Je leest:

Sprookje om Belgian Pride thema kenbaar te maken.Op 18 mei is het naar jaarlijkse gewoonte weer tijd voor de Belgian Pride. Op deze dag trekken holebi's (homo's, lesbiennes, biseksuelen) én transgender+ personen samen met duizenden sympathisanten door de straten van Brussel. Het thema dit jaar is: ‘intersectionaliteit’ onder de slogan ‘All for One’.

intersectionaliteit
Jezelf zijn. Dit is voor een heleboel holebi's en transgender+'ers nog altijd niet vanzelfsprekend. De Stonewall-rellen in New York vijftig jaar geleden waren de symbolische start van de dappere strijd die de holebi en transgender+ gemeenschap nog steeds voert. Aan de frontlinie van deze manifestatie stond een diverse en intersectionele groep die voornamelijk bestond uit transpersonen, gediscrimineerde personen en sekswerk·st·ers. Met hun eisenplatform voor gelijk(waardig)e rechten van de mens hebben ze samen de eerste stenen gelegd voor de Pride beweging. Het is dankzij hen en hun opvolg·st·ers dat steeds meer mensen vandaag zichzelf kunnen zijn.

Sprookje
Vandaar uit lanceert de Belgian Pride voor de editie van 2019 het thema ‘intersectionaliteit’ onder de slogan ‘All for One’. De organisatie wil duidelijk maken dat de identiteit van een persoon meer is dan alleen huidskleur, seksuele geaardheid, gender, religie, handicap, leeftijd... Opvallend is dat het thema wordt gelanceerd aan de hand van het feeërieke animatiesprookje ‘De Eigenaardige Prinses’ (The story of The Peculiar Princess). Video onderaan te bekijken.

Het sprookje is het verhaal van een prinses die omwille van haar ‘eigenaardigheden’ wordt uitgesloten. Het verhaal leidt de kijker door haar leven en laat zien dat identiteit meerlagig is en dat net dit mensen uniek maakt. “Helaas is er net op basis van intersectionaliteit ook discriminatie en uitsluiting mogelijk”, stelt Elio De Bolle, coördinator van The Belgian Pride.

Video - sprookje
‘Het verhaal van De Eigenaardige Prinses’ wordt gepubliceerd met een Engelstalige voice-over op YouTube en Facebook en wordt ondertiteld in het Engels, het Nederlands en het Frans. Het verhaal is ook in de drie talen downloadbaar in 'boekvorm' en te beluisteren als luisterverhaal ==> KLIK HIER

De animatiefilm bevat tal van subtiele verwijzingen. Het kasteel van de prinses is een samenstelling van stadshuizen en gebouwen in heel België: Brussel, Brugge, Gent, Antwerpen, Luik, Dinant en de watervallen van Coo. De diverse jurken van de prinses vertegenwoordigen de hele wereld: Afrika, Zuid-Amerika, het Midden-Oosten, Azië, Europa, Noord-Amerika en Australië. De soundtrack werd speciaal voor deze animatiefilm gecomponeerd en ook de beeldtaal is uniek. Het sprookje en de campagne kwamen tot stand in samenwerking met creatief bureau Horus, sound agency ThinknTalk en tal van vrijwilligers. De Belgian Pride roept iedereen op om het filmpje en de #AllforOne te delen op sociale media.

Dagelijkse realiteit voor veel personen
Rachael Moore is coördinatrice van het RainbowHouse Brussels en hoort dagelijks verhalen over discriminatie en uitsluiting. “We willen een duidelijke, inclusieve boodschap uitdragen: met #AllforOne, vanuit een solidair en intersectioneel standpunt, benadrukken wij dat elkeen uniek is en recht heeft op een plaats in de samenleving, zonder discriminatie op welke grond dan ook. Kom op voor elkaar en iedereen die nog dagelijks gediscrimineerd en uitgesloten wordt.” Met dit thema grijpt de Belgian Pride terug naar de roots. “Vrouwen kregen het stemrecht niet zonder mannen. Wij kunnen zeker racisme, homofobie en seksisme niet bestrijden zonder de hulp van alle blanke personen. Samen kunnen we en moeten we de strijd aangaan.” voegt Rachael Moore er nog aan toe.

Stonewall-rellen
Er is een duidelijke link tussen het thema ‘intersectionaliteit’ en de Stonewall-rellen van 1969 - dit jaar 50 jaar geleden - in New York. Die rellen zijn begonnen omdat holebi’s, transgenders en sekswerkers het beu waren dat de politie hen dagelijks lastig viel in het Stonewall Inn . De Stonewall-rellen in New York 50 jaar geleden waren de symbolische start van de dappere strijd die de holebi en transgender+ gemeenschap nog steeds voert. De Belgian Pride lanceert hierover een bewustwordingscampagne (met 10 historische punten uit de afgelopen 50 jaar van de beweging) op hun website.

Website Belgian Pride (programma, info,...) ==> KLIK HIER

Video bekijken
Hier onder het sprookje met Nederlandstalige ondertitels.
Bron: gaylive & cavaria

Dit bericht is gepost op 06 April, 2019 en 2004 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

23 augustus 2019 - Fever Friday
24 augustus 2019 - Sinful Saturday
24 augustus 2019 - Boots Club
24 augustus 2019 - Sharon O Love Live
24 augustus 2019 - Los Ninos
30 augustus 2019 - Suave Mente
30 augustus 2019 - Fever Friday
30 augustus 2019 - Smooch - Tropicalia
31 augustus 2019 - Revelation
31 augustus 2019 - Sinful Saturday

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Onderzoek Universiteit Hasselt: transgenders krijgen minder pensioen.

 

Belgische voetbalclub moet zich verantwoorden wegens homofobe gezangen.

 

Ook Closing Festival Antwerp Pride was succes + reactie 2 moslims en oudste homo aanwezige.

 

De Antwerp Pride was met 90.000 deelnemers een groot succes + 2 video's.

 

SP.A gemeenteraadslid geeft reactie op uitspraken Vlaams Belanger over Prides.

 


Buitenlands nieuws

Eerste permanent Regenboogzebrapad in Londen is een feit.

 

Weigeren pro homohuwelijkstaart komt voor Europees Hof voor de rechten van de Mens.

 

Trump administratie komt met zoveelste anti holebi wet.

 

Uniek in de Arabische wereld: presidentskandidaat is openlijk homo.

 

Hetero's kunnen op het vlak van relaties en seks nog veel leren van holebi's + dromen van wereld zonder gender.

 

Al meer dan 10 Amerikaanse plaatsen met derde gender optie.

 

FBI voorkomt aanslag op holebi club en meer in Las Vegas.

 


Showbizz nieuws

Gordon uit afkickkliniek, de moeilijkste tijd begint nu.

 

Actiefiguurtje van tenniskampioen en lesbische pionier Billie Jean King.

 

Victoria's Secret plooit voor kritiek van fans en boycot met eerste transgender model.

 

Actrice Laverne Cox kreeg onverwacht telefoontje van de hertogin van Sussex.