de roots. “Vrouwen kregen het stemrecht niet zonder mannen. Wij kunnen zeker racisme, homofobie en seksisme niet bestrijden zonder de hulp van alle blanke personen. Samen kunnen we en moeten we de strijd aangaan.” voegt Rachael Moore er nog aan toe.

Stonewall-rellen
Er is een duidelijke link tussen het thema ‘intersectionaliteit’ en de Stonewall-rellen van 1969 - dit jaar 50 jaar geleden - in New York. Die rellen zijn begonnen omdat holebi’s, transgenders en sekswerkers het beu waren dat de politie hen dagelijks lastig viel in het Stonewall Inn . De Stonewall-rellen in New York 50 jaar geleden waren de symbolische start van de dappere strijd die de holebi en transgender+ gemeenschap nog steeds voert. De Belgian Pride lanceert hierover een bewustwordingscampagne (met 10 historische punten uit de afgelopen 50 jaar van de beweging) op hun website.

Website Belgian Pride (programma, info,...) ==> KLIK HIER

Video bekijken
Hier onder het sprookje met Nederlandstalige ondertitels.
Bron: gaylive & cavaria

Dit bericht is gepost op 06 April, 2019 en 2185 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

30 april 2020 - CORONAVIRUS
21 mei 2020 - Trans Party
30 mei 2020 - 6 YRS H.I.M
31 mei 2020 - CafeDeLove Revival
06 juni 2020 - Dance With Pride
14 juni 2020 - RuPaul Werq The World
27 juni 2020 - Travestie Show
27 juni 2020 - Girls for Girls
11 juli 2020 - Unicorn Festival
08 augustus 2020 - H.I.M Pride

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Mister Gay Belgium verkiezing verplaatst naar nieuwe datum vanwege coronavirus crisis.

 

Ook klein Antwerps stadje krijgt weldra een regenboog zebrapad + extra info + lijstje.

 

Coronavirus Belgie: Sensoa raad hetero's holebi's en transgenders alle vormen van seks af, en opgelet voor acute soa's.

 

Regenboogzebrapad al eerder aangelegd wegens minder drukte door coronavirus in West-Vlaamse stad.

 

Belgian Pride verplaatst naar nieuwe datum vanwege coronavirus.

 


Buitenlands nieuws

Uniek: Nederlands kinderziekenhuis opent transgender kind afdeling.

 

Amerikaans gouverneur komt met 2 zware anti transgender wetten.

 

Holebi & transgender senioren krijgen zeer nodige hulp in tijden van coronacrisis.

 

Nieuwe poging om holebi zijn uit strafwet te halen mislukt.

 

Holebi’s in het Midden-Oosten willen vrij zijn, niet westers

 

Trump en regering zegt officieel: 'Transgender meisjes zijn geen echte meisjes, transgender jongens geen echte jongens.'

 


Showbizz & Sport

Sneer van NikkieTutorials naar Ellen DeGeneres nu internationaal nieuws + video.

 

Library of Congress neemt holebi & trans anthem, ook populair onder hetero's, op in verzameling + video.

 

Rapster komt uit de kast en stelt daarbij meteen haar vriendin voor.

 

Voormalig NBA speler die in 2014 geschiedenis schreef en vriend besmet met coronavirus.

 

Orange Is the New Black actrice heeft veel te danken aan transgender actrice.